Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: Servetlerini korumak için çare arıyorlar

Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: Servetlerini korumak için çare arıyorlar

Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: S... Ukrayna savaşı nedeniyle sert batı yaptırımlarına uğrayan Rus oligarklar kalan servetlerini korumak için çıkış yolu arıyor.

Batıya öfkeli, Putin'e ise küskün olan Rus milyarderler Kiev'in kapısını çaldı. Bahar aylarında Rusya’nın Ukrayna işgalinin hız kazanması üzerine milyarder oligark Mihail Fridman ABD’nin Kiev elçisi Kristina Kvien’i aradı. Servetinin bir bölümünü savaşın yol açtığı zararın telafisi için Ukrayna'ya bağışlamayı teklif etti. Tabii yaptırım muafiyeti şartıyla.

Yaptırımların altında servetlerini kaybeden Rus oligarklar Devlet Başkanı Vladimir Putin’e küskün, yıllardan beri yaşadıkları Batılı ülkelerin hükümetlerine de öfkeli. Çıkış yolu arayan oligarklar arasında servetlerinden geriye kalanı korumak için paralarının bir kısmını Ukrayna’ya vermeyi teklif edenler de var.

Financial Times kendisini kurtarmaya çalışan en az yedi oligarkla görüştü. Bunlar arasında geçtiğimiz aylarda restorana gidecek param kalmadı diyen Mihail Fridman öne çıktı. Mihail Fridman LetterOne adlı şirketin kurucusu ancak şirketin yönetim kurulundan istifa etti. Bu şirkete bağlı IMTIS Holding, Turkcell’in de yüzde 19.8’lik ortağı.

Bahar aylarında Rusya’nın Ukrayna işgalinin hız kazanması üzerine milyarder oligark Mihail Fridman ABD’nin Kiev elçisi Kristina Kvien’i aradı. Bir teklifi vardı. Fridman, servetinin bir bölümünü savaşın yol açtığı zararın telafisi için bağışlayacaktı. Karşılığında Batılı karar alıcıların oligarklara yaptırım muafiyeti istedi.

 

ZELENSKİY OLİGARKLARIN TEKLİFİNE MESAFELİ
Tabi bu teklif Kiev'deki hükümete de yapıldı. FT'nin haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yakın bir kaynak, oligark Fridman ve bazı Rus oligarkların Zelenskiy'den yaptırım muafiyeti talep ettiğini iddia etti. Ancak Zelenskiy'nin tekliflere tereddütle baktığı ifade edildi.

Ukrayna Başkanlık Ofisi başkan yardımcısı Rostislav Shurma "Ukrayna yaptırımları pazarlık aracı olarak kullanmıyor. Bu bir prensip meselesi. Yaptırımların asıl amacı, yaptırımları delebilmek için çözüm aramak değil savaşı durdurmaktır" açıklamasında bulundu.

ZELENSKIY ŞARTLARINI İLETTİ
Fridman bu iddiaları reddederken FT, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Fridman’dan Putin’i suçlamasını, savaşa karşı daha sert açıklama yapmasını ve Rus pasaportunu yırtmasını istediğini öne sürdü.

“Ukrayna, yaptırımları pazarlık aracı olarak kullanmıyor” diyen Zelenskiy’nin ofisinin başkan yardımcısı Rostislav Shurma, “Yaptırımların temel amacı, savaşı durdurmak, onları kaldırmayı kabul etmek için bazı koşullar bulmak değil” dedi.

FT, Fridman dışında başka Rus oligarkların da yaptırımlar karşılığında servetlerinin bir bölümünü vermeyi teklif ettiğini öne sürdü.

"Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: Servetlerini korumak için çare arıyorlar" haberi, 09 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: Servetlerini korumak için çare arıyorlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rus oligarklar Ukrayna'nın kapısını çaldı: Servetlerini korumak için çare arıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  2. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  3. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
  4. 04:06 Solmuş siyah kıyafetler nasıl düzeltilir?
  5. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  6. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  7. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  8. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  9. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  10. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  11. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  12. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  13. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  14. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  15. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  16. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  17. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  18. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  19. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  20. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
Dünya Haberleri