Marsilya’da gezilecek en sevilen turistik yerler

Marsilya’da gezilecek en sevilen turistik yerler

Marsilya’da gezilecek en sevilen turistik ye... Marsilya, ülkenin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Fransa'nın ikinci büyük şehridir.

Ilımlı bir iklime sahip olan Marsilya aynı zamanda ülkenin en güneşli büyük şehridir ve tüm yıl boyunca popüler bir seyahat noktasıdır. Marsilya'nın tarihi M.Ö. 600'e kadar uzanır, dolayısıyla eski sokaklar, kaleler, kiliseler ve müzeler arasında yürümeyi bekleyebilirsiniz. Daha yakın zamanlarda, Marsilya birçok ünlü bisiklet yarışına, futbol maçına ve uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.

Marsilya, Fransa'nın en büyük ikinci şehri ve hak ettiği ilgiyi görmeyen bir şehir. Harika Akdeniz sahil destinasyonları, sokak sanatı ve bir kültür kurumu haline gelen antik bir limanla dolu Marsilya, keşfedilecek birçok unutulmaz yer sunuyor.

Avrupa'nın sürekli yaşanılan en eski şehirlerinden biri olan Marsilya, her yerde eski ve yeninin bir arada olduğu bir yer olarak, kentsel yenilemenin harika bir örneğidir. Eşsiz mimarisi, güzel parkları ve Provence'ın çoğunu keşfetmek için mükemmel bir konumu, bu şehri Fransa'dayken mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer haline getiriyor.

Marsilya Gezilecek Yerler Listesi

Fransa'nın en büyük ikinci şehri Marsilya, Akdeniz'de bulunduğu yerden canlılıkla atıyor. Doğal limanı, onu yüzyıllardır önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Şehir, 2. Dünya Savaşı sırasında Müttefiklerin yanı sıra Almanya ve İtalya tarafından bombalandı, ancak hayatta kaldı ve bugün eski ve yeniyi heyecan verici şekillerde harmanlıyor.

İşte Marsilya gezilecek yerler listesine eklenebilecek en popüler cazibe merkezleri ;

 

1.Old Port

oldd.jpg

Marsilya'nın devasa dikdörtgen limanı 2.600 yıldır ticaret yapıyor ve tek bir manzaradan çok bütün bir bölge.

Üç tarafta, çoğunlukla 18. yüzyıldan kalma eski depoları çevreleyen geniş gezinti yerlerine sahip rıhtımlar var.

Görünüşe göre neredeyse her birinin zemin katında bir kafe, balık lokantası veya bar var ve bu büyüleyici şehirde pastis emzirirken hayatın nasıl geliştiğini görebilirsiniz.

Sanayi uzun zamandır modern rıhtımlara, kuzeydeki rıhtımlara taşındı ve eski limandaki teknelerin çoğu eğlence amaçlı.

Ancak en içteki Quai des Belges'de en son avlananlar hâlâ her sabah su kenarındaki balık pazarında satılmak üzere kıyıya getiriliyor. Eski Liman veya Vieux Port, antik Yunan'ın 2.400 yıl önce Marsilya'yı kurmasından bu yana kullanılan doğal bir limandır, ancak şu anda esas olarak popüler bir turistik cazibe merkezi olarak hizmet vermektedir. Bir zamanlar Eski Liman'a yılda 18.000 gemi yanaşıyordu.

Old Port, kaldırım kenarındaki bir kafede bir kadeh şarap eşliğinde keyifli gezintiler yapmak ve dinlenmek için yapılmıştır. Fransa'nın en eski Hıristiyan kiliselerinden biri olan St. Victor's Abbey, deniz feneri, Phare de Sainte Marie ve Roman Dock Müzesi gibi burada yer almaktadır.

2.Notre Dame de la Garde

norred.jpg

Bu kilise, şehre ve denize bakan bir tepenin üzerinde yer alan Marsilya'nın en ünlü yerlerinden biridir. En kolay ulaşım otobüsle sağlanır, çünkü oraya yürüyerek gitmek, tepeye çıkmak için yorucu bir tırmanışla yüzleşmek anlamına gelir ve Vieux Limanı'ndan yaklaşık yirmi dakikada bir kalkan ve sizi kilisenin kapılarına kadar götüren otobüsler vardır. Ziyaret etmek ücretsizdir ve şehrin güzel manzaraları gibi mozaik iç mekan inanılmaz derecede etkileyicidir.

