Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabiliriz” deyince paniğe kapıldılar

Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabiliriz” deyince paniğe kapıldılar

Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabili... Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

"Oraya dünyanın her tarafından savaşmaya gelen yüzlerce, binlerce militan güç “Türkiye'nin Esad'la anlaşabiliriz” açıklamalarıyla paniğe kapıldılar ve “Biz ne olacağız, nereye gideceğiz” korkusuna düştüler.

Türkiye'nin Esad'la anlaşmasını istemeyenler belli, Türkiye Esad'la anlaştığı takdirde hem Suriye'nin, hem Lübnan'ın, hem de Irak'ın parçalanmasını engelleyecek ve böylece büyük oyun sekteye uğrayacak" diyen Tantan, "O nedenle, saydığım terör örgütleri ve benzerlerinin hedefinde Türkiye var" dedi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayanTantan, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bombacı kızın İdlib üzerinden geldiği söylendi, o bölgeler Türkiye'nin güvenliğinin en kuvvetli olduğu bölgeler, zaman zaman bu bölgelerde gerek Rusya, gerekse Amerika belli yerleri bombalıyor, Amerika ve Rusya buralarda birbirlerine hiç dokunmuyorlar. DAEŞ, El Nusra, El Kaide, bunların hepsi tamamen yabancı servislerin kullanımında olan örgütler. Oraya dünyanın her tarafından savaşmaya gelen yüzlerce, binlerce militan güç “Türkiye'nin Esad'la anlaşabiliriz” açıklamalarıyla paniğe kapıldılar ve “Biz ne olacağız, nereye gideceğiz” korkusuna düştüler. Türkiye'nin Esad'la anlaşmasını istemeyenler belli, Türkiye Esad'la anlaştığı takdirde hem Suriye'nin, hem Lübnan'ın, hem de Irak'ın parçalanmasını engelleyecek ve böylece büyük oyun sekteye uğrayacak. Türkiye, bütün bu bataklıktan kendi iradesiyle; Lübnan'la, Suriye ve Irak'la bir araya gelip birlikte hareket ederek bu bölgenin kalkınması ve güvenliğine kadar her sorunu halledebilir. Bu durumda yabancı güçlerin kullandığı yapılar buralarda kalamazlar. O nedenle, saydığım terör örgütleri ve benzerlerinin hedefinde Türkiye var.”

“Mal varlıklarına el konursa terör örgütlerini kımıldayamaz”

Türkiye, Palermo'da imzaya açılan ‘Sınır aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ni 2000 yılında imzalamıştır, bu sözleşme “çıkar amaçlı suçlarla mücadeleyi” içerir, Türkiye elindeki yetkiyi kullanarak bu sözleşmeye taraf olan bütün ülkelerde bu örgütlere destek verilmesini engelleyebilir, hiç kimse bir şey diyemez. Mahkemeleri harekete geçirerek PKK'nın ve Türkiye'deki diğer terör örgütlerinin bu ülkeler tarafından korunmasını, desteklenmesini engelleyebilir, hepsinin mal varlıklarına el koyulmasını sağlayabilir, elindeki yetkiyi kullanmasına hükümetler itiraz edemez. Mal varlıklarına el konması terör örgütlerini sekteye uğratır, Türkiye elindeki bu silahı neden kullanmıyor? İktidar, taraf olduğu ve resmi gazetede yayımlanan bu sözleşmeyi neden ortadan kaldırdı? Türkiye istese taraf olan bütün ülkelerde; İngiltere, İspanya, İtalya, Yunanistan ve diğerlerinde uluslararası sözleşmelerin verdiği yetkiyle Türkiye'ye tehdit oluşturan bütün örgütlere yardımın kesilmesini sağlar, terör örgütlerinin ofisleri kapatılır, paralarına el konur ve örgütler kımıldayamaz.”

"İlk etapta teknolojinin kısıtlanması, medyaya yayın yasağı getirilmesi yanlış bir şeydi"

Tantan, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının ardından internet bandının daraltılmasıyla ilgili de şu görüşlerini ifade etti:

“Suçla mücadele yetkisi kimin; Cumhuriyet savcılıklarının değil mi? Bu olaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı el koymuşsa baştan sonuna kadar ne konuşulacağına o karar verebilir, ancak Savcılık konuşabilir. Burada ilk etapta teknolojinin kısıtlanması, medyaya yayın yasağı getirilmesi yanlış bir şeydi, bilgi akışını önledi. Teknolojik çağda teknolojinin kısıtlanması doğru bir şey değildir.

Kısıtlanmaz, çünkü bilgi paylaşımının, toplumun bilinçlenmesinin faydası var, halk kendisine tehdidi ortadan kaldırmak için sineği bile gözden kaçırmaz. Bir de bu konuda kolluk güçlerinin ve istihbaratçıların bilmediği lakin halkın bilebildiği bir takım şüpheli kişileri de vatandaşlar kaymakamlıklara, savcılıklara, polise bildirebilir, bu önemli bir konudur.”

“Türkiye'nin etrafı ateş çemberi gibi lakin iktidar suçu başkasına atmakla vakit geçiriyor!”

Tantan, “Şimdi halk, teröristlerin sınırdan böyle kolayca girip Türkiye'de izini kaybettirmesi nedeniyle İçişleri Bakanı'nı sorumlu tutuyor, sizce de tek sorumlu o mudur?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bir güvenlik zafiyeti olduğu belli, geçmişte de kamuoyuna yansımayan bu tip bombaları patlatmadan yakalanan birçok örgüt var, o bakımdan istihbarat teşkilatına ve kolluk güçlerine teşekkür etmemiz gerekiyor lakin Türkiye'nin etrafı ateş çemberi gibi, maalesef Türk siyaseti iktidarda kalabilmek, ayakta kalabilmek adına suçu başkasına atmakla vakit geçiriyor, hatta sorunları çözen değil, sorunları sümen altına atan ve çözmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidar samimiyse, ülkesini milletini seviyorsa acil bir şekilde bir kişiye bağlı yönetimi ortadan kaldıracak 2-3 maddelik bir yasayı parlamentodan çıkarır ve parlamenter sisteme dönerse terörle mücadele edecek temel alt yapılar da süratli bir şekilde inşa edilebilir.”

“Suriye ve Irak'a hava operasyonu çok önceden planlanmıştı”

Tantan, TSK’nın hava saldırısıyla ilgili olarak da şöyle dedi:

“Aslında bu hava saldırısı çok önceden planlanmıştı, Amerika ve Rusya karşı çıktığı için beklendi, bence bu son terör olayı ancak zamanın daha öne alınmasına neden olmuş olabilir. Şimdi iktidar Amerika'ya karşı Rusya ile anlaştıysa karar vermek daha kolay olmuştur. Orada sadece PKK değil, Batı servislerinin kullandığı birçok örgüt var, DEAŞ, El Nusra gibi örgütler var, her gün sınırdan karşılıklı roket ve top atışı vardı, bu konuda uzun zamandır çalışma yapılıyor. Hava operasyonu o bölgeden YPG'nin de uzaklaşmasını sağlar. Aslında PKK taşeron bir örgüt, Türkiye bu operasyonlarda PKK ile birlikte “PKK'yı tutan güçlerle” savaşıyor. PKK'yı silahlarla donatan, para veren, hakimiyet sağlayan belli güçlerle.”

"Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabiliriz” deyince paniğe kapıldılar" haberi, 21 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabiliriz” deyince paniğe kapıldılar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sadettin Tantan: Türkiye “Esad’la anlaşabiliriz” deyince paniğe kapıldılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri