Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözaltına aldı!

Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözaltına aldı!

Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözal... Sağlık Bakanlığı'nın ayrımcı politikasına son verilmesi için İbni Sina hastanesi bahçesinde açıklama yapmak isteyen sağlık emekçileri polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polisin sağlık emekçilerine “O...

Sağlık Bakanlığı'nın ayrımcı politikasına son verilmesi için İbni Sina hastanesi bahçesinde açıklama yapmak isteyen sağlık emekçileri polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polisin sağlık emekçilerine “O devletin başı, sen mi bileceksin!” diye çıkışması dikkat çekti.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üye ve yöneticileri, hastanelerde sağlık hizmeti ürettiği halde farklı iş kollarında gösterilen ve Bakanlığın yaptığı düzenlemelerden faydalanamayan emekçiler basın açıklaması yapmak istedi.

Ankara’da bulunan İbni Sina Hastanesi’nde yapılmak istenen açıklamaya polis izin vermedi. Sağlık emekçilerini darp edilerek gözaltına alındı. Aralarında SES Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya’nın da olduğu emekçiler ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

'O DEVLETİN BAŞI, SEN Mİ BİLECEKSİN'

Hastane bahçesinde açıklama yapmak için toplanan sağlık emekçileri önce Cumhurbaşkanlığı genelgesini gerekçe gösteren polisin engellemesi ile karşılaştı. Sağlık emekçilerinin bu gerekçeye itirazı üzerine polisin “O devletin başı, sen mi bileceksin!” diye çıkışması dikkat çekti.

Sağlık emekçileri bahçe yerine içeride açıklama yapabileceklerini söyledi, ilk önce itiraz etmeyen polis daha sonra “Siz provokasyon yapıyorsunuz” diyerek sağlık emekçilerini darp edip gözaltına aldı.

'HEPİMİZ SAĞLIK EMEKÇİSİYİZ'

Gözaltı aracından bir video mesaj gönderen Devrimci Sağlık İş yönetimi kurulu üyesi Mihriban Yıldırım şöyle konuştu:

“Şu an gördüğünüz gibi gözaltı aracındayız. Taleplerimiz çok netti. Öncelikle sağlık emekçilerinin taleplerine yanıt üretilmesini istedik. Temizlik işçisi, hasta bakıcısı arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerden yararlanamıyorlar. Bu arkadaşlarımız ayrımcılığa uğruyor. Ayrımcılıkla virüsü yenemezsiniz, hepimiz sağlık emekçisiyiz, sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verin.”

Serbest bırakılmalarının ardından SES Ankara Şube’de bir açıklama yapan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası yöneticisi Mihriban Yıldırım, sağlık işçilerinin yaşadığı sorunları, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerden yararlanamayan ve bu konuda ayrımcılığa uğrayan sağlık emekçilerinin taleplerini dile getirmek açıklama yapmak istediklerini dile getirdi.

'EYLEM ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZ KADAR KÖTÜ DEĞİL'

Yıldırım açıklamasının devamında şunları söyledi:

''Biz zaten çok sağlıksız ve zor koşullarda işimizi yapmaya çalışıyoruz. Hastane bahçesinde yapacağımız bu açıklama ve aldığımız önlemler bulaşı açısından, çalışma koşullarımız kadar tehlike oluşturmuyor. Zaten dinlenme odalarımızdan çalışma koşullarımıza kadar ciddi anlamda risk altında çalışıyoruz. Sadece “Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapmayın. Ayrımcılıkla virüsü yenemezsiniz” demek istedik.

Temizlik işçisi, hasta bakıcı arkadaşlarımız sağlık iş kolunda gözükmüyor. Sağlık iş kolunda gözükmedikleri için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerden yararlanamıyor. Bu durum hem ek ödemeler hem de barınmadan ulaşıma kadar birçok sorunu kapsıyor. Sağlık bir ekip işidir. Ben bir hekim olarak, hasta bakıcısı, hemşiresi, tıbbi sekreteri ve temizlik işçisiyle sağlığın bir bütün olduğunun farkındayım.

Korona salgını dolayısıyla sağlık emekçilerinin acil ve yaşamsal talepleri var. Bunlar koruyucu ekipman, sağlık çalışanlarına test yapılması. Barınma ve ulaşım sorununun giderilmesi, güvenli alanların düzenlenmesi ve bunu yaparken ayrımcılık yapılmaması.

Bu sorunlarımız acil ve yaşamsal olan talepler. Bunların bir sorun haline gelmesi ve bizim şuan dile getiriyor olmamızın nedeni süregelen sağlık politikaları ve sağlıkta dönüşümün kendisidir. Eğer hem halk sağlığı açısından hem de sağlık çalışanlarının güvenliği açısından bu kadar yıkım yaşıyorsak bunun sorumlusu iktidarın sağlık politikalarıdır.

Sağlık bir ekip işidir, Sağlığı bölmeyin. Sağlık Bakanlığı 4D’li çalışanlar içinde sorumluluk almalı, sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verin.''

'SAĞLIK HİZMETLERİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜLMELİ'

Açıklamada söz alan SES Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya şunları ifade etti:

''Salgınla etkin bir mücadele edilmek isteniyorsa, sağlık hizmetleri bir bütün olarak görülmeli. Sağlık iş kolundaki tüm meslek grupları risk altında bu süreçte. Bizim taleplerimizin karşılanması yenine polisiye tedbirlerle sansür ve tehditle sürecin götürülemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerinin bir an önce karşılanması gerekiyor.''

'4D İŞÇİLERİMİZİN TALEPLERİ DİNLENMELİ'

ATO Başkanı Vedat Bulut:

''Türkiye’de uzun yıllardır Anayasal haklar çiğnenmektedir. Emekçilerin halklarını korumak için yapacakları her türlü gösteri yürüyüş ve açıklama kolluk tarafından bastırılmaktadır. Bu son derece yanlıştır. Türkiye şuan COVID-19 enfeksiyonu ile mücadele ediyor. Bu süreç bir seferberlik halinde yürütülmeli. Vatandaşlarımız, sendikalarımız devletin bütün kurumları ir arada çalışarak bu haftalıkla mücadele etmek yerine, devletin bazı kurumları sağlık emekçilerinin taleplerini dinlemeyerek süreci yanlış yürütüyor. Çok iyi biliyoruz ki COVID-19 enfeksiyonunda en büyük risk gurubu sağlık emekçileridir. Sağlık emekçilerinin özellikle 4D işçilerimizin sağlık talepleri dinlenmeliydi. Bunun kanunsuz bir şekilde bastırılması büyük bir ayıptır, suçtur.''

(Sendika.Org)

"Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözaltına aldı!" haberi, 31 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözaltına aldı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polis, sağlık emekçilerini darp ederek gözaltına aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  2. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  3. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  4. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  5. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  6. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  7. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  8. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  9. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  10. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  11. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  12. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  13. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  14. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  15. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  16. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  17. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  18. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  19. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  20. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
Haberleri