İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor

İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor

İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6... İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Göztepe-Ataşehir metro hattı için 6 aydır hazine onayını beklediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 18 Ağustos 2021’de başlanılan Ümraniye Küçüksu Caddesi – Çamlık TEM bağlantı yolu hizmete açıldı. Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı ile görüşmeleri sırasında oradaki hassasiyeti fark ederek hemen projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu, “Bu diyalog ve dayanışmanın sonucu neredeyse 200 bin İstanbullunun yaşamını kolaylaştıracak bir işi başarmış olduk. Her ilçemizin olduğu gibi, Ümraniye de İstanbul’umuzun en önemli ilçelerinden bir tanesi” dedi.

İBB Başkanı, 6 aydır kredi onayı bekleyen Göztepe-Ataşehir metro hattıyla ilgili olarak, “Halihazırda finansmanın bir bölümünü almış olduğumuz bu projemizde, ne yazık ki Hazine onay sürecinde bekleyen, 6 aydır bekleyen bir kredi onayımız var. Yani tam gaz devam ediyoruz biz. Kesintiye uğratmadık lakin 6 ay niye beklesin? Hazırda bir kredimiz var, alacağız. Metrolar, başka türlü bitmez. Göztepe- Ataşehir – Ümraniye metro hattında bunu verip, daha ferahlatıp yola devam edeceğiz. O bakımdan. Meclis’ten oy birliğiyle çıkmış bir karar bu. Bu onay süreçlerinin de bir an önce halledilir olması, bizim bu işlerimizin kesintiye uğramadan, sonuçlanması anlamına geliyor ki dediğiniz gibi; hayati bir haktır. Birçok kurumun Ankara’daki genel merkezlerin Finanskent’e taşınması kararı alındı. Çok önemli. Oranın araçla, servisle taşınması mümkün değil. Bu bağlamda, bu tür olayların da gecikmemesini özenle istirham ediyoruz. Hep beraber çalışırsak, birlikte başarmanın keyfine varırız. Birbirimizin elini kaldırmak, hepimiz için bir gurur vesilesidir. Bu milletin seçtiği ve yetki verdiği her arkadaşımızın özeni, gayreti değerlidir. Bizim için de onların yeri değerlidir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“HER GİTTİĞİMİZ YERDE EV SAHİBİ BELEDİYE BAŞKANIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Dayanışmanın önemine vurgu yapan İmamoğlu, “Biz, her gittiğimiz yerde mutlaka ev sahibi belediye başkanımızı da davet ediyoruz. Onların da bu sürecin içinde olmamaları mümkün değil zaten. Sürecin içindeler. Ama bu açılışı özellikle istememin sebebi; burada ortak akıl ve ortak duruşun bir sonucunu gördüğümüz için. Yani biz, Ümraniye Belediye Başkanı’mızı ziyaret etmeyen bir Belediye Başkanı olsak, onunla konuşmayan bir Belediye Başkanı olsak, değerli Başkanımızın o hassasiyetini duyamaz olurduk. O hassasiyeti duyamaz olsak, belki de bürokraside bu iş onlarca, yüzlerce işin arasında öyle sağa sola savrulan bir iş olurdu. Ama bizi halk, bir arada konuşmaya, bir arada düşünmeye, bir arada çözüm üretmeye hizmet edelim diye seçti” ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor" haberi, 04 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:24 Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünün anlamı
  2. 03:23 Su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamı
  3. 03:22 Söz gümüşse sükût altındır atasözünün anlamı
  4. 03:19 Sinek küçüktür fakat mide bulandırır atasözünün anlamı
  5. 03:10 Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak
  6. 03:04 Turistler Antalya'yı bıraktı Konya'ya koşuyor!
  7. 03:01 9. Yargı Paketi'nin taslağı belli oldu
  8. 03:00 Güneş yüzeyinde patlama: Şiddetli jeomanyetik fırtına bekleniyor!
  9. 02:58 Galatasaray 33 milyon euroluk bombayı patlatmak için harekete geçti!
  10. 02:55 Sona kalan dona kalır atasözünün anlamı
  11. 02:36 Belediyenin yardımları devam ediyor: İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu hizmetler!
  12. 02:08 Beşiktaş'ın tarihine damga vurmuştu: Yeni kulübü şimdiden belli oldu!
  13. 02:08 ABD'den açıklama: "İsrail, Gazze’de uluslararası hukuku ihlal etti demek makul"
  14. 01:50 Beşiktaş 95 euroluk dünya yıldızının bomba transferi için hazırlanıyor!
  15. 01:50 Bakan Tunç: “Özgür Filistin için önemli bir adım”
  16. 01:49 Artık tablet, oyun konsolu ve modemler de TSE onaylı yenilenecek!
  17. 01:47 20 bin öğretmen ataması detayları belli oldu: E-Devletten bunu yapmayı unutmayın!
  18. 01:45 Gece limonu diyeti: Bu kilo verme yöntemiyle hayallerinize kavuşabilirsiniz!
  19. 01:43 Tencerelerin içinde kepçe ya da kaşık bırakmayın!
  20. 01:42 Çamaşır makinenizdeki bu modu ayda bir kez çalıştırın!
Politika Haberleri