MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti!

MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti!

MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti! MHP Burdur İl Başkanlığı'nda yaşanan değişiklikler sonrası Gültekin Oktay’ın istifasının ardından yeni başkan Mustafa Gün atandı. Bu gelişmenin ardından 8 ilçe başkanı, Gültekin Oktay’a destek vermek amacıyla görevlerinden istifa etti.

MHP Burdur İl Başkanlığı görevini sürdüren Gültekin Oktay, sağlık nedenlerini öne sürerek görevinden ayrıldı. Bu gelişmenin ardından, Mustafa Gün yeni il başkanı olarak atandı. Yeni başkan ataması sonrasında, MHP Burdur Düzce Merkez İlçe Başkanı Hakan Subay, Ağlasun İlçe Başkanı Mustafa Ayyıldız, Çavdır İlçe Başkanı Mustafa Çakmak, Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Vural, Karamanlı İlçe Başkanı Ömer Karagöz, Kemer İlçe Başkanı Müslüm Mete, Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren ve Yeşilova İlçe Başkanı Yusuf Erkan, yaptıkları ortak açıklamayla görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

8 ilçe başkanının imzasıyla yayımlanan ortak metinde şu ifadeler yer aldı:

"BİZLER ADAMIN ADAMI DEĞİL, DAVANIN ADAMLARIYIZ"

Kıymetli hemşerilerimiz, değerli dava arkadaşlarımız, geçtiğimiz hafta il başkanımız Gültekin Oktay’ın görevinden istifa ettiği malumunuzdur. Genel Merkezimizin yeni il başkanını ataması beklenmekteydi. Bugün öğle saatlerinde bu atama gerçekleştirilmiştir.

Öncelikle, İl Başkanımız Gültekin Oktay’ın istifasının kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. MHP Burdur teşkilatlarının, gönül verenlerinin, bu duruma dair ezici bir üstünlükteki düşüncelerinin gereği olarak, bizler adamın adamı değil, davanın adamlarıyız. Davanın başarılı olması için çaba gösteren insanlarız. Gültekin Oktay başkanımızın teşkilat disiplinine sahip çıkması ve davamızın başarısı için gösterdiği üstün gayret, bizim için son derece kıymetlidir.

Dolayısıyla, sorun Gültekin Oktay’ın şahsı değildir. Kendisi, davaya olan sadakati ve hizmetiyle, Burdur’da ülküdaşlarımızın arkasında dağ gibi hissetmesini sağlamıştır. Partimizi başarıyla taşımak için gece gündüz çalışan bir liderin, il başkanı olarak devam etmesini arzu ederdik.

"ÜÇ HİLALİN GÖLGESİNİN ALTINA BİLE SOKULMAMASI GEREKMEZ Mİ?"

Davamızın başarısı için çalışırken, 2024 seçimlerinde eski bir il başkanının da yanında yer alarak partimizin adaylarının başarısız olması için çaba harcayanlara makam verilmemesini istemek en doğal hakkımızdır. Bizler ve Burdur’daki tüm ülküdaşlarımız hakaretlere maruz kalırken, iftiralarla uğrarken, bizlere hakaret eden ve başarısız olmamız için uğraşanlarla birlikte fotoğraf verenlere, bırakın makam verilmesini, üç hilalin gölgesinin altına bile sokulmaması gerekmez mi?

Biz, teşkilat ve Genel Merkez bilincine sahip, bu kutsal kurumlara saygı gösteren insanlarız. Ancak mevcut durumda bu durumu göğüsleme gücümüz kalmamıştır. MHP'nin başarısı için maddi ve manevi tüm gücümüzle mücadele eden biz ilçe başkanlarının mevcut şartlarda çalışma imkanı yoktur. Bu nedenle görevlerimize devam etmemiz, yaşamın ve siyasetin olağan akışına aykırıdır.

Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yöneticilerimize duyduğumuz sevgiyi ve saygıyı muhafaza ederek, görevlerimizden istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Editörün notu: Mesajlaşmalardaki (ya da gönderilerdeki) imla hataları ve yazım yanlışları bilinçli olarak düzeltilmemiştir.

"MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti!" haberi, 26 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:04 Acemoğlu kendisini taklit ederek dolandırıcılık yapanlara karşı takipçilerini uyardı!
  2. 00:50 Zeka turnusolü test: Bataklıktaki gizli timsahı sadece yüksek IQ'su olanlar 11 saniyede buluyor!
  3. 00:48 Siber Saldırganlar ABD Hükümetine Ait Kripto Cüzdanı Vurdu: 20 Milyon Dolar Buhar Oldu!
  4. 00:35 Resimdeki saklı zili 5 saniyede bulmayı deneyen 100 kişiden sadece 3'ü bulabildi!
  5. 00:34 İki zürafa arasındaki 3 farkı sadece IQ'su yüksek olanlar 14 saniyede buluyor!
  6. 00:26 14 Senelik dev şirket iflas bayrağını çekti: 4 bin projede imzası vardı!
  7. 00:24 Ukrayna’da Yabancılara Askeri Görev Yolu Açıldı, Rusya'dan Sert Tepki!
  8. 00:20 Patent Savaşları Büyüyor: Apple ve Masimo Davasında Yeni Gelişme!
  9. 00:19 Mutfakların vazgeçilmezi olan Türkiye'nin dev şirketi iflasın eşiğinde!
  10. 00:12 Atatürk'ün Emaneti Bursa Merinos Fabrikası Satıldı!
  11. 00:11 Telefonunuzdaki Bu Özelliği Kapatın, Bilgi Hırsızlığından Korunun!
  12. 00:09 Kaçak Et İthalatında Artış: Çiftçiler Hükümete Çağrıda Bulunuyor
  13. 00:08 Yağmur ve Kar Aniden Batırdı! Meteoroloji’den Kritik Uyarı!
  14. 00:05 Arda Güler Yedek Kaldı, Barcelona Real Madrid’i Bozguna Uğrattı
  15. 00:04 Akbank’tan Emeklilere 17.500 TL’ye Kadar Promosyon Fırsatı!
  16. 00:00 Şok Etki Yaratan Karar! 250 Yıllık Geleneksel Fırın Tarihe Karışıyor!
  17. 00:00 14 Yıllık Sektör Devi İflas Etti! 4 Bin Projeye İmza Atan Firma Battı, 2 Bin Çalışan İşsiz Kaldı!
  18. 23:42 Hem Baba Vanga hem de Nostradamus 2025 için aynı kehanette bulunmuş
  19. 23:39 MHP'de 8 ilçe başkanı istifa etti!
  20. 23:35 3 Kadını mezarlıkta öldürmüştü: ormanda saklandığı oyukta yakalandı
Politika Haberleri