Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanlarından kötü haber geldi!

Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanlarından kötü haber geldi!

Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanları... İngiliz Kraliyet Derneği'nden bilim insanları, koronavirüs aşısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İngiliz bilim insanları koronavirüs aşısı ile ilgili karamsar bir tablo ortaya koydu. Yapılan açıklamada aşının bulunmasının, anında herkesin aşı olacağı anlamına gelmediği ve en az 1 yıl gerektiği aktarıldı.

İngiliz Kraliyet Derneği'nden bilim insanları, koronavirüs aşısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kraliyet Derneği (Royal Society), şimdi piyasaya sürülecek başarılı bir aşının uygulamaya konulmasının bir yıl kadar sürebileceğini, bu yüzden salgından dolayı uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesinin gerekebileceği konusunda uyardı.

"AŞI GELİŞTİRME TARİHİ BAŞARISIZLIKLARLA DOLU"

BBC'nin haberine göre bazı bilim insanları, Birleşik Krallık hükümetinin Bilim Kurulu üyeleri de dahil, gelecek yılın başında insanların toplu olarak aşılanacağı konusunda iyimser bir tutuma sahip. Ancak, "Bir aşı, salgını sona erdirme potansiyelinden dolayı büyük umut verir" açıklamasında bulunan Imperial College London Ulusal Kalp ve Akciğer Enstitüsü'nden Dr. Fiona Culley, "aşı geliştirme tarihinin başarısızlıklarla dolu olduğunu" hatırlattı.

ŞİMDİDEN UYARDILAR

Aynı zamanda, Kraliyet Derneği'nin son yayınlanan çalışması, aşı geliştirmenin ve piyasaya sürülüp insanlara ulaştırmanın uzun bir süreç olacağı konusunda da geleceğe yönelik önemli bir uyarıyı şimdiden kamuoyunun bilgisine sunmuş oldu. "Aşının hazır olması, herkesin bir ay içinde aşı olacağı anlamına gelmez" diyen Imperial College London Kimya Mühendisliği bölümü başkanı Prof. Nilay Shah, sürecin altı aydan başlayarak bir yıl devam edebileceğini, günlük hayatın Mart'ta birdenbire normale dönmeyeceğini söyledi.

"AŞININ UYGULAMASINDAKİ MUAZZAM ZORLUKLAR İNSANLIĞI BEKLİYOR"

Koronavirüs aşısının uygulanması konusunda ileride 'muazzam' zorlukların insanlığı beklediğini söyleyen rapor, RNA aşıları gibi bazı deneysel yaklaşımlarla üretilen aşıların daha önce hiç seri üretiminin gerçekleşmediğinin altını çizdi. Tek bir dozun yeterli olup olmayacağı ve bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlı insanlar üzerindeki etkilerin ne olacağı sorularının cevapsız kaldığı raporun araştırmacıları, tek aşıyla uzun süreli bağışıklık sorusunun cevabını bulmanın biraz zaman alacağını söyledi. Aşı pasaportunun gerekli olup olmadığının tartışılması gerektiğini söyleyen Bath Üniversitesi'nden Dr. Andrew Preston, "Aşı olmayı reddeden insanları kendi başlarına mı bırakacağız? Yoksa okula giden çocuklara zorunlu aşı mı yaptıracağız? Bir sürü zor soru var" dedi.

"Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanlarından kötü haber geldi!" haberi, 05 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanlarından kötü haber geldi! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs aşısı ile ilgili bilim insanlarından kötü haber geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  3. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  4. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  5. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  6. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  7. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  8. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  9. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  10. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  11. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  12. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  13. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  14. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  15. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  16. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  17. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  18. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  19. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  20. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
Sağlık Haberleri