İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak

İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak

İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, "Gizli tanık uygulamasıyla yaşananlar hâlâ hafızalarımızdayken memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi kamuda cadı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, "Gizli tanık uygulamasıyla yaşananlar hâlâ hafızalarımızdayken memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi kamuda cadı avı başlatmaktır" dedi

Hükümetin sır gibi sakladığı ve 3 milyon kamu emekçisini yakından ilgilendiren yeni sicil sisteminin ayrıntıları belli olmaya başladı. 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve memurların, kimler arasından ve hangi esaslara göre seçileceği belli olmayan “gizli bir ekip'' tarafından değerlendirmeye tabi tutulmasını öneren taslak, görüş için ilgili bakanlıklara gönderildi. 

Konuyla ilgili Meclis’te açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, söz konusu düzenlemenin insan haklarına ve anayasaya açıkça aykırı olduğunu söyledi.

CADI AVI BAŞLAYACAK

Meclis’te söz alan CHP’li İlgezdi, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda yaşanan “gizli tanık'' skandallarına göndermede bulunarak, “gizli tanık uygulamasıyla yaşananlar hâlâ hafızalarımızdayken memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi; A ve B alan memura terfi, C ve D alanlara ise ceza verilmesi, kamuda yeni bir cadı avı başlatmaktır'' dedi.

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

3 Milyon memuru yakından ilgilendiren yeni sicil düzenlemesiyle ilgili detayları hükümete yakın basın organlarından öğrendiklerini söyleyen CHP’li İlgezdi, “Emekçilerin, hangi kriterlere göre seçileceği belli olmayan gizli bir ekip tarafından değerlendirmeye tabi tutulması, cezalandırılıp, ödüllendirilmesi insan haklarına ve Anayasa'mıza açıkça aykırıdır.'' ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL BARIŞI BOZAR 

Düzenlemenin iktidarla aynı siyasi görüşü paylaşmayan kamu emekçilerini hedef aldığını vurgulayan CHP’li İlgezdi, “Bu çalışma taşeron memurlar yaratılarak milyonlarca kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Emekçileri iktidarın kurşun askeri hâline getirecek bu çalışma iş barışı kadar toplumsal barışı da bozacak bir adımdır.'' dedi.

"İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak" haberi, 15 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlgezdi: Kamuda cadı avı başlatılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Politika Haberleri