Limanın yukarısındaki bir tepenin üzerinde yer alan bu muhteşem kilise, Marsilya'daki en önemli simge yapıdır. Site antik çağlarda bir gözlem noktası olarak kullanılmış ve Orta Çağ boyunca bir hac şapelinin yeri olmuştur.

Bugün, Basilique Notre-Dame de la Garde, çan kulesini taçlandıran muazzam bir yaldızlı Madonna ile sadık olanlar için bir deniz feneridir. 1853 ve 1897 yılları arasında inşa edilen kilise, yaldızlı mozaik kubbeleri destekleyen açık ve koyu renkli mermer kemerlerden oluşan zengin bir Neo-Bizans iç mekanına sahiptir. Daha fazla gezilecek yerler için http://gezilecekyerler-listesi.com adlı siteye göz atabilirsiniz.

 

3.Le Panier

lepain.jpg

Vieux Port'un yukarısındaki bir yamaçta muhteşem bir konuma sahip olan bu renkli mahalle, Marsilya'nın tarihi merkezi ve kültürel kalbidir. Le Panier, antik Yunanlıların MÖ 600'de buraya yerleştiği antik çağlardan beri yerleşim yeri olan Marsilya'nın en eski mahallesidir.

Sarp, dar dolambaçlı sokakları ve pastel boyalarla boyanmış şirin binaları ile bu bölge, Marsilya'nın büyüleyici kişiliğine bir bakış sunuyor. Bir zamanlar işçi sınıfı mahallesi olan Le Panier, şimdi nezih bir yerleşim bölgesidir, ancak kepenkli pencereleri ve çamaşır sıraları olan tipik evler, eski moda karakterine bir bakış sağlar.

Bu atmosferik mahallede dolaşmak sizi yerel esnaf butiklerinin, gurme yemek dükkanlarının ve sanat galerilerinin keşfedilmesine götürür. Le Panier ayrıca açık teras oturma alanına sahip davetkar küçük restoranlarla doludur. Birçok restoran mükemmel taze yakalanmış deniz ürünleri sunar; diğerleri Fransız, İtalyan veya otantik Cezayir mutfağında uzmanlaşmıştır.

Mahalle, 17. yüzyılın ikinci yarısında Ceneviz mimari modeline göre inşa edilen Hôtel de Ville (Belediye Binası) gibi birçok önemli anıta sahiptir.

Diğer simge yapılar arasında Cathédrale de la Major ve 17. ve 18. yüzyıllarda yoksullar için bir yurt olan ve şimdi bir çağdaş sanat müzesine ev sahipliği yapan Vieille Charité bulunmaktadır. Le Panier, her yaştan turistin Marsilya gezilecek yerler listesine ekleyebileceği popüler çekim merkezlerinden bir tanesi.

4. l'Europe et de la Méditerranée

mucemu.jpg

Mucem kısaltmasıyla da bilinen Musée des Civilizations de l'Europe et de la Méditerranée, Akdeniz Havzası'ndaki medeniyetlere derinlemesine bir bakış sunuyor.

Üç farklı alandan oluşan çarpıcı bir kompleks olan bu geniş müze, çeşitli disiplinlerde zengin sergiler sunar: etnografya, sanat, tarih ve Akdeniz kültürlerinin mutfağı.

Bu geniş içerik yelpazesini kapsayan müzenin galerilerinde tablolar, fotoğraflar, belgeler, antika eşyalar ve gündelik nesnelerin yanı sıra konferanslar ve film gösterimleri sergileniyor.

Müzenin en yeni bölümü, limana ve Akdeniz'e bakan göz kamaştırıcı ultra modern bir sahil binasıdır (eski J4 İskelesi üzerinde). J4 binası, müzenin en önemli kalıcı koleksiyonlarının yanı sıra geçici sergilerin de sergilendiği, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan bir yapıdır. J4 binası, müzenin Avrupa kültürü ve tarihi ile ilgili konularda çok çeşitli kitaplar satan ana hediyelik eşya dükkanını içeriyor.

 

5.Château d'If

chate.jpg

Marsilya'nın Vieux Limanı'na kısa bir feribot yolculuğu mesafesinde bulunan Château d'If, küçük If, Pomègues, Ratonneau ve Tiboulen adalarını içeren bir doğa koruma alanı olan Frioul Adaları takımadalarındaki Île d'If'de yer almaktadır.

