İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zincirleme kazada hayatlarını kaybetti

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zincirleme kazada hayatlarını kaybetti

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zin... Şırnak Cizre'de, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza meydana gelen. Kazada ağır yaralanan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal (32) ve polis memuru Onur Margaç ağır yaralandı. Tedavi için götürüldükleri hastanede hayatlarını kaybettiler.

Zincirleme kazada yaralanan ilçe milli eğitim müdürü ve polis memuru kurtarılamadı

 

Kaza, 29 Ağustos akşamı Cizre ilçesinden geçen Uluslararası İpek Yolu'nda meydana geldi. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal yönetimindeki 16 AHF 785 plakalı otomobil ile polis memuru Onur Margaç yönetimindeki 17 DC 929 plakalı otomobil ve Faysal Değer'in kullandığı 35 ABE 717 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, 3 otomobilde bulunan 9 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine UMKE, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, itfaiye ekiplerince sıkıştıkları araçlardan çıkarılarak, ambulanslarla Cizre ve Mardin'in Nusaybin ilçesindeki hastanelere götürüldü.

Tedaviye alınan yaralılardan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal ve polis memuru Onur Margaç, tüm müdahalelere rağmen dün gece hayatlarını kaybetti. 7 yaralının tedavisi ise sürüyor.

BAKAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal'ın ölümüyle ilgili Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Bakan Selçuk mesajında,

"Şırnak Silopi İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sait Uysal'ı elim bir trafik kazası sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Silopi'nin sevilen bir değeri, gençlerin Sait ağabeyiydi. Öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Kaza yerinden görüntü

Kaza yapan araçlar

Silopi Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal'ın arşiv görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

=========================

Alanya'da kaza: 3 yaralı

ANTALYA'nın Alanya İlçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Alanya'nın Kayabaşı Mahallesi'nde dün saat 18.00 sıralarında Mustafa Ç.'nin (41) kullandığı 07 ALS 517 plakalı otomobille Kısmet K.'nin (54) kullandığı 07 JA 251 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazanın etkisiyle araç sürücüleri ve araçta yolcu olarak bulunan Elif Ç. yaralanırken, çevredekiler yaralananların yardımına gitti.

Kaza sonrası vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirirken, olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla özel bir hastaneye götürürken, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

- Kaza sonrası olay yerinden vatandaş görüntüsü

==========================

Sahte simitçilerin bayılma numarasına tepki -TEKRAR

İZMİR'de, başında taşıdığı simit tablasıyla yere düşüp, bayılma numarası yapan dolandırıcıların sayısı arttı. İzmirliler, insan yoğunluğunun fazla olduğu yerleri seçen ve çok çalıştığını, bu yüzden bayıldığını belirtip, etrafına toplanan kalabalığın duygularını sömürerek para toplayan dolandırıcılara tepki gösterdi.

Daha önce İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda ortaya çıkan, yere düşüp bayılma numarası yapan simitçi görünümündeki dolandırıcılar, İzmir'de de kendilerini gösterdi. Özellikle Alsancak, Karşıyaka Çarşı gibi kalabalık semtlerde ortaya çıkan dolandırıcılar, önce başlarındaki simit dolu tezgahla birlikte yere düşüp bayılma numarası yapıyor. Daha sonra yavaşça ayılma taklidi yapan dolandırıcılar, çevresinde toplanan vatandaşlara ambulans çağrılmasına gerek olmadığını, çok çalıştığını ve bu yüzden fenalaştığını söylüyor. Etkilenen bazı vatandaşlar ise bu kişilere maddi destek veriyor. Bu dolandırıcılık yönteminden haberdar olan bazı vatandaşlar ise, bu duruma eleştiri getiriyor. İzmirliler, bu yolla vatandaşların duygularını sömürüp haksız kazanç elde edildiğini belirtip dikkatli olunmasını istiyor.

İLKİNDE PARA TOPLADI, İKİNCİ ANLAŞILINCA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan bu yöntemi uygulayan bir dolandırıcı, İzmir'in çeşitli yerlerinde performansını sergiledi. İlk olarak Basmane semtinde ortaya çıkan dolandırıcı, başında taşıdığı simit tezgahıyla biran da yere düşüp bayılma numarası yaptı. Sonrasında çevresinde toplanan vatandaşları ambulans çağırmamaları konusunda uyardı. Durumdan habersiz kendisine acıyanların verdiği paraları topladıktan sonra ise, yerden kalkıp uzaklaştı. Aynı kişi daha sonra Çankaya semtindeki tramvay durağı yakınlarında görülüp aynı numarayı yaptı. Ancak numara yaptığını anlayan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Bir vatandaş, bayılma numarası yapan kişinin kafasına hafif şiddetle vurup, "Kalk lan hadi kalk" şeklinde tepki gösterdi. Bir anda yerden kalkan dolandırıcı, "Kim vurdu ulan bana, ne vuruyorsunuz" diyerek karşılık verdi.

'HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ İNSANLARIN DUYGULARINI SÖMÜRDÜ'

Vatandaşlardan Hüseyin Akkaya, sadece sahte simitçiler değil, çok sayıda dolandırıcı olduğunu belirterek, "Bu numarayı yapanları ben de gördüm. Kafede oturuyordum. Kafasındaki simit tezgahını atıp düşme numarası yaptı. Daha sonra kendisi ayağa kalktı ve hiçbir şey olmamış gibi insanların duygularıyla oynadı. Bizim üstümüze düşen görev, bu tür faaliyette bulan kişilere dikkat edip tespit etmek ve bunları ön plana çıkarmamız lazım. Artık sosyal medya var, bunları çekip sosyal medya hesaplarımızda paylaşsak bile bir farkındalık yaratır" dedi.

