HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp atılacaktır

HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp atılacaktır

HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp a... Halkın Kurtuluş Partisi, 'baskın seçim' ve OHAL kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Parti, Yüksek Seçim Kuruluna ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurdu.İşte o açıklama:AKP’giller...

Halkın Kurtuluş Partisi, 'baskın seçim' ve OHAL kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Parti, Yüksek Seçim Kuruluna ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurdu.

İşte o açıklama:

AKP’giller tarafından çoktan çiğnenip atılmış sözde mer’i anayasaya göre, üstelik de 2017 Referandumuyla bizatihi Anayasaya sokulmuş başkanlık seçimi tarihi, Anayasal hükümle belirlenmiş olmasına rağmen, ve başka bir seçim tarihi de ancak TBMM tarafından kararlaştırılabilecek şeklinde yine bir Anayasal hüküm bulunmasına rağmen; Saray ve AKP sultasının kendini kurtarma amaçlı “seçim'' tarihi, Saray’ın Bahçeli’sinin de stepneliğiyle, Tayyip’in iki dudağından açıklandı bildiğimiz gibi: 24 Haziran 2018… Aynı günlerde OHAL de bir kez daha uzatıldı ve 8. OHAL dönemine girdik.

CHP’den sonraki en çok oyu alan Sol parti olan Partimizin seçim hakkını, yasaları katlederek gasp etmişti. Yasanın aradığı teşkilatlanma koşulunu zaten sağlayıp üstüne yeni 17 il ve bağlı ilçe teşkilatlarını tamamlayan ve şu an 58 il teşkilatı mevcut olan Partimizin, büyük genel kurulunu da yapmış olma şartını yerine getirmiş olmasına rağmen; yasanın aramadığı bir koşul uydurularak, genel kurulunu tamamlamayan il ve ilçe teşkilatlarımızı kendiliğinden münfesih saymasıyla seçim yeterliliğimizi bir anda yok etmişti.

Oysa kurulu bir teşkilatın yok sayılması, ancak Anayasa Mahkemesi’nin verebileceği bir karardı. Bu suça ortak olan Yargıtay Savcılığı Siyasi Partiler Bürosu da, teşkilat listemizi YSK’ya eksik olarak vermiş, daha sonra suçunu örtmek üzere bize verdiği tüm teşkilatlarımızı gösterir listemizi bu kez YSK’ya bizim sunmamıza rağmen, YSK, “kararımız kesindir'' bahanesiyle hukuk katliamından vazgeçmemişti.

Buna karşı açtığımız davalar Ankara İdare Mahkemesinde, Ankara Bölge İdare Mahkemesinde, Anayasa Mahkemesinde ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde halen görülmektedir. Süreç içinde Sarayın emriyle Yargıtay Savcılığı Siyasi Partiler Bürosu, yeni kurduğumuz il ve ilçe teşkilatlarımızı da sudan bahanelerle ve yasa dışı olarak tescil etmemişti.

Böylece son 6 ay öncesinde kurulmuş ve seçim yeterliliği sayısı bakımında muteber bu teşkilatlarımızın tescil edilmesi önünde hukuken bir engel kalmadı. HKP’nin, seçimlere sokulmasını istemeyen Saray’ın yasa dışı bu emriyle; hem hukuksal, hem de siyasal mücadelesi sürecektir. Hiçbir meşruiyeti kalmamış Anayasa ve Kanun dışı bu mücrim iktidar ve kurumlarının fermanları er geç yırtılıp atılacaktır.

Asıl mücadelemiz, İşçi-Emekçilerin Demokratik Halk iktidarında, Tam Bağımsız ve gerçekten Laik Türkiye’yi kurmaktır. Elbet başaracağız… 

"HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp atılacaktır" haberi, 22 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp atılacaktır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: İktidarın fermanları er geç yırtılıp atılacaktır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Gündem Haberleri