Muhteşem manzara, korunan koyları, turkuaz suları, bozulmamış plajları, kumlu dereleri ve etkileyici kireçtaşı kayalıklarını içerir. Akdeniz güneşi sayesinde ışık, su üzerinde dingin bir parıltı etkisi yaratır ve mikro iklim, burada nadir bulunan çiçek türlerinin gelişmesine olanak tanır.

Bu güzel doğal ortamda, Château d'If, 16. yüzyılda Kral I. François tarafından bir kale olarak inşa edilmiştir. Kısa süre sonra kale hapishaneye dönüştürüldü. Konum, Alexandre Dumas'ın Monte Cristo Kontu romanında tasvir edilmiştir.

Marsilya'daki Vieux Limanı'ndan, turistlerin plajda güneşlenebileceği, yürüyüşe çıkabileceği veya 19. yüzyıldan kalma Fort de Ratonneau'yu ziyaret edebileceği Île de Ratonneau'ya feribot seferleri de mevcuttur.

 

6. Marsilya Tarih Müzesi

marsilya.jpg

Marsilya'nın 26 asırlık tarihini anlamak zor olabilir ama Eski Liman yakınlarındaki bu birinci sınıf müze size yardımcı olacaktır. Cazibe merkezinin ele aldığı devasa zaman aralığı nedeniyle, Fransa'daki en büyük şehir tarihi müzesidir.

Tarih meraklıları için amforaları, seramikleri, mimari parçaları, antik gemi kalıntılarını, mozaikleri, lahitleri ve çok daha fazlasını incelemek için harcanan yarım gün demektir.

Antik Yunan'dan 20. yüzyıla kadar uzanan bu eser yığınının yanı sıra, Marsilya'yı tarihinin tüm evrelerinde gösteren haritalar ve maketler de var ve bina, surlar, liman binaları ve bir nekropol içeren bir dizi arkeolojik alanla birleşiyor.

Le Panier semtinde, Vieux Limanı'na sadece birkaç adım uzaklıkta, Musée d'Histoire de Marseille, Marsilya'nın Gallo-Yunan kökenlerinden Orta Çağ'a ve günümüze kadar olan hikayesini anlatıyor. Müze, 2.600 yıllık tarihi kapsayan etkileyici bir eser koleksiyonu sunuyor.

Fransa'nın en eski şehrinin tarihi evrimi, bu şık modern müzenin aydınlık ve geniş odalarında hayat buluyor. Koleksiyonlar 4.000 öğe ve yüzlerce multimedya sergisi içeriyor.

Müzenin ayrıca, aslında MÖ 3. yüzyıldan kalma Massalia limanının ("Massilia" olarak da yazılır) kazı alanı olan Jardin des Vestiges adlı bir bahçesi vardır. Marsilya gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazları arasında olan müzeye, şehrin birçok noktasından yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

7.Fort Saint-Jean

fort.jpg

Fort Saint-Jean, körfezdeki teknelerin ve şehir manzarasının panoramik manzarasını sunan tarihi bir kaledir.  1660 yılında Kral Louis tarafından Eski Liman'ın girişinde inşa edilen Fort Saint-Jean, Fransa'nın Marsilya kentinde en çok ziyaret edilen anıtlardan biridir ve yüzyıllarca süren büyüleyici bir tarihe sahiptir.

Ziyaretçiler, 2013 yılında eklenen ve tarihi Le Panier bölgesi ile MuCEM'i (Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi) birbirine bağlayan 2 yaya köprüsü aracılığıyla Saint-Jean Kalesi'ne erişebilir. Kalenin etrafında yürümek, zamanda yolculuk yapmak gibidir.

Fort Saint-Jean'i ziyaret ederken, önemini anlamanın harika bir yolu, MuCEM'deki Galerie des Officiers'ı ziyaret etmektir. Bu müze, Fort Saint-Jean tarihine adanmış özel bir alana sahiptir. Burada ziyaretçiler, kökeninden bina eklemelerine kadar şanlı geçmişini vurgulayan filmlere, eğitici sergilere ve daha fazlasına erişebilecekler. Öne çıkan özelliklerden bazıları Hospitaller Şövalyeleri Komutanlığı ve 15. yüzyıldan kalma eski Provence kralı Kral Rene Kulesi'dir.

