Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BAŞLANGIÇLAR ÖNEMLİDİR. TÜRKİYE 4 HOLLANDA 2

BAŞLANGIÇLAR ÖNEMLİDİR. TÜRKİYE 4 HOLLANDA 2

      2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G grubunun ilk maçında ulusal takımımız Hollanda yı konuk etti, kağıt üstünde son olarak  Avrupa Uluslar Liginde küme düşmüş, UEFA sıralamasında 16. basamağa gerilemiş Türkiye ile  son dönemlerin çıkışta olan Frank De Boer in takımı Portakallar ın maçında ibre misafir takım yönündeydi..
 
      İki ekip arasındaki  bu denli form uçurumunu kapatabilecek  tek faktör bizim açımızdan ilk onbirde sahaya çıkan Uğurcan ve Ozan Tufan dışındaki 9 lejyonerin ortaya koyacakları performanstı..Nitekim özellikle 3 gole imza atan Burak, etkili oynayan harika birde gol atan Hakan Çalhanoğlu, orta alanda Okay, sol savunmada Umut Meraş ve göbekte Çağlar galibiyette  öne çıkan isimler oldu...
 
       Aslında maç sonu de Boer in sözleri 90 dakikanın özeti gibiydi, " 5 defa geldiler 4 gol attılar"..Tabi bu açıklama ay-yıldızlı nostaljik formalarıyla  sahaya çıkan bizimkilerin oyun disiplini, mücadele azmi ve iştahlarını göz ardı ettiremez, 3. golde Hakan ın müthiş şutunu ve  skor 3-0 dan 3-2 ye geldiğinde paniklediğimiz dakikalarda  Burak ın harika frikiğini perdeleyemez..
 
       Dün akşamki  maç için değinmek istediğim  önemli   bir konu var.;  tempo  hiç düşmedi, topun oyunda kalma süresi çok arttı, her iki tarafın akıcı futbolu göze battı ve sonuç olarak keyif veren bir 90 dakika izledik...Bunun yegane nedeni VAR ın olmamasıydı..İngiliz hakem Michael Oliver in hakem performansını ve özgüvenini sağlayan da aynı faktördü, çünkü VAR sistemi hakemleri olumsuz anlamda çok etkiliyor..Tabi buradaki soru işareti şu, Katar da yapılacak Dünya Kupasında bu uygulamadan vazmı geçilecek acaba, inanın bilmiyorum, araştırmaya değer bir konu..
 
       Turnuvalarda başlangıç veya başka bir tabirle açılış maçları çok önemlidir, antrenmanlar başka havada yapılır, ikinci maç için moral ve güven sağlar..Düşünebiliyormusunuz, Hollanda ya yenilerek başlasaydık, Cumartesi gecesi Malaga da Norveç ile oynanacak maça kadar neler yazılacak çizilecekti, özellikle adam yemek için atmaca gibi bekleyen ülkemizin garip medya kültüründe...

Toplam 4127 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.