Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti!

Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti!

Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti! Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın miting için gittiği Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan olayları, 31 Mayıs 2011 tarihinde AKP Ankara İl Başkanlığı önünde protesto etmek isteyen 98 kişiye...

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın miting için gittiği Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan olayları, 31 Mayıs 2011 tarihinde AKP Ankara İl Başkanlığı önünde protesto etmek isteyen 98 kişiye açılan davada, 5 yıl sonra karar çıktı. Mahkeme, 3. yargı paketi uyarınca Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet suçundan kovuşturmanın ertelenmesine hükmederken, diğer suçlardan tüm sanıkların beraatine karar verdi. Hopa protestosuna katılan 39 kişi hakkında “terör örgütü üyeliğinden'' dava açılmış, sanıklardan 22’si 6 ay tutuklu kalmış, sonunda da beraat etmişti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 31 Mayıs 2011 tarihinde Artivin’in Hopa ilçesinde miting yapmak istedi. Çeşitli parti ve gruplara üye kişiler de Hopa’da toplanarak Erdoğan’ı ve bölgede yapılan HES’leri protesto etmek istedi. İlçede olağanüstü güvenlik önlemi alan polis, toplanan gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Kalp hastası olan emekli öğretmen Metin Lokumcu, yoğun biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Erdoğan, çıkan olaylarla ilgili “Meğersem eşkıya Hopa’ya da inmiş'' diye tepki gösterdi.

Aynı gün ülkenin birçok kentinde Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan Hopa müdahalesi protesto edildi. Bu kapsamda KESK, DİSK, TTB, TMMOB öncülüğünde bir çok sivil toplum kuruluşundan olaşan Emek ve Demokrasi Güçleri, AKP Ankara İl Başkanlığı’na yürüdü. İl başkanlığı önünde bekleyen polis, yürüyen gruba sert şekilde müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, terör örgütü üyeliğinden sorgulanan eylemcilere gözaltında şiddet uyguladı. 22 öğrenci, bu kapsamda 6 ay boyunca terör örgütü üyeliğinden hapis yattı, sonunda beraat etti.

Ve nihayet beraat

Savcılık, olaylarla ilgili 4’ü avukat olmak üzere 98 kişi hakkında, 2911 sayılı yasaya muhalefet, polise direnme, mala zarar verme gibi suçlardan dava açtı. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davada dün karar çıktı. Mahkeme, tüm sanıklar yönünden Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Yasası’na muhalefet suçu bakımında açılan kamu davasında 6352 sayılı yasanın geçici 1. maddesi doğrultusunda kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi. Kamu malına zarar verme, görevli memura hakaret ve direnme suçlarından ise sanıkların yüklenen suçları işlediği sabit görülmediği gerekçesiyle beraat kararı çıktı.

"Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti!" haberi, 07 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metin Hocanın eşkıyaları beraat etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Gündem Haberleri