Levent Gültekin: "Kılıçdaroğlu'nu bir el aday yaptı. Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday oldu"

Levent Gültekin:

Levent Gültekin: "Kılıçdaroğlu'nu bir el ada... Gazeteci Levent Gültekin, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gündem olan iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun "bir el tarafından aday yapıldı" "CHP'de çete var" diyen Gültekin, "Kemal Bey istese de istifa edemez, bakın etmiyor demiyorum, edemiyor." dedi.

2022 yılının Nisan ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birebir görüştüklerini aktaran gazeteci-yazar Levent Gültekin, Youtube sayfasında şunları anlattı:

“Bu laf bir yorum değil, bu bir bilgidir! Twitter'daki sohbetimde Kemal Bey ile yaptığım konuşmayı anlattım. Geçen yıl Nisan ayında. Gittim Kemal Bey'e "Ben bir kitap yazdım, akışa göre siz aday yapıyorlar 2023'te" dedim. Burada bir film var ve bu filmin sonunda siz aday oluyorsunuz ve seçimi kaybediyorsunuz dedim.

"Nasıl yani?" dedi... Sizi aday yapıyorlar deyip isimleri verdim Kemal Bey'e...

"Ben buraya gazeteci olarak gelmedim. Senin evladın var benim yaşımda. Senin evladın olarak geldim buraya. Lütfen... Ülke için bu son bir şans, bu şansı heba etme" dedim.”

"İSTİFA ETMİYOR DEMİYORUM, EDEMİYOR"

Ülkenin 20-25 yılını değerlendirdiği kitap yazmaya başladığını belirten Gültekin, gizli bir elin Erdoğan'ın iktidarda kalması için siyaseti dizayn ettiğini kurguladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'ın yolunu açtığı görüşüyle adaylığına 1.5 yıldır karşı çıktığını hatırlatan Gültekin, konuşmasında şunları söyledi:

"Kemal Bey istifa etmiyor demiyorum, edemiyor. Çünkü bu kitaptaki senaryoya göre Türkiye'nin ortadoğululaşması için ana muhalefetin başında alevi mezhebine sahip birinin olması gerekiyor ki İslamcı iktidar zıt kutuplar üzerinden varlığını sürdürebilsin. Kemal Bey'i seçimden 10 gün önce söyledim.

"ÜLKE BİTTİ HİÇBİRİMİZİN KURTARMA ŞANSI YOK"

“Kemal Bey bana ne dedi biliyor musun? "Ülke bitti, hiçbirimizin kurtarma şansı yok" dedi. Ben de bunun üzerine "Kemal Bey ne diyorsun Allah'ını seversen? Böyle düşünüyorsan sen niye aday oluyorsun?" dedim. "Levent gerçekten ülkeyi kurtaramayız" dedi. "Kemal Bey o zaman aday olma. Lütfen!" dedim, bana "Levent benim kendi adaylığımı engelleme şansım yok dedi.”

"BEN ADAYLIĞIMI ENGELLEYEMEM"

Kemal Bey istese de istifa edemez. Çünkü 'ben adaylığımı engelleyemem.' hangi gerekçeye söylediyse aynı gerekçeyle istifa edemiyor. Muhalif kesim darmadağın olmuş buna rağmen edemiyor. Muhalif kesimdeki dirayeti yok ediyor. Karamsarlığı yayıyor yeni bir umudun çıkmasını engelliyor.

"CHP'DE ÇETE VAR"

Niye Kılıçdaroğlu için yalan uydurayım. Şu gelsin demiyorum falan taraftarı değilim. Doğru düzgün siyaset yapın. Peki niye bunlar? CHP'de çete var. Bunlar siyasal alevilik üzerinden kendilerine alan açıyorlar. Alevileri de istismar ederek belediyelerdeki ihaleleri çekip çeviriyorlar. Kim hangi ihaleyi alacak kim hangi belediye başkan olacak, bürokrasiye gelecek. Bunlar çete gibi.

Kemal Bey'in arkasına sığınmışlar. Kemal Bey'i orada tutarak devam ediyorlar. Aynı zamanda dediğim kişiler eski derin devletin artıklarıya irtibat halindeler. Devletin bazı güçlerini muhalefetin bazı güçlerini birleştirip pozisyon alıyorlar. Ankara'da daire tutmuşlar. Bu dediğim isimler hangi belediyelerin hangi ihaleyi o dairede pazarlıyorlar. Bildiğin bir çete. Siyaset genel olarak çetenin elinde. Düzgün isimler yok mu onları tenzih ederim."

SÖZCÜ TV VE HALKTV'DE PROGRAMLARIMI İPTAL ETTİLER

"Bu arada 3 yıl önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili bir organizasyon başlamış. Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak, Enis Berberoğlu eski RTÜK üyesi Onur Konuralp bu dörtlü her hafta kemal beyin evinde toplanıp adaylığını organize ediyorlar. Masayı nasıl kurgulayacağız, liderleri ve kamuoyunu nasıl ikna edeceğiz diye konuştular.

Bunları anlattığım için Halk TV'deki programımı kaldırdılar. Tele1 bu konuşmayı yaptıktan sonra bir hafta benim için karalama kampanyası yaptı. Sözcü ile anlaştım, programı iptal ettiler reklam yapmalarına rağmen.

Benim anlattıklarım yalansa deli olmam lazım kendimi ortaya neden atayım. Böyle bir açıklama yaptım diyebilir mi.

"Levent Gültekin: "Kılıçdaroğlu'nu bir el aday yaptı. Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday ." haberi, 13 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Levent Gültekin: "Kılıçdaroğlu'nu bir el aday yaptı. Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday .. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Levent Gültekin: "Kılıçdaroğlu'nu bir el aday yaptı. Kılıçdaroğlu kazanamayacağını bile bile aday .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör
SON HABERLER
  1. 17:33 MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
  2. 17:29 Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
  3. 17:24 Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
  4. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  5. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  6. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  7. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  8. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  9. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  10. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  11. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  12. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  13. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  14. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  15. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  16. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  17. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  18. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  19. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
  20. 15:13 Çok ciddi zam geliyor! Akşam mumla oturtacak elektrik zammı için önemli tarih belirtildi
Politika Haberleri