İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbaba'dan açıklama

İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbaba'dan açıklama

İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbab... İsrail'in, Türkiye'den tarım ithalatını durdurma kararına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çok sert yanıt geldi. Fakıbaba, "Filistin halkına zulmetmeyi politika edinmiş ve bu konuda her türlü pervasızlığı...

İsrail'in, Türkiye'den tarım ithalatını durdurma kararına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çok sert yanıt geldi. Fakıbaba, "Filistin halkına zulmetmeyi politika edinmiş ve bu konuda her türlü pervasızlığı sergileyebilecek bir devletin bakanının, Türkiye'yi, tarım konusu üzerinden tehdit etmeye kalkışması kabul edilebilir bir şey değildir." dedi.

'TEHDİTKAR İFADELER'
Gıda, Tarım  ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Tarım Bakanı Uri  Ariel'in, dün Twitter hesabından, "İsrail ve Filistin'e yönelik tutumu nedeniyle  Türkiye'den gerçekleştirdikleri tarım ürünleri ithalatını durdurma talimatı  verdiğine" ilişkin sözlerini değerlendirdi. Ariel'in açıklamasının ve akabinde sarf ettiği sözlerin talihsiz  olmasının yanında tehditkar ifadeler içerdiğine dikkati çeken Fakıbaba, "Bu  yönüyle de kınanmayı hak ediyor." diye konuştu. Fakıbaba, Filistin halkına zulmetmeyi politika edinmiş ve bu konuda  her tür pervasızlığı sergileyebilecek bir devletin bakanının, Türkiye'yi, tarım  konusu üzerinden tehdit etmeye kalkışmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek,  Türkiye'nin, güçlü ekonomisi, tarımı dahil güçlü ve dinamik sektörleriyle büyük  bir ülke olduğunu vurguladı.

Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Dünyanın çeşitli ülkeleriyle tarımsal ticari ilişkileri bulunan ve  tarımda net ihracatçı olan ülkemizin İsrail gibi küçük bir ülkenin 'ithalatı  dondurması'ndan çekinmesi asla düşünülemez. Ülkemizin tarımı, artık dünya  piyasasında alternatif pazarlar bulma noktasında sıkıntı yaşamayan dinamik bir  yapıya sahiptir. Dolayısıyla Türkiye'yi, küçük bir devletin bu tür tehditlerle  sindirmeye çalışmasının beyhude bir çaba olduğunu ve bu tür tehditlere pabuç  bırakmayacağımızı İsrail'in bilmesi gerekiyor. Halkımız, mazlumların gür sesi  olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin konusunda da yanındadır. Bizler Filistin  davasını Türkiye'nin davası olarak görüyor ve Kudüs'ü kırmızı çizgimiz olarak  değerlendiriyoruz. Hiçbir ekonomik kaygı, bizim Kudüs sevdamızın ve  Filistinlilerin haklı davasını savunmamızın önüne geçemez."

Türkiye, İsrail'e en çok sigara, su, domates, sakız, yumuşak şeker,  gofret, buğday unu, bazı ekmek çeşitleri, ayçiçeği tohumu yağı, çikolata ve kakao  içeren gıdalarla kabuksuz fındık ihraç ediyor. İsrail ise Türkiye'ye sebze tohumları, hurma, turunçgil suyu, meyan  balı ve özü, fruktoz, çeşni ve lezzet verici karışımlar, kabuksuz badem, hazır  hayvan yemleri gibi tarımsal ürünler satıyor.

NE OLMUŞTU
İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, dün Türkiye'den tarım ürünleri ithalatını dondurduklarını açıklamıştı Ariel, bu kararını Twitter'dan duyurmuştu. Ariel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tarım Bakanı olarak, bugün Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatını dondurma talimatı verdim. İki yüzlü bir şekilde İsrail'e ahlak dersi vermeye çalışan bir ülkeye destek olmayacağız" demişti.

Kaynak:AA

"İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbaba'dan açıklama" haberi, 16 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbaba'dan açıklama haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail'in ithalatı durdurma kararına Fakıbaba'dan açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:55 Somali’deki Petrol Potansiyeli: Türkiye’nin Yeni Hamlesi!
  2. 21:52 Marmara Denizi'nde Müsilaj Alarmı: 2021'deki Kriz Yeniden mi Geliyor?
  3. 21:45 Avrupa mı, Rusya mı? Gürcistan’da Kritik Seçim Zamanı!
  4. 21:42 TOFAŞ’tan Stellantis Devri Hakkında Açıklama: Süreç Hala Devam Ediyor!
  5. 21:37 SAMULAŞ Çalışanlarına Büyükşehir'den Müjde: Maaşlar 45.498 TL’ye Çıkıyor
  6. 21:35 Fenerbahçe taraftarından Ergin Ataman'a sert protesto! Tüm salon yankılandı!
  7. 21:31 İsrail'den Gazze'de Yardım Bekleyenlere Saldırı: Şati Kampı'nda 12 Sivil Hayatını Kaybetti!
  8. 21:23 Bahçeli’nin Öcalan Açıklamasından Önce 103 Kanun Teklifi mi Verildi?
  9. 21:21 Mehmet Şimşek'ten Borsa İstanbul açıklaması: "Değerlendiriyoruz"
  10. 21:21 ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak
  11. 21:17 Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Sözleşmeli öğretmenlik mülakat neticeleri bu akşam açıklanacak
  12. 21:13 SGK’nın geri ödeme listesine 61 ilaç daha eklenmiş oldu
  13. 21:10 Seçime günler kala son anket sonuçları açıklandı: Trump mı yoksa Harris mi önde?
  14. 21:10 Bakan Yerlikaya'dan duyuru! Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi!
  15. 21:01 A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile 1-1 Berabere Kaldı!
  16. 20:57 Cengiz Çandar’dan Edirne Cezaevi’nde Demirtaş ve Mızraklı’ya Ziyaret!
  17. 20:52 Başkan Özbek’ten Ameliyat Olan Okan Buruk’a Ziyaret!
  18. 20:51 Cübbeli Ahmet'e Saldıran Şahıs Serbest! Telefonunda IŞİD Görselleri Çıktı!
  19. 20:49 PKK’ya Ağır Darbe: Gri Kategorideki Özcan Günay Etkisiz Hale Getirildi
  20. 20:44 Erdoğan’ın katıldığı fuarda İsrail protestosu: İslamcı yazar yaka paça gözaltına alındı!
Gündem Haberleri