İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç sağlayacak bir yol haritasını duyurdu

İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç sağlayacak bir yol haritasını duyurdu

İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç ... Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya dair kapsamlı değerlendirmelerini altın, dolar ve Euro ekseninde yaptı. YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, alım yapmanın zamanının gelip gelmediği konusundaki görüşlerini de izleyicilerle paylaştı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya dair kapsamlı değerlendirmelerini altın, dolar ve Euro ekseninde yaptı. YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, alım yapmanın zamanının gelip gelmediği konusundaki görüşlerini de izleyicilerle paylaştı. Memiş, özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının piyasalarda belirleyici bir rol oynayacağını vurguladı. Kendi yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin gündeme gelebileceğini belirtti. 

Haziran ayından bu yana faiz indirimi beklentisi olduğunu dile getiren Memiş, özellikle yabancı yatırımcıların ocak ayı itibarıyla faiz indirimi beklentisi içinde olduklarını söyledi. "En az bir faiz indirimi bekliyorum," diyen Memiş, faiz politikasının önemine dikkat çekti. Faiz oranlarının değişmesi durumunda mevduatta parasını tutan kişilerin farklı yatırım araçlarına yönelme eğiliminde olacağını vurguladı.

Altına yatırım yapmanın halen büyük kazanç sağlayabileceğini ifade eden Memiş, mevduattan çıkan yatırımcıların altına yöneldiğini belirterek, "Altının önü açık. Piyasada altın, orta ve uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir seçenek olmaya devam ediyor," dedi. Gram altın fiyatlarına da değinen Memiş, fiyatlarda 2980 TL ile 3080 TL arasında bir direnç noktası olduğunu, 3100 TL’den 3015 TL’ye düşen fiyatların yatırımcılar için fırsat sunduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul'a yönelik değerlendirmelerinde, borsanın 8838 puanda olduğunu hatırlatan Memiş, "Borsada dip seviyelere yakın bir yerdeyiz. 9000 puanın altındaki seviyeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. 9200 ve 9600 seviyeleri ise direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor," dedi. Dolar/TL kuru hakkında ise Memiş, "34,26 TL ile güçlü duruşunu sürdürüyor," yorumunda bulundu.

Jeopolitik riskler ve ABD seçimlerinin piyasalara etkisine de değinen Memiş, özellikle Orta Doğu’daki gelişmelerin ve yaklaşan ABD seçimlerinin belirsizlik oluşturduğunu ifade etti. Aralık ayının piyasalar açısından oldukça hareketli geçeceğini öngören Memiş, ABD seçimlerinin ardından piyasaların daha net bir tablo çizeceğini söyledi. Bu dönemde yatırımcıların malda kalmasının ve borçsuz bir şekilde Aralık ayına hazırlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Gümüş yatırımlarına yönelik yorumlarında ise Memiş, ons gümüş fiyatlarının 30-32 dolar aralığında olduğunu söyledi. Gram gümüşte ise dolar kuru düşüşlerinin gümüş fiyatını bir miktar frenlediğini belirten Memiş, yatırımcıların ellerindeki gümüşleri satmaması gerektiğini ve gümüş yatırımında sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, İslam Memiş’in yorumlarının yatırım tavsiyesi niteliği taşımadığını hatırlatmakta fayda var.

"İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç sağlayacak bir yol haritasını duyurdu" haberi, 17 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç sağlayacak bir yol haritasını duyurdu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş, yatırımcılar için büyük kazanç sağlayacak bir yol haritasını duyurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 17 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:21 Çocukların eğitimi için geri dön' diye ikna ettiği eşini bir hafta sonra döverek katletti
  2. 21:17 Okulda müdüre silah çekip ateş açan öğretmenin ifadesi ortaya çıktı
  3. 21:11 İBB Meclisi'nde LGBT kavgası: Oturuma ara verildi
  4. 21:04 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi!
  5. 21:00 DEM Parti'den cezaevi ziyareti sonrası açıklama!
  6. 20:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı László Kövér'i kabul etti
  7. 20:49 Eski TFF Başkanı Büyükekşi'den yolsuzluk iddialarına yanıt: 'Tek başıma karar vermedim'
  8. 20:45 'Milli Beraberlik Partisi'ne uyuşturucu baskını; 7 kişi gözaltına alındı
  9. 20:32 Fenerbahçe Beko, Maccabi Maçını Türkiye'den Almaya Zorlandı!
  10. 20:29 Rojin Kabaiş’in babası: 'Rojin'in sırtındaki morlukları bizzat kendim gördüm'
  11. 20:27 DEM Parti'li Beştaş'tan yeni 'çözüm süreci' değerlendirmesi!
  12. 20:16 CHP'li Çelik: Tayfun Kahraman'ı Silivri zindanından kurtarmak her bir CHP'linin boynunun borcu
  13. 20:06 Yolsuzluk İddiaları Gündemi Sarstı! Büyükekşi’den Hacıosmanoğlu’na Sert Yanıt!
  14. 19:57 İYİ Parti, Anayasa Değişikliğine Ceza Öngörüyor: 20 Yıla Kadar Hapis
  15. 19:53 TFF'nin yeni yabancı futbolcu kuralı kriterleri ortaya çıktı!
  16. 19:52 Çaycuma'da Gözaltı Krizi: Başsavcı Yavuz Cengiz Hakkında İnceleme Başlatıldı
  17. 19:49 Nobel Ödülü Sahibi Acemoğlu’ndan Çarpıcı Mesaj: 'Demokrasi Tehdit Altında!
  18. 19:45 Liam Payne’nin Ölümü: Otopsi Raporu Sırrı Aydınlatıyor
  19. 19:43 Mahkemeden geri adım: Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 'zorla getirilme' kararı kaldırıldı
  20. 19:40 Mourinho'dan İrfan Can Kahveci'ye: 'Bizim için de at'
Ekonomi Haberleri