Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anlatıyor!

Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anlatıyor!

Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anla... Görünüşümüzün tamamlayıcısı konumundaki saçlarımız gün geçtikçe çevresel faktörler başta olmak üzere birçok nedene bağlı olarak yıpranıyor, dökülüyor ve akabinde saç derimizde bizi rahatsız edecek düzeyde kellikler veya seyreklikler meydana gelebiliyor.

Görünüşümüzün tamamlayıcısı konumundaki saçlarımız gün geçtikçe çevresel faktörler başta olmak üzere birçok nedene bağlı olarak yıpranıyor, dökülüyor ve akabinde saç derimizde bizi rahatsız edecek düzeyde kellikler veya seyreklikler meydana gelebiliyor. Bu nedenlere bağlı olarak saç ekimi işlemleri her geçen gün artmakla birlikte saç ekimine ihtiyaç duyacak kadar saç kaybı yaşamayan veya saç ekimi ile yeterince gür görünüme ulaşamayan kişiler, saç simülasyonuna başvuruyor.

 

 

“Saç simülasyonu işlemi saç ekimi gibi cerrahi bir işlem değildir”

 

Türkiye’de saç simülasyonu denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Osman YAMAN, saç simülasyonunun yüz güldüren sonuçlar alınarak yüksek hasta memnuniyeti sağlanan bir kamuflaj işlemi olduğundan bahsediyor. Saç ekimi gibi cerrahi bir işlem olmaması nedeniyle oldukça güvenilir ve konforlu olduğunun altını çizen Osman YAMAN, doğru ekipman ve kişiye özel planlama ile saç simülasyonu sayesinde daha gür görünümlü saçlar elde edilebileceğini söylüyor.

 

Saç simülasyonu işlemi nedir?

 

Bir çeşit kamuflaj işlemi olan saç simülasyonu işleminde amaç; saçlarında seyrelmeler yaşayan ve saç ekimi ile istediği sonucu tam olarak elde edemeyen kişilerin daha gür görünümlü saç görünüme kavuşmasıdır. 18 yaş üstü her kadın ve erkek bu işlemi yaptırabilir. İşleme özel boyalar kullanıldığı için saç simülasyonu işlemi neredeyse risksiz bir işlemdir. Ortalama 3 ila 5 yıl arasında kalıcılığı bulunmaktadır. Saç simülasyonu işleminin kalıcılığı kişinin yaşam tarzına, alışkanlıklarına ve saçlarına yaptığı bakımlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu süre zarfı sonunda saç derisine uygulanan saç simülasyonunun yapıldığı boyalar, vücuttan kendi kendine atılır. Saç simülasyonu işleminde kullanılan boyalar ilerleyen dönemlerde renk değiştirmez dolayısıyla işlemin kalıcılık süresi boyunca görünüm aynı kalitede korunur.

 

Scalp micropigmentation birinci kalite ürünlerle yapılması gerektiğinin önemini vurgulayan Osman YAMAN, ürün seçimi doğru ve kaliteli şekilde yapılmadığında bu işlemin hayal kırıklığı ile sonuçlanabileceğini söylemektedir. Bu nedenle saç simülasyonu yaptırmak isteyenlerin işlem merkezlerini seçerken ince eleyip sık dokumasının önemli olduğunu söyleyen Osman YAMAN,  güvenilir ve konforlu bir işlem olan saç simülasyonu işleminin yanlış ellerde can sıkıcı bir işleme dönüşebileceğini söylemektedir.

 

Saç simülasyonu yaptırmak isteyenlerin zaman zaman bazı çekinceleri olabildiğini söyleyen Osman YAMAN, saç simülasyonu yaptırmadan önce ilgili adayların doğru şekilde bilgilendirilmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. İstanbul’da yer alan merkezinde on yılı aşan tecrübesiyle binlerce hastaya hizmet veren Osman YAMAN, saç simülasyonu yaptırmak isteyenlerin şu hususları bilmesi gerektiğini söylemektedir.

 

“Saç simülasyonu işlemi bir dövme işlemi değildir. Dolayısıyla ömürlük bir kalıcılığı yoktur. Kişilerin saç bakım ritüellerine ve yaşam tarzlarına bağlı olarak 3 ila 5 yıllık süreçte kalıcılığı bulunan bir işlemdir. Bu süre zarfı sonunda simülasyon işlemi sırasında uygulanan boya kendiliğinden vücuttan atılmaya başlayacaktır. Bununla birlikte saç simülasyonunda kullanılan özel boyalar bitki özlüdür dolayısıyla olası bir alerjik reaksiyonu minimalize eder. Tabii yine de çok hassas ciltler için küçük de olsa bir risk olduğu unutulmamalıdır. Saç simülasyonu işleminde cilt altına uygulanan özel simülasyon boyası cilt altında herhangi bir şekilde dağılma göstermez. Dolayısıyla oldukça güvenilir ve konforlu bir işlemdir. Saç simülasyonu işleminde uygulanan özel boyalar cilt yüzeyinde kaldığı için saç köklerine herhangi bir zarar vermez. Bu nedenle saç simülasyonu yaptırmak saçların dökülmesine yol açar gibi bir inanış yanlıştır. Yine aynı şekilde, saç simülasyonunda kullanılan boyalar cilt yüzeyinde kaldığı için abdest alınmasında sakınca yoktur. Abdest geçirir.”

 

Saç simülasyonu işleminin ciddi bir tecrübe ve uzmanlık gerektirdiğini söyleyen Osman YAMAN, bu işlemi yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer hususun da uygulamada kullanılacak ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmadığıdır. Bu nedenle gerek ürün gerekse hizmet kalitesini göz önünde bulundurarak merdiven altı dediğimiz merkezlerden uzak durulması hem hastaların beklentilerinin doğru şekilde karşılanması hem de olası sağlık problemlerinin önüne geçilmesi  bakımından oldukça önem arz etmektedir.

 

Saç simülasyonu işlemi ağrılı, acılı bir yöntem midir?

 

Saç simülasyonu işlemi mikro iğneleme yöntemi ile yapılan bir işlemdir. Bu uygulamada kullanılan özel başlıklı iğneler oldukça ince ve küçüktür. Dolayısıyla bu işlem yapılırken saç derisinde herhangi bir kanama ve yaralanma akabinde de kabuklanma meydana gelmez. Oldukça güvenilir ve konforlu bir işlem olan saç simülasyonu işlemi, doğru kişiler yapıldığında maksimum konforla tamamlanan etkin bir işlemdir.

Bununla birlikte tek kullanımlık steril iğnelerle yapıldığı için herhangi bir enfeksiyon riski bulunmayan saç simülasyonu işlemi için Osman YAMAN, “İşleme özel üretilen cihazlarla yapıldığı için saç simülasyonu uygulamasında pigmentler doğru ve dengeli şekilde dağıtılır. İstenilen renk ve yoğunluk doğru şekilde sağlanır.” demektedir.

 

İster daha önceden saç ekimi yaptırmış olan isterseniz saç ekimi yaptırmadan direkt saç simülasyonu işlemine başvurmuş olun, her iki durumda da detaylı bir konsültasyon muayenesi sonrasında saç simülasyonu işleminize uygunluğunuz tetkik edilmekte ve akabinde işleminiz başarıyla gerçekleştirilmektedir.

 

Saç simülasyon fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için websitemi ziyaret edebilirsiniz.

"Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anlatıyor!" haberi, 24 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anlatıyor! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saç Simülasyonu Nedir? Uzm. Osman Yaman Anlatıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Yaşam Haberleri