Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Türkiye ve Belarus şartı dikkat çekti

Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Türkiye ve Belarus şartı dikkat çekti

Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Tür... Putin, Ukrayna ile olası barış müzakerelerine ilişkin, "Müzakerelere dönebilirler, ancak Belarus ve Türkiye'deki müzakerelerde varılan anlaşmalar ve sahadaki gerçekler ışığında yapmalılar. Biz hazırız." dedi.

Belarus'u ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda bir araya geldi. İkili, başlayan görüşmeyi iki ülkenin bakanları ve başbakan yardımcılarının katılımıyla genişletilmiş bir formatta sürdürdü. Görüşmelerde, Rusya-Belarus Birlik Devleti kapsamındaki entegrasyon süreci ve güncel uluslararası konular ele alındı. Görüşmelerin ardından Putin ve Lukaşenko, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Putin, Belarus ile ilişkilere değinerek, "Karşılıklı hacmi her geçen yıl istikrarlı şekilde artıyor. İkili hacmi geçen yıl yüzde 5'ten fazla artarak rekor seviyeye, 46,5 milyar dolara ulaştı. İki ülke arasında gerçekleşen ticari ödemelerin yüzde 90'ından fazlası ulusal parayla yapılıyor," ifadelerini kullandı.

Putin, ülkesinin Belarus ekonomisine 5 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını ve Belarus'ta 2,500'den fazla Rus şirketinin faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca, savunma alanındaki işbirliğine de vurgu yaparak, Belarus topraklarında ortak bölgesel birliklerin varlığına ve Rus savunma sistemlerinin yanı sıra taktik nükleer silahın konuşlandırılmasına değindi. Putin ayrıca, Rusya ve Belarus'un stratejik olmayan nükleer silah kullanımına dair tatbikatlar düzenlediğini ifade etti.

Putin, "Rusya'nın güvenliğine nasıl önem veriyorsak aynı şekilde Belarus'un güvenliğine de önem veriyoruz. Bu da söz konusu alandaki etkileşimimizin temel unsurudur," ifadelerini kullandı. 

"UKRAYNA İLE MÜZAKERELERE HAZIRIZ"

Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere değinerek, Rusya'nın müzakerelerden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirtti ve İngiltere'nin Ukrayna'yı vazgeçirdiğini iddia etti.

Putin, müzakere konusunun tekrar gündeme getirildiğine dikkati çekerek, "(Ukraynalılar) Müzakerelere dönebilirler ancak bunu tek bir ülkenin isteklerine göre değil, Belarus ve Türkiye'de yapılan müzakerelerde varılan temel nitelikteki anlaşmalar ve sahadaki gerçeklerden yola çıkarak yapabilirler. Biz buna hazırız," diye konuştu.

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin görev süresinin sona erdiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Kiminle müzakere ederiz, bu basit bir soru değil. Elbette mevcut devlet başkanının meşruiyeti sona erdi ve bunun farkındayız. İsviçre'de düzenlenecek konferansın amaçlarından biri de Kiev yönetimini destekleyen Batılı toplumun, görevi sona eren devlet başkanının meşruiyetini onaylamasıdır. Ancak göstermelik adımların yasal belgeler açısından hiçbir önemi yok. Barış müzakerelerinin ültimatomlarla değil, sağduyuyla yeniden başlatılması gerekiyor. Ancak iş müzakere noktasına gelirse elbette yasal olarak bağlayıcı belgelerin imzalanması için kiminle anlaşabileceğimizi anlamamız gerekiyor. Meşru yönetimle iş yaptığımızdan emin olmalıyız. Bu soruya, Ukrayna'da öncelikle parlamentonun, Anayasa Mahkemesinin veya diğer bazı hükümet organları tarafından yanıt verilmesi gerekiyor. Ukrayna Anayasası'nda ne yazılı bakmak gerekiyor."

