MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP camiasıdır

MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP camiasıdır

MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP ... Yalçın, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kurulacağını söyledi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı' adıyla bir vakıf kurulacağını belirterek, "Ülkücü Hareketi, bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa, Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Merhum Alparslan Türkeş'in gerçek ailesi, Milliyetçi Hareket Partisi camiası ve Ülkücü Hareket'tir" görüşünü savundu. 

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "Kurucu liderimiz başbuğ Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Hareket'e bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır" dedi.

"Mevcut vakfı hiçbir ülkücü kabullenemez"

TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş'i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimsenin istismar edemeyeceğini kaydeden Yalçın, "Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Böylece; MHP'nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareket'in tarihi misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır. Merhum Alparslan Türkeş'in gerçek ailesi, Milliyetçi Hareket Partisi camiası ve ülkücü harekettir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket'te kan bağı değil; can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. Alparslan Türkeş'in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış Milliyetçi Hareket Partisi camiasının mensupları ve ülkücülerdir. CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral'e hizmet eder hale gelen mevcut vakfı, hiçbir ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP'nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener'in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN  | Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten anma etkinliğindeki saldırıyla ilgili açıklama: İçişleri Bakanı'nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var

 

"MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP camiasıdır" haberi, 05 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP camiasıdır haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'li Yalçın: Türkeş'in gerçek ailesi, MHP camiasıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  2. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  3. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  4. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  5. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  6. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  7. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  8. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  9. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  10. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  11. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  12. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  13. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  14. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  15. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  16. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  17. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  18. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  19. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  20. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
Politika Haberleri