Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı

Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı

Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı Hamilton, rakipleri Red Bull'un "en güçlü araca" ve "olağanüstü" hıza sahip olduğunu söylerken zorlu bir Sao Paulo Grand Prix hafta sonu bekliyor.

Hamilton, sezonun bitimine dört yarış kala Interlagos'a, şampiyona rakibi Max Verstappen'in 19 puan gerisinde geldi. Brezilya'da, 2019'daki son yarışı kazandığı ve 2018'de Esteban Ocon'a tur bindirirken temas etmelerinden önce kazanmaya doğru gittiği göz önüne alındığında, Verstappen'in avantajlı olduğu düşünülüyor.

Sao Paulo Grand Prix öncesi basın toplantısında konuşan Lewis Hamilton, Meksika sonrası önlerindeki hafta sonu hakkında, "Görevimizin, oldukça zorlu olacağını tahmin ediyorum."

"Bence son yarıştaki hızları olağanüstüydü. Tüm yıl boyunca güçlü bir araçları oldu. En güçlü araca sahipler - bunu açıkça söyleyebilirsiniz."

"Yani, yapabileceğimiz kadar iyi yaptığımızı düşünüyorum. Araçtan daha fazlasını alabilir miyiz diye görmek için bu hafta sonu kesinlikle zorlayacağız. Burada geçen sefer inanılmaz derecede güçlüydüler, bu yüzden bu hafta sonu onları yenmenin yine çok zor olacağını düşünüyoruz. Ancak umuyorum ki, bir azim olduğunda, bir yol da vardır." dedi.

Brezilya'da Cumartesi günü sezonun son sprint yarış denemesi yapılacak.

Hamilton, sprint yarışının puan almak için bir avantaj sağlayıp sağlamadığı konusunda, "Eğer daha hızlılar ise bizim lehimize olmuyor. Yani hayır."

"Ancak, bekleyip göreceğiz. Bence gerçekten denediğimiz ve odaklandığımız şey, araçta doğru ayarı bulmak, ki bu kolay değil. Ayarlaması kolay bir araç değil. Bence bu durum herkes için benzer. Az önce mühendislerle konuşuyordum ve sadece 1. antrenmanımız olduğu için doğru yerden başladığımızdan emin olmaya çalışıyordum. Bu yüzden bu hafta sonu daha da yoğun."

"Burası geçiş yapmak için çok iyi bir pist değil. Sanırım %50'lik bir geçiş şansına sahip olmak için, öndeki araçtan 1.1 saniye avantajınız olmalı. Bu kadar çılgınca bir şey. Bu yüzden sprint yarışı için harika bir yer değil." dedi.

Hamilton kendisi için, 2007'de o zamanki McLaren takım arkadaşı Fernando Alonso ve Ferrari'den Kimi Raikkonen ile sıkı bir mücadele yaşadığından bu yana, en zor yıllarından biri olup olmadığı sorulduğunda, "Sadece zor bir yıl daha, her zaman zorlular. Bence bu yıl pek çok açıdan kanatlarımız kırıldı, bu yüzden operasyonel açıdan aracı en üst düzeye çıkarmak daha zor oldu." dedi.

Hamilton, bu yıl W12'de ayarları optimize etmenin daha zor olduğunu ve bunun da sezon boyunca daha tutarsız bir performansa yol açtığını söyledi.

"Bu yıl aracı ayarlamak biraz daha zor. Açıklaması zor ama sadece en iyisini alması daha zor bir araç."

"Bazı hafta sonları işe yarıyor, bazı hafta sonları çalışmıyor. Ancak simülasyonlarla doğru yeri bulmak bu yıl biraz daha zor. Diğerleri için de durum benzer. Austin'de Red Bull sürücüleri oldukça gerideydi ve sonra bunu değiştirdiler."

"Araçtan maksimum potansiyeli çıkarmak bu yıl daha zor oldu." 

Sao Paulo GP'de yeni motor takacağına dair söylentiler hakkında Hamilton, "Şu anda gerçekten bunun hakkında yorum yapamam, bu sabah motorların geldiğini bile sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla şu anda motorum iyi. Tabii ki durumu daha sonra öğreneceğim. Henüz mühendislik işleri tamamlanmadı bile." diye ifade etti. (Kaynak.Aybike Simay Erden) 

"Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı" haberi, 12 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lewis Hamilton: Bu yıl kanatlarımız kırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  2. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  3. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  4. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  5. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  6. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  7. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  8. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  9. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  10. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  11. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  13. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  14. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  15. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  16. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  17. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  18. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  19. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  20. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
Spor Haberleri