'HERKESTEN 5'ER 10'AR TL TOPLADI'

Bir başka vatandaş Hakkı Demirkol, "Bir gün Çankaya'da gidiyordum. Önümde poşetle selpaklar döküldü ve hasta numarası yaptı. "Ağabey yardım edin lütfen" dedi. Herkesten 5'er 10'ar TL topladı. Simit satıyor, düşüp simitleri döküyor ve insanlardan para topluyor. İnsanlar uyanık olsunlar. Hemen para vermek zorunda değiller. Ambulans çağıralım diyorsunuz. Size müdahale edip, "Hayır çağırmayın" diyorlar. Herkes dikkatli olsun" diye konuştu.

Nuran Duman ise, "Numara ve oyun yapanlara kimse yardım etmesinler. Düştükleri yerde kalsınlar. Duygu sömürüsü yapıyorlar. O bizim acıdığımız, gerekirse ekmeğimizden kısıp sadaka verdiğimiz kişilerden milyarlar çıktı ve bunu televizyonlardan izledik. Herkes biraz daha hassas olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Konuyla ilgili olarak vatandaşlar ile yapılan sokak röportajları

- Sahte simitçilerin numara yaptığı görüntüler

- Numara yapıldığını anlayan bir vatandaşın, dolandırıcının kafasına hafif şiddetle vuruşundan görüntü

- Bir vatandaşın "Adam gitti yarabbi" diyerek, dolandırıcıyla dalga geçmesinden görüntü

- Genel ve detay görüntü

===========================

1915 Çanakkale Köprüsü'nde "Kedi Yolu" yapımına başlanıyor-TEKRAR

1915 ÇANAKKALE Köprüsü'nün en önemli aşamalarından birisi olan ana halatın çekilmesinde çalışma platformu olarak kullanılacak "Kedi Yolu'nun yapımına Eylül ayında başlanacak. "Kedi Yolu" yapımı için ilk olarak gelecek hafta, Asya ile Avrupa ankraj blokları arasına bir kılavuz halat çekilecek. Kılavuz halatın deniz içindeki köprü kulelerine bağlantısı sırasında, Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatılacak.

Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu'nun Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasında yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli, 18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Köprünün deniz içinde yer alan 318 metre yüksekliğindeki iki ayağı, mayıs ayında tamamlandı. Lapseki yakasında köprü ayağına son blokun montajı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans ile katıldığı törenle gerçekleştirildi. Şu anda ise, Lapseki yakasında bulunan 680 metre uzunluğundaki yaklaşım viyadüğü üzerine, köprü gidiş- geliş yolu için her biri yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde ve 4,5 metre yüksekliğinde toplam 42 parça tabliyenin imalatı devam ediyor. Tamamlanan her yeni tabliye, önündeki diğer tabliye parçalarını itme, sürme yöntemiyle viyadüğün denizle kavuştuğu yere kadar ulaştırmış olacak. Lapseki yakasındaki yaklaşım viyadüğünde, kasım ayına kadar tabliyeler denizdeki köprü destek ayağına ulaşmış olacak. Gelibolu yakasında ise aynı çalışmaya aralık ayında başlanması planlanıyor.

'KEDİ YOLU" YAPIMINA BAŞLANACAK

1915 Çanakkale Köprüsü'nde, yaz sonunda ana kablo örme çalışmalarına başlanacak. Köprü projesinin en önemli aşamalarından birisi olan ana kablo çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak "Kedi Yolu'nun yapımına Eylül ayı sonlarında başlanacak. "Kedi Yolu" yapımı için ilk olarak gelecek hafta Asya ve Avrupa yakalarındaki ankraj blokları arasında bir kılavuz halat çekilecek. Kılavuz halatın deniz içindeki köprü kulelerine bağlantısı sırasında Çanakkale Boğazı, transit gemi geçişlerine kapatılacak.

Köprü inşaatında kullanılacak kabloların ağırlığı 33 bin 268 ton, uzunluğu ise 162 bin kilometre olacak. Kablo örme çalışmasıyla birlikte köprünün silüeti ortaya çıkacak. Tabliyede kullanılan çeliğin ağırlığı da 49 bin ton. Köprünün inşaatında, 114 bin ton inşaat çeliği kullanılacak. Ankraj betonları da dahil yaklaşım viyadükleri için kullanılacak beton miktarı ise 230 bin ton olacak.

İNCELİKLİ TASARIM

1915 Çanakkale Köprüsü, tasarımındaki inceliklerle dünyada ilk olmaya aday. Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açıklığıyla tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kule bağlantıları ve bağlantı unsurları, Türk bayrağının renkleri olan kırmızı- beyaza boyanacak. 318 metrelik yüksekliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni simgeleyecek kulelerin üst kısmı da Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşları'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde olacak. Köprünün 770'er metre yan açıklıklar ile birlikte toplam 3 bin 563 metre uzunluğunda olması planlanırken, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile toplam geçiş uzunluğu ise 4 bin 608 metre olacak. 2x3 trafik şeritli olacak köprünün, yaklaşık 45,06 metre genişlikte olması öngörülüyor. Köprü tabliyesinin her iki tarafında bakım onarım amacıyla kullanılacak yürüme yolları olacak.

18 MART 2022'DE HİZMETE AÇILACAK

Proje kapsamında 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek. 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de tamamlanarak, hizmete açılacak. Çanakkale Boğazı, köprü sayesinde 6 dakikada geçilebilecek.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

"İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zincirleme kazada hayatlarını kaybetti" haberi, 31 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zincirleme kazada hayatlarını kaybetti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve polis memuru zincirleme kazada hayatlarını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Yerel Gündem Haberleri