Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı

Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı

Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kovid 19 aşılama sürecine yönelik Sağlık Bakanı’nın plan bütçe komisyonundaki görüşmelerde 2021 aşı programı için verdiği rakam ve takvimin tutmadığını söyledi.

Tatlıoğlu, şu an itibarı ile sinova dışında herhangi bir aşı çalışmasının da olmadığını bununla ilgili hızlı bir programın ilerlemesini beklediklerini işaret etti.

iyi-parti-tatlioglu.jpg


Bu dil yönetememenin dilidir

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gelişmeleri değerlendiren Tatlıoğlu, “Türkiye’nin hem ifade hürriyetini sağlayan hem de manipülasyonu önleyen bir devlet sahip olmalıdır, devlet kendisine yakışır işler yapmalıdır. Ama ne yazık ki baktığımızda bizzat devletin yakışır işler yapmakla sorumlularının sadece kitlelerin tamamını terörist tanımlamasıyla olayı kapattırmaya Türkiye’yi de susturmaya çalışmaktadır. Teröristin yeri sokakta değil ceza evidir. Bunu da yapması gereken bizzat devlettir. Dün patatesçi soğancı teröristti, ondan önce muhalif partilere oy verenler teröristti. Daha sonra marketçiler terörist şimdi de ifade hürriyetini kullanan öğrencilerin tamamı için kullanılan bir kavram. Toplumsal bütünlük ve huzurlu bir ülke hele yöneticiler için hiç de şık doğru ve nezaket içeren kavramlar değiller. Bu dil yönetememenin dilidir. Bu dil Türkiye’ye hakim olamamanın, geçerli politikalar üretememenin ve ülkenin geldiği noktada toplumsal karşılığı kaybetmenin getirdiği bir reaksiyon olarak yazıyoruz. Bunu daha önce Sayın Erdoğan’dan görüyorduk. Bunu Meclis’te bütçe görüşmelerinde bakanlarda gördük şimdi bakan yardımcılarında görüyoruz bürokratlarda görüyoruz. Türkiye’de üniformasız paşalar 28 Şubat sürecini andırır şekilde seçilmişlere ve topluma atarlık yapmakta, seçilmişlere yön vermeye akıl öğretmeye çalışmaktadır. Bu yeni bir vesayet şeklidir ve sarayı bu oligarşik yapısı çerçevesinde Türkiye’yi getirdiği yer maalesef ne hukukunda, ne ekonomisinde, ne eğitiminde, ne liyakatında hiçbir katkı sağlamadığı bir yerdir” dedi.

Liyakatsız kadrolar
 
TÜİK’in rakamlarına göre yüzde 14.97 enflasyonla OECD’nin en yüksek enflasyon rakamına sahip olduğumuza dikkat çeken Tatlıoğlu, bunun bir rekor olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“TÜİK’e göre 14.97 akademik çalışma grubuna göre yüzde 36’lık bir enflasyonu sahiptir. BU anlamda baktığımızda Türkiye’de bu enflasyon ne yazık ki OECD’de bizden sonra en yüksek enflasyon yüzde 4.3 ile İzlanda’dadır. Bizden sonraki en fazla enflasyona sahip ülkeden dört kat daha fazla bir enflasyona sahibiz. Neredeyse OECD ülkelerinin toplam enflasyonu kadar bizim enflasyonumuz var. Türkiye şu an faiz şampiyonu bir ülkedir ve yine bizden sonraki en yüksek faize sahip ülke Meksika’dır ve yüzde 4.4. Biz bizden sonra en yüksek faize sahip ülkenin dört katı faiz oranına sahibiz. Liyakatsız kadroların ve hesapsız politikaların maliyetini aziz milletimiz bilhassa orta ve dar gelirli kesimler çekmektedir. Nasıl çekmektedir? Yüksek fazi ödeyerek. Bu faiz maliyeti girdilere ve enflasyona yansımaktadır. Emekli ve memurlar kendi gelir gruplarına ait enflasyon yüzde 36’dır ve satın alma güçleri düşmüştür, ciddi anlamda fakirleşme vardır. Esnafımız Anadolu Ajansı’nı Ankara’da Sitelere davet ediyor. Küçük sanayi sitelerine davet ediyor, İstanbul’daki esnaf davet ediyor. Yine yandaş medya çok ilginçtir çöpten nasıl sağlıklı gıda çıkarılır çok acıdır. Bir başka gazetemizin marketlerden almayın, yemeyin ve içmeyin kampanyası başlatmış. Milyonlarca lira alarak televizyonlarda dini vaazlar veren hocanın fakirlik övgüleri de bir başka dip not olarak bugünkü konjonktürün acı kırılma noktası ve tarihe düşen not olarak karşımıza çıkmaktadır.


Cumhurbaşkanlığı sistemi değişmeli

Kepenkleri kapalı olan esnaf dünyanın en yüksek faiz oranları ile borçlarını yenilemektedir. Bu konuyu Anadolu Ajansının ve devletimizin televizyonlarının ve kanallarının gerçekten millete hizmet yolunda dile getirmesini bekliyoruz. Döviz kurunu tutamıyoruz Merkez Bankası rezervlerini eritelim, enflasyon tutamıyoruz faiz oranlarını yükseltelim, bütçeyi finanse edemiyoruz ihtiyaç akçesini hazineye devredelim, kaynak aktaramıyoruz Türkiye Varlık Fonunun kuralım ve istediğimiz gibi kullanalım. Bu Türkiye’nin yanlış yönetildiğini göstermiyor Türkiye’nin yönetilemediğini gösteriyor. Türkiye’nin hızla kendini toparlayabileceğine ve ekonomisini, hukukunu eğitimini çok çabuk güncelleyebileceğini ve kısa sürede bir coşkuya kavuşacağına inanıyoruz bunun için tek şey siyasal iklimin değişmesi ve partilisi cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesidir.

 

Fatura gazeteci Mustafa Hoş'a kesildi

Türkiye Ak Parti iktidarı döneminde üç büyük tren kazası yaşadı 22 Temmuz 2004’de Pamukova’da 8 Temmuz 2018’de Çorlu’da ve 13 aralık 2018’de Ankara’da ve Pamukova’da 41 vatandaşımız hayatını kaybetti, Çorlu’da 25 vatandaşımız hayatını kaybetti, Ankara’da 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu üç kazadan da sorumluluğu üzerine alan bir tek siyasi çıkmadı, bir tek bürokrat çıkmadı. Bu kazalardan sadece Pamukova kazasında birinci makinist ve ikinci makinist hapis cezası yattı ve Devlet Demir Yollarının Genel Müdür için soruşturma talebi reddedildi Sayın Genel Müdür’de bugün parlamentomuzda yer almakta. Bütün bunlardan sonra bu olayları araştıran bir gazeteci 40 bin liralık bir cezaya çarptırıldı. Cezanın ne olduğunu tartışmıyoruz, milletin üzerindeki maliyetleri siyasetin sorumsuzluğunu millete acıma duygusunun bittiğini ve oligarşik yapının konforlu düzene devam ettiğini görüyoruz. Biz milletle iç içe olmaya devam edeceğiz ülkenin siyasal iklim değişikliğini sağlayacağımıza inanıyoruz.”

 

"Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı" haberi, 08 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı tutmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri