Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempozyum başlıyor

Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempozyum başlıyor

Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempoz... İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 Ay sürecek Güz Dönemi, 21-22 Ekim’de Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Neden kapitalizmin bir geleceği yok?'' sempozyumu ile açılıyor.. Bu dönemde Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset,...

İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 Ay sürecek Güz Dönemi, 21-22 Ekim’de Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Neden kapitalizmin bir geleceği yok?'' sempozyumu ile açılıyor.. Bu dönemde Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelere dair çalışmalar ele alınıyor. 

İki gün boyunca 4 oturumdan oluşacak olan açılış sempozyumunda Taner Timur, Alaeddin Şenel, Fikret Başkaya, Sungur Savran, Ali Rıza Gürgen, Sinan Alçıl, Fevzi Özlüer, Stefo Benlisoy, Tarık Şengül, İzzettin Önder, Cengiz Başkaya, Mühdan Sağlam, Galip Yalman, Erdoğan Aydın, Sibel Özbudun, Hakan Güneş ve Y.Doğan Çetinkaya sunum gerçekleştirecek.

Sempozyum sonrası 23 Ekim’de başlayacak 3 aylık seminer programında pazartesi günleri Sungur Savran ve Levent Dölek tarafından Ekim Devriminin 100. Yılına ilişkin “Ekim Dersleri'', salı günleri Özgün Akduran “Feminist Ekonomik Politik'', Çarşamba günleri Yusuf Öz ile “Sinema Tarihine Giriş'', perşembe günleri İzzettin Önder tarafından “Kapitalizmden Sosyalizme Geçiş Süreçleri'', cuma günleri Cengiz Gündoğdu ile Yazarlık Atölyesi yer alacak.

Kasım ayında başlayacak olan “150.Yılında Das Kapital'' seminerleri Özgür Öztürk, Sungur Savran ve Kurtar Tanyılmaz tarafından gerçekleştirilecek. Kasım ayında ayrıca cumartesi günleri Taner Timur tarafından “Osmanlı Devleti’nde Reform Çabaları ve Yarı-Sömürgeleştirme Süreci semineri yapılacak. Kasım ayında başlayacak bir diğer seminer dizisi de Tahir Şilkan tarafından yapılacak olan: “19. Yüzyıl Rus Edibiyatından Portreler''

Cumartesi Seminerleri dizisinde bu dönem “Günümüzde Sağ Popülizm, Otoriter Rejimler ve Faşizm'' üstbaşlığı ile Ahmet Bekmen, Erdoğan Aydın, İsmet Akça, Sibel Özbudun, Taner Timur, Temel Demirer ve Y. Doğan Çetinkaya sunumlar yapacak. Erkut Sezgin tarafından “Wittgenstein-Goethe'' semineri de cumartesi yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor.

Aralık ayından itibaren ise Fatmagül Berktay “Modernite, Modernizm Eleştirileri'', Levent Safalı tarafından “Özgürlükçü Varoluşçuluk, Y.Doğan Çetinkaya tarafından “Türkiye’de Sınıf Mücadelesi ve Sosyalizmin Doğuşu, Ercan Kanar ile Alternatif Hukuk Söyleşileri seminerleri başlayacak. Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Haydar Özay / Resim Atölyesi.

2017afis-001.jpg

"Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempozyum başlıyor" haberi, 16 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempozyum başlıyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Neden kapitalizmin bir geleceği yok?: Sempozyum başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:35 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in olaylı gecesi: Gazetecilere tekme tokat saldırdılar
  2. 10:30 Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
  3. 10:25 Zam fırtınası devam ediyor: Alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine dev zam kapıda
  4. 10:21 Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
  5. 09:53 Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
  6. 09:48 Ekrem İmamoğlu: Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
  7. 09:43 Miras paylaşımında yeni süreç: Her evlat kendi payı için bunu yapmak zorunda
  8. 09:36 Seren Serengil'in 'hasta yemeği' gündem oldu: Sushi ile iyileşmeye çalıştı
  9. 09:32 Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
  10. 09:25 "Daltonlar" suç örgütüne operasyon: 14 kişi gözaltında
  11. 09:20 Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
  12. 09:18 İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  13. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  14. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  15. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
  16. 08:38 Yaşar Alptekin'den giyimini eleştirenlere cevap: Peygamber Efendimiz yaşasaydı böyle giyinirdi
  17. 08:35 Mahmut Tuncer estetik yaptırdı
  18. 08:28 İstanbul'da ekmeğe zam yolda
  19. 08:24 Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
  20. 08:21 Yıldırım isabet eden asker hayatını kaybetti
Eğitim Haberleri