Gerçek Fort Saint-Jean'de ziyaretçiler, toplar için bir yükselti, bir kilisenin kalıntıları, tonozlu geçitler ve daha fazlası dahil olmak üzere farklı yapıları görebilirler.

8.Cathédrale de la Major

major.jpg

Le Panier'in kuzeybatı köşesine yakın olan Cathédrale de la Major (Cathédrale Sainte-Marie-Majeure), sahile bakan bir kordon üzerinde görkemli bir şekilde durmaktadır. Bu gösterişli Neo-Bizans katedrali, yükselen ikiz kuleleri ve 70 metre yüksekliğindeki kubbesiyle Eski Liman'ı gözetliyor gibi görünüyor.

Louis-Napoléon Bonaparte, 1852'de bu katedralin inşasını görevlendirdi. 1893'te tamamlanan Cathédrale de la Major, 19. yüzyılda Fransa'da inşa edilen en büyük kilise (ve tek katedral).

Boyutları (142 metre uzunluğunda ve 20 metre yüksekliğinde) Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası'na benzer. Tarihi Anıt olarak sınıflandırılan bu katedral, 5. yüzyıla tarihlenen bir Erken Hıristiyan vaftizhanesini bünyesinde barındırır.

Cömert iç mekân, Carrara mermeri ve zarif Venedik mozaikleri ile zengin bir şekilde dekore edilmiştir. Kutsal alan boyunca etkileyici bir heykel yelpazesi de bulunur.

Katedralin eteğinde, mağazalar, restoranlar ve kafelerle dolu popüler bir toplanma yeri olan "Les Voûtes" adlı bir plaza vardır. Hem yerel halk hem de turistler bu olay alanında dolaşmaktan keyif alıyor. Modaya uygun ortamın yanı sıra Les Voûtes muhteşem deniz manzaraları da sunmaktadır. Marsilya gezilecek yerler listesine eklenebilecek güzel ve önemli bir yer diyebiliriz.

Sponsorlu içeriktir.
Evo Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:54 Yeşim Salkım, Fahrettin Koca'ya "Hakkımı Helal Etmiyorum" Dedi!
  2. 19:50 Suriye'de Türk Bayrağını Parçalayan Şahıs Özür Diledi ve Bayrağı Öptü!
  3. 19:21 Yatırımda bu hafta borsa ve altın kazandırırken dolar kaybettirdi!
  4. 19:21 Rusya, uluslararası aranan zanlıyı Türkiye'ye geri gönderdi
  5. 19:21 İYİ Parti'den "bozkurt" işareti teklifi: Ulusal sembol kabul edilsin
  6. 17:32 Asgari Ücrete Ara Zam Geliyor mu?
  7. 17:27 CHP'nin Kara Günü: Eski Başkan Vefat Etti!
  8. 17:12 Koç Holding'ten Büyük Finansal Hamle!
  9. 17:07 WhatsApp'tan Sohbet Güvenliği İçin Yeni Özellik!
  10. 16:20 Peugeot'dan Heyecan Verici Haber: 7 Koltuklu Model Türkiye'ye Geliyor!
  11. 16:19 Dev Otomotiv Markası Türkiye'ye Yatırım Yapıyor: Fabrikanın Kurulacağı Kent Belli Oldu
  12. 16:14 Acun Ilıcalı açıkladı: "Dünyaca ünlü yıldızla anlaştık"
  13. 16:13 ABD'nin merakla beklenen istihdam verileri sonunda açıklandı
  14. 16:08 Jinekolog kandırdı, tecavüz etti!
  15. 16:03 Dünya Çapındaki Banka, Türk Bankaları İçin Hedef Fiyatlarını Yeniden Belirledi
  16. 16:02 Acun Ilıcalı'dan Transfer Sürprizi: Mourinho'nun Gözde Forveti Yolda!
  17. 16:02 Ankara'da Yeni Hizmet Başladı: ABB'den Hem Ücretsiz Hem Serinletici İmkan!
  18. 15:55 Galatasaray'dan duyuru: Nicolo Zaniolo, İtalyan ekibi Atalanta'ya kiralanmış oldu
  19. 15:55 Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi
  20. 15:55 Dünyada ilk: Milyon liralık araçları donanma gemisi ile taşıdılar
Yaşam Haberleri