Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vicdansız’ yorumuna sert tepki

Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vicdansız’ yorumuna sert tepki

Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vi... Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in vicdansız yorumuna tepki gösterdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Ağrı Belediyesi'nin...

Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in vicdansız yorumuna tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in vicdansız yorumuna tepki gösterdi.

Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş'ın paylaştığı "Acı tablo: İşsiz vatandaş 'Çocuklarım aç' dedi, Valilik önünde kendini yaktı!" haberinin altına yazdığı "Kimse açlıktan kendini yakmaz. Öyle olsaydı Nijerya, Çad, Zambiya, Haiti, Madagaskar, Yemen ve Sierra Leone gibi ülkelerde insan kalmazdı. Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez" yorum büyük tepki çekmişti.

{{unknown}}

Yoksulluk intiharına "Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez" diyen Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in vicdanları yaralayan skandal ifadelerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: İNSANLIĞINI YİTİREN İNSANA ÜZÜLÜYORUM

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "İnsanlığını yitiren insana üzülüyorum. Ve bir kadın bunu söyleyen. Evlat nedir biliyor mu acaba? Anne baba nedir biliyor mu acaba? Evlilikteki sorumluluğu biliyor mu acaba? Çocuğuna bayramda kola almak için borç para alıp... Bir babanın ruhunda yarattığı derin fırtınaları biliyor mu acaba?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Selma Gökçen'e tepki gösterdiği açıklamasının tamamı şöyle:

"Daha 2 gün önce Hatay'da Valilik binasının önünde kendini yakan vatandaş "İşsizim" diyor, "çocuklarım aç diyor" üzerine benzin döküyor ve kendisini yakıyor.

Çaresizliği kendisini yakarak soruna dikkat çekmek isteyen bir insanın yaşadığı drama insan olan hiç kimse kayıtsız kalamaz.

Üzen nedir biliyor musunuz? Değerli arkadaşlarım. Hala iktidar kanadından olup bu yakma olayın 'ucuz siyasi manevra' olarak tanımlayan insana üzülüyorum. İnsanlığını yitiren insana üzülüyorum. Ve bir kadın bunu söyleyen. Evlat nedir biliyor mu acaba? Anne baba nedir biliyor mu acaba? Evlilikteki sorumluluğu biliyor mu acaba?Çocuğuna bayramda kola almak için borç para alıp... Bir babanın ruhunda yarattığı derin fırtınaları biliyor mu acaba?

Hepimizin sonunda bir vicdan taşıdığını bilmemiz gerekiyor. Nasıl oldu da vicdanlarımız bu kadar köreldi? Nasıl oldu da birbirimize düşman gibi bakmaya başladık. Nasıl oldu da kendisini yakan bir insana karşı, bu kadar kayıtsız kalabildik. Nasıl oluyorda insanlığımızı unuttuk. Milli kurtuluş savaşını veren bir toplum, nasıl olurda bir akıl dağılması sürecine girer. Oturup düşünmemiz lazım."

"Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vicdansız’ yorumuna sert tepki" haberi, 09 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vicdansız’ yorumuna sert tepki haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Selma Gökçen’in ‘vicdansız’ yorumuna sert tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Politika Haberleri