Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı?

Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı?

Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir ne... "Cüneyt Özdemir dahil olmamış ama belli ki arada bir pazarlık süreci yürümüş"

Sabah yazarı Hilal Kaplan, bugünkü yazısında, gazetecilerin nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen ve Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddiasını değerlendirdi. Haber kanalı için SBK'dan teklif aldığını söyleyen Cüneyt Özdemir'den açıklama yapmasını istedi.

Ortalıkta kaynağı belirsiz 8 sayfadan oluşan bir listenin dolaştığını yazan Kaplan, “Listenin medya kısmına bakıldığında, ağırlıklı olarak -öyle ya da böyle- Ciner Medya Grubu'na bağlı Habertürk'ün başı çektiğini görüyoruz. Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı'ndan köşe yazarlarına bayağı kalabalık bir liste söz konusu. İşin ilginç kısmı, listeyi doğrulayan gazeteciler oldu, çoğu da sessiz kalmayı tercih etti” diye yazdı.

Habertürk’te çalışıp listede adı bulunan isimlerden yalanlamanın sadece kurumun tepe yöneticilerinden Kenan Tekdağ’dan geldiğini ve Fatih Altaylı’nın da kendisine kefil olduğunu yazan Kaplan, şöyle devam etti: Fakat gelin görün ki, örneğin, SBK'nın medya ve yargı bağlantılarını kurduğu iddia edilen Emrah Doğru'nun, SBK ABD'ye iade edilmeden birkaç gün önce Ciner'e bağlı Show TV'de Yurt Haberler Şefi yapılması gündem oldu. Doğru'nun kardeşinin SBK'nın çekirdek ekibinden olduğu da biliniyor.

Tüm bu şüphe bulutu etrafı sarmışken, ‘SBK'nın medya yapılanmasının üssü neresi?’ sorusu havada asılıyken, Cüneyt Özdemir'in geçen yıl yaptığı bir açıklama aklıma takıldı. Bazı medya siteleri, Özdemir'e 'SBK bir haber kanalı projesine girecekti ve benimle görüşme teklif etti, ben de reddettim' açıklamasını hatırlattı.

Herkes SBK'nın medyadaki izlerini sürerken, büyük bir haber kanalının tutuklu iş insanının medya projesinin en önemli ayağı olacağı ihtimali hiç de düşük değil. Evet, Özdemir teklifi reddettiğini söylüyor lakin teklifin hangi kanal olduğu, projede başka hangi gazetecilerin yer aldığı, aracıların kim olduğu gibi bilgileri kendine saklamayı tercih etti. Gördüğüm kadarıyla ‘Teklifi açıkla’ çağrılarına da kulak tıkamayı tercih ediyor."

Özdemir’in SBK'nın kendisine götürdüğü haber kanalı projesine ilişkin Haziran 2021’de yaptığı açıklamadaki  "SBK geçen yıl bu zamanlar beni aradı. Telefonum çaldı acı acı." ifadelerine yer veren Kaplan, Yani Özdemir'in kendi ifadesine göre, SBK'nın teklifi 2020 yazında gitmiş. Peki Özdemir 2020 yazında hangi haber kanalına konuk olmuş? Hem de pek alışılmışın dışında bir şekilde? SBK listesinde adı başta geçen Habertürk'e...”

Özdemir’in Ağustos 2020'de Kübra Par'ın konuğu olduktan sonra bir daha HaberTürk’e çıkmadığını yazan Kaplan, şöyle devam etti: "Peki her şey tesadüf mü?

Sanmıyorum; çünkü gazeteciler arasında uzun süredir Özdemir'in Kenan Tekdağ'dan iş teklifi aldığını, bu teklifte bazı Habertürk çalışanlarının aracı olduğu konuşuluyordu. Ve Özdemir'in görüşme silsilesinden sonra teklifi reddettiği...

İşte tam da bu nedenle SBK'nın medya üzerindeki etkisini en iyi açıklayacak bu haber kanalı projesine dair detayları Özdemir'in paylaşması gerekli. Kendisi dahil olmamış lakin belli ki arada bir pazarlık süreci yürümüş. Bu süreçte pek çok detaya hâkim olma ihtimali var. Er ya da geç ortaya çıkacak tüm bu detayları kamuoyuyla paylaşmak da bir gazeteci olarak görevi değil mi?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı?" haberi, 05 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sabah yazarı Hilal Kaplan: Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  2. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  3. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  4. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  5. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  6. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  7. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  8. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  9. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  10. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  11. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  12. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  13. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  14. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  15. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  16. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  17. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  18. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  19. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  20. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
Politika Haberleri