İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı

İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan

İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siy... İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’nin yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Eski siyaset anlayışlarıyla ilerlemek mümkün değil. Birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle geleceği inşa edeceğiz. Türkiye’nin toplumsal barışa ve yenilenmeye ihtiyacı var" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara’da medya temsilcileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Türkiye’nin hem küresel değişimlerden hem de yerel sorunlardan kaynaklanan büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini vurguladı. Bu süreçte basının rolünün her zamankinden daha kritik olduğunu belirten Dervişoğlu, "Objektif ve doğru bilgilendirme misyonunuz, toplumu birleştirme gücüne sahip. Güzel ülkemizi hak ettiği refaha kavuşturmak için siyasi partiler ne kadar önemliyse, basın da en az o kadar önemli" dedi.

Konuşmasında dünya genelindeki ekonomik, sosyal ve siyasi dönüşümlere dikkat çeken Dervişoğlu, pandemiden iklim krizine, dijitalleşmeden enerji dönüşümüne kadar pek çok alanda köklü değişimlerin yaşandığını ifade etti. Bu global yenilenme sürecinin Türkiye’yi de etkilemekte olduğunu belirten Dervişoğlu, "Dünya hızla yenilenirken, Türkiye’nin eski yöntemlerle ilerlemesi artık mümkün değil. Ülkemizin köklü bir değişimle yeniden yapılandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Dervişoğlu, Türkiye’nin son 22 yılda yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara değinerek, özellikle gençlerin geleceğe dair umutlarını yitirdiğini ve toplumda güven kaybının yaşandığını söyledi. Tarım, sanayi, eğitim, adalet ve ekonomi gibi kritik alanlarda ciddi tahribatların olduğunu ifade eden Dervişoğlu, "Bu sorunları çözmek ve ülkemizi yeniden inşa etmek zorundayız" dedi.

Siyasette yenilenmenin kaçınılmaz olduğunu savunan Dervişoğlu, eski siyaset anlayışlarının artık geçerliliğini yitirdiğini vurguladı. "Gençlerin taleplerine, halkın ihtiyaçlarına ve dünya gerçeklerine kulak vermek zorundayız. Ayrıştırıcı ve popülist siyasetin yerini birleştirici, kapsayıcı bir siyaset anlayışı almalıdır" diyen Dervişoğlu, Türkiye’nin ancak bu şekilde toplumsal barışı ve refahı sağlayabileceğini belirtti.

Dervişoğlu, siyasetin bireyler üzerinden şekillendirilmesine de eleştirilerde bulunarak, siyasetin şahıslar yerine kurumsal politikalarla yapılması gerektiğini savundu. Türkiye’nin geleceğinin, birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, "Bu ülkenin geleceğini toplumsal katılım ve ortak akılla inşa etmek zorundayız. Biz bunun için varız ve mutlaka başaracağız" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de dikkat çeken Dervişoğlu, yüksek enflasyon, işsizlik ve döviz kurlarındaki istikrarsızlığın toplumda derin bir kriz yarattığını ifade etti. "Mevcut iktidar toplumu kötüye razı etmeyi başardı, ancak muhalefet iyiyi doğru anlatamadı" diyen Dervişoğlu, muhalefetin bu noktada en büyük kaybeden olduğunu itiraf etti.

Son olarak, Dervişoğlu, Türkiye’nin ancak yenilikçi politikalar ve güçlü bir geleceğe inanmış bir siyaset anlayışıyla ayağa kalkabileceğini belirtti. "Bizim arayışımız toplumun geniş kesimlerini kucaklayabilen bir siyaset anlayışıdır. Türkiye'nin geleceği, birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle inşa edilecek ve biz bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

"İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı" haberi, 30 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:13 Acun Ilıcalı yarın hakem kararları hakkında konuşma yapacak!
  2. 20:11 Volkswagen’in Tarihi Kar Düşüşü! Borsada Hisseler Çakıldı!
  3. 20:03 CHP'li Başarır: Millete 1 kuruş faydası olmayan DMM, 1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor
  4. 19:57 Sinan Ateş Cinayeti Davasında Kılıçdaroğlu'ndan Sert Açıklamalar: 'Gerçek Failler Gizleniyor'
  5. 19:54 Fatih Altaylı: "Özgür Özel'in damadı o işbirliğini yapsa yine gurur duyar mıydınız?"
  6. 18:31 CHP'li Ulaş Karasu, DHMİ’de "eş dost akraba" atamalarını meclis gündemine taşıdı!
  7. 18:26 FM 25'in çıkış tarihi duyuruldu: FM 25 ne zaman çıkacak?
  8. 18:25 CHP ile Almanya SDP partisi arasında iş birliği protokolü imzalandı
  9. 18:22 CHP'li Bulut'tan RTÜK Başkanına 'sansür' tepkisi!
  10. 18:16 Akbank'ta veri sızıntısına dair iddialar resmi olarak yalanlandı
  11. 18:13 Depremde 69 kişinin yaşamını yitirdiği Hacı Ömer Apartmanı'nın davası 2 Ekim'de görülecek!
  12. 18:05 İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı
  13. 17:34 AKP’li Galip Ensarioğlu’nun damadı dolandırıcılıktan tutuklandı, aynı gün serbest kaldı
  14. 17:30 Bülent Ersoy: "Hiç umursamıyorum, cenazeme kimsenin de gelmesini istemiyorum, kendi başıma giderim"
  15. 17:26 Pezeşkiyan: Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti
  16. 17:17 Burak Yılmaz: "Çok kırgınım, çok üzüntülüyüm"
  17. 17:13 Beyin göçü açıklanandan çok daha fazla!
  18. 17:09 İşçiye ek zam yerine pamuk şeker ve Osmanlı macunu indirimi
  19. 17:04 Emeklilik oranı tarihi zirvede
  20. 16:54 İsmail Saymaz: “Devlet okulları içinde özel okul kurulmuş”
Politika Haberleri