İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müdürlüğü kuruluyor

İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müdürlüğü kuruluyor

İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müd... İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye’yi sarsan yangınlar üzerine harekete geçti. Meclis İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kurulmasını oy birliğiyle kabul etti.

Belediye Meclisi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kurulmasını oy birliğiyle kabul etti. Kurulacak müdürlük bünyesinde kent genelinde olası yangın riskleri araştırılacak, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde doğru ve başarılı bir müdahale için profesyonel ekip oluşturulacak ve yangına müdahale noktaları kurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde yapıldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki toplantının açılışında Başkan Soyer, son günlerde meydana gelen orman yangınlarını değerlendirdi.

Türkiye’nin birçok yerinde çıkan yangınlarla büyük ormanlık alanların tahrip olduğunu ifade eden Soyer, “Bugün itibariyle 13 gündür devam eden yangınlarda sona gelindiğine dair haberler alıyoruz. Hem hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet hem de yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Evleri yanan, malları zarara uğrayan üreticilerimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

İTFAİYE VE ZABITA EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Yine son günlerde sık sık trafik kazalarının yaşandığını da anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Üst üste iki trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler de olmadı değil. Olimpiyatlarda başarılar göğsümüzü kabarttı. İzmir’den başarı elde eden çok sporcu var, onlarla iftihar ediyoruz. İzmir’de büyük yangın çıkmasını önleyen itfaiye ve zabıtalarımıza teşekkür ediyoruz. Mesire yerlerinde, ormanlarda çok çalıştılar. 30’un üzerinde yangın başladığı anda söndürülebildi. Onlara çok şey borçluyuz. Yangın yerinde görev yapan itfaiyeci kardeşlerimize yaptıkları canla başla görev için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

YENİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Mecliste, Başkanlık makamınca gündeme eklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kurulmasına yönelik önerge de görüşüldü. Önergeye ilişkin konuşan Soyer, “Bu felaketten bir vazife çıkararak İzmir’de orman köylerinde tedbirler alacak şube için bilgilendirme yaptık” dedi. Önerge mecliste oylanarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi, kurulacak müdürlük bünyesinde kent genelinde olası yangın riskleri araştıracak. Yangın çıkma riskinin yüksek olduğu bölgelerde doğru ve başarılı bir müdahale için profesyonel ekip kurulacak. İhtiyaç ve gereklilikler doğrultusunda ekipmanlar da sağlanacak. Yine yangına müdahale noktaları oluşturulacak. Bölge halkı yangın ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilerek ön müdahaleye dahil edilecek.

MUĞLA’YA DESTEK KARARI

Muğla’da çıkan yangınlar sonucu zarar gören üreticilere desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir karar daha aldı. Başkanlık makamınca gündeme eklenen ve oy birliğiyle kabul edilen maddeye göre Muğla ve ilçelerinde yangından etkilenen küçük ölçekli üreticilere 7 bin çuval kuzu büyütme yemi desteği verilecek.

"İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müdürlüğü kuruluyor" haberi, 10 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müdürlüğü kuruluyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir’de yangınlar için özel önlem: Şube müdürlüğü kuruluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Yerel Gündem Haberleri