"REİSİ'NİN HEYETİNDEKİLER 2 RUS HELİKOPTERİNDE UÇTU"

Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına da değinerek, "Heyette bulunan diğer kişiler, 2 Rus yapımı helikopterde uçuyordu ve aynı koşullarda aynı güzergahta sorunsuz bir şekilde uçtular," ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya ile İran arasındaki ilişkilere değinerek şunları söyledi:

"İran'ın dış siyasetine gelince, bu İran'ın egemen kararıdır. İran, büyük bölgesel güç ve dünya meselelerinde önemli rol oynuyor. Bu trajediden sonra İran yönetiminin dış politikasında herhangi bir değişiklikle karşılaşacağımızı düşünmüyorum. İran devletinin temeli oldukça istikrarlı, güçlü ve güvenilir. İran halkı ve İran yönetimiyle iyi ilişkilerimiz var. Elbette Rusya'ya yönelik İran politikasının ve önemli uluslararası konulardaki işbirliğimizin devam edeceğini umuyorum."

"AMERİKALILAR İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASINDAN SUÇLU"

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Putin ile yaptıkları görüşmelerde güvenlik ve savunma ile ilgili konuları, ekonomik sorunları ele aldıklarını dile getirdi. İkili ilişkilerin her alanda geliştiğini belirtti.

Sınırlarındaki durumu dikkatlice takip ettiklerini söyleyen Lukaşenko, "Sınırlarımızda 90 bin yabancı askerin katılımıyla tatbikatlar düzenleniyor. Amerikalılar, Almanların sınırlarımızda olması ilginç. Bu nedenle güvenliğe önem veriyoruz," ifadelerini kullandı.

Lukaşenko, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İran ne olduğunu çözecek. Ancak başkan olarak değil, bir şahıs olarak şunu söyleyebilirim. Kazaya ABD'nin aşağılık, iğrenç yaklaşımı yol açtı. Burada yaptırımları kastediyorum. Bu alçakların insan taşıyan uçak, helikopter ve diğer ulaşım araçlarına yaptırım uygulama hakkı yok. Onlar bize karşı da yaptırım uyguladı. Helikopterin uçuşunu hiçbir şey etkilemediyse onlar (Amerikalılar) bundan suçlu. Onlar bu helikopterin bakımını yasakladı, orası kesin."

"Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Türkiye ve Belarus şartı dikkat çekti" haberi, 25 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Türkiye ve Belarus şartı dikkat çekti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Putin Ukrayna ile müzakere mesajı verdi! Türkiye ve Belarus şartı dikkat çekti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:00 Jennifer Lopez'in arkadaşları detayları anlattı!
  2. 03:57 EURO 2024'te milliler Gürcistan maçına hazırlık yapıyor
  3. 03:31 Peru'da 6 büyüklüğünde deprem
  4. 03:23 Araç tarlaya uçtu: 6 yaralı var
  5. 01:08 Eski iPhone'larda da kullanılabilecek iOS 18 özellikleri açıklandı
  6. 01:00 Videolarının görüntülenme sayısını bu yöntemle artırdı ve sadece 4 ay içinde 415 bin dolar kazandı!
  7. 00:33 Milli halterci Zehranur Aslan'dan büyük başarı elde etti: Avrupa ikincisi oldu
  8. 00:19 Çankırı’da bayramın ilk günü 249 acemi kasap kendini kesti
  9. 00:12 İnsansız kara aracı ALPAR, uluslararası alanda ilk kez sergilenecek
  10. 00:12 Kimse bunu beklemiyordu! Türkiye'nin 30 yıllık dev şirketi iflasın eşiğinde
  11. 00:04 Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek
  12. 00:01 50 Bin emeklinin maaşları bayram sonrası yatırılmayacak şekilde kesildi!
  13. 23:29 Meteorolojinin Kurban bayramının 2. gününde İstanbul hava durumu açıklandı
  14. 22:47 Netanyahu İsrail ordusunun açıklamasını tanımadı: "Bu asla olmayacak"
  15. 22:47 A Milli Takım'a son uyarı yapıldı: O davranışı yapan yanacak!
  16. 22:47 Belçika-Slovakya maçı hangi gün, saat kaçta ve hangi kanalda oynanacak?
  17. 21:21 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: "Rusya ve Rus yönetimi adil bir barışa hazır değil"
  18. 18:41 Otomobilde ÖTV indirimlerine kısıtlama geliyor! Vergi istisna süresi değişecek
  19. 18:41 AKP vekili iddia etti: 30 DEM Partili Belediye Başkanı hakkında soruşturma!
  20. 18:40 ABD'de bir su parkına silahlı saldırı düzenlendi ve birçok kişi yaralandı
Dünya Haberleri