Koronavirüs konusunda son gelişmeler!

Koronavirüs konusunda son gelişmeler!

Koronavirüs konusunda son gelişmeler! Son dakika haberler içinde yer alan gelişmeye göre;  Sağlık Bakanı tarafından son Koronavirüsü rakamları açıklandı. Buna göre salgın konusunda ...

Son dakika haberler içinde yer alan gelişmeye göre  Sağlık Bakanı tarafından son Korona virüsü rakamları açıklandı. Buna göre salgın konusunda bir gerilemenin olduğu yine kanıtlandı. Özellikle iyileşen hasta sayısındaki büyük çıkış mutluluk yarattı.

Twitter Üzerinden Paylaşım Yapıldı

Türkiye'nin Korona virüs ile amansız mücadelesi devam ediyor. Özellikle son dönemde bu konuda çok olumlu gelişmelerin yaşandığı herkes tarafından bilinmekte. Uygulanmış olan tedavinin iyi sonuç vermesi gibi bir durum var. Konu ile alakalı olarak Sağlık Bakanı Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Buna göre 12 Mayıs itibariyle yapılmış olan toplam test sayısı 37351 olarak ifade edildi. Bunun yanı sıra 1704 yeni kişi tanı aldı. Bunların tümü hastanelerde tedavi görmüyor. Bir kısmı kendi evlerinde ve karantina altındalar. Dün itibariyle 3109 hasta ise bu rahatsızlıktan kurtuldu. Ölen sayısı ise 53 oldu. Rakamların düşmesi çok büyük bir sevinç yarattı. Son dakika haberler kategorisinde yer alan bu gelişmeye göre aynı zamanda entübe edilen hasta sayısı da azalmış oldu.

Vaka İyileşme Oranı Artmış Durumda

Son dakika haberler arasında dikkat çeken bu habere göre ayrıca şunlar ifade edildi; yeni vakaların sayısı bizim öngördüğümüz kadar olarak gerçekleşti. Bundan dolayı beklentilerimizin haricinde bir gelişme söz konusu değil. Bundan daha da önemlisi ise bu hastalığa yakalanmış olan insanlarımızın yüzde 70'lik bir kısmı sağlıklarına geri kavuştu. Yani bunların iyileştiğini gözlemliyoruz. Üstelik bu sayı ve oranının gün geçtikçe artmasını bekliyoruz. Hem yoğun bakımda yer alan hem de solunum cihazına bağlanmış olan hasta sayısı azalmaya devam etmekte. Bu durum bizim için son derece önemli bir gelişme denildi.

Bakan Konuyu Değerlendirdi

Son dakika haberler içindeki bu son gelişme üzerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları ifade etti; her ne kadar sayılarda oldukça olumlu durumlar söz konusu olsa da henüz bitmiş olan bir şey yok. Yani salgın devam ediyor. İşte bu yüzden yapılacak olan şey çok açık. O da her daim tedbirlere tam bir uyum sağlamak. Bunun için çok dikkatli olmak şart. Özellikle maske kullanımının olması gerekiyor. Kesinlikle maske olmadan dışarı çıkmayın. Bu altın bir kural. Bunun yanı sıra uyulması gereken bir diğer husus ise sosyal mesafe. En başından beri hatırlatıyoruz. Normale dönene kadar eskisi gibi bir araya gelmekten kaçınmak lazım. Çünkü bu virüsün hem ağız hem de burun yoluyla bulaşması gibi bir durum var. Aradaki mesafeyi tam olarak koruyalım. Özellikle çok kalabalık yerlere giriş yapmak ve burada uzun bir süre boyunca kalmak gereksiz bir eylem olacak. Bundan kaçınmak da fayda var, dedi.

Normalleşmenin İlk Adımı Atıldı

Son dakika haberler içinde yer alan gelişmeye göre normalleşme konusunda çok büyük bir adım atıldı. Buna göre 12 Mayıs itibariyle AVM olarak bilinen alışveriş merkezleri açıldı. Bundan dolayı birçok kişinin buraları ziyaret ettiği görüldü. Elbette tüm bu süreç sosyal mesafe kuralına göre devam ettiriliyor. Bunun yanı sıra en çok merak edilen konu ise cafe ve benzeri yerlerin ne zaman açılacağı.

Türk Vatandaşları Getirilmeye Devam Ediyor

Türkiye virüs ile mücadele kapsamında vatandaşlarını getirmeye devam ediyor. Son olarak Kuveyt'te mahsur kalmış olan 253 vatandaşımız daha kurtarıldı. Bunlar için özel bir uçak kaldırıldı. Yurda getirilenler, daha sonra 14 gün sürecek olan karantina içine alındı. Bunun için Yozgat şehrindeki yurtlar seçildi.

"Koronavirüs konusunda son gelişmeler!" haberi, 15 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Koronavirüs konusunda son gelişmeler! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs konusunda son gelişmeler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Sağlık Haberleri