Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Ne güzel olurdu

Ne güzel olurdu

Bir tarafta ev sahibi 115 yıllık Galatasaray Kulübü , misafir takım ise 117 sene önce kurulmuş Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bu akşam futbol takımları bilmem kaçıncı derbiye çıkacaklar..

Ama , "fors majör" bir nedenle bu maç dahil tüm Türkiye Ligi karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verilmiş..Avrupa liglerinde  ve hatta Şampiyonlar Ligi'nde bir çok maç seyircisiz oynanmış son günlerde..Ve ileride gidilmiş önce İtalya, sonra İspanya ve son olarak İngiltere Federasyonları kendi liglerini Nisan sonuna kadar ertelemişler..

Eğer bu Corona krizi devam ederse tüm liglerin tamamen iptali söz konusu..

Bu durumdan etkilenen tahmini 200  küsur kulüpten hiç bir itiraz yokken Türkiye'nin Galatasaray'ının "devlete ricasını" çok garip karşıladığımı belirtmeliyim öncelikle..Nedeni belli, hafta sonu oynanacak derbide dezavantajlı duruma düşmemek istiyor idari ve teknik yönetim..

Galatasaray camiasına şunu hatırlatmak isterim..Corona krizi devam ederse tamamen iptal edilebilecek Avrupa Liglerinin en büyük üyesi Premier'in şampiyonluğunu çoktan ilan etmiş Liverpool takımının teknik direktörü Jürgen Klopp'un sözleri aynen şöyle: " hiç bir şampiyonluk insan hayatından önemli değildir"...

Başlığıma  dönersek  çok güzel olmaz mıydı aşağıdakı satırlarım?

- Karar açıklandıktan sonra dün ve hatta bu sabah bu iki güzide  kulübümüz Türkiye Futbol Federasyonuna ve UEFA ya bir dilekçe yazamazlar mıydı...?

-  Ülkemizin Cumhurbaşkanı'nın aldığı bu karara itiraz ediyoruz, çünkü bizlere danışılmadı..

-  Futbol seyircisiz oynanamaz, eşyanın tabiatına aykırıdır..

-  İçinde bulunduğumuz maddi koşullar bu yükü kaldıramaz..

-  47.500 Galatasaray ve 2.500  Beşiktaş seyircisini bu maçı seyretmekten mahrum bırakabilirsiniz belki, ama  eğer Bein Sports şifreyi kaldırmaz ise kahvehanelerde, restaurantlarda toplanan kalabalıkların yaratacağı virüs tehlikesini görmezden gelemezsiniz..

-  İkinci Cihan Harbinden dolayı iptal edilen Dünya Kupasından sonra başımıza gelen bu "küresel " felaket üstüne verdiğiniz tüm kararlara saygılı olmakla beraber Türkiye de bir asırdan fazla ömrünü sürdüren iki kulüp olarak Pazar akşamı maça çıkmak istemiyoruz..

- Çünkü , spor sağlık için yapılır veya tam tersi sağlık için spor vardır..

Nokta..

Böyle bir dilekçe UEFA'ya gitseydi eğer, Dünya ya örnek olurduk, yıllardır kendimizi kandırdığımız "derbi masalallarının " biraz kabülüne yol açardık en azından..

Ne güzel olurdu değil mi??

Toplam 1875 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.