Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için fırsat olabilir mi?

Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için fırsat olabilir mi?

Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için ... Sorun her ne kadar güncel bir yalan, iftira veya beceriksizlik olarak görülse de, kaynağı 10 Kasım 1938 sonrası Atatürk devrimlerinden uzaklaşan

Şahin Ciner

Saray'a giden CHP'li yalanı ile ilgili masum CHP tabanının yaptığı her türlü eleştiri ve/veya savunmalar haklıdır. Bizle aynı düşünmediği için acımasızca karşı çıkmayalım.

Sorun her ne kadar güncel bir yalan, iftira veya beceriksizlik olarak görülse de, kaynağı 10 Kasım 1938 sonrası Atatürk devrimlerinden uzaklaşan hatta onun attığı temelleri bir bir yıkan CHP'yi

yönetenlere dayanmaktadır. Bu ülkeyi kuran parti gerçeği ile haklı savunulmasının yanında, CHP'nin 1938 sonrası yönetimlerinde ülkeyi bu duruma getirecek taşları döşeyenleri ve yanlışlarını da konuştuğumuz günlerde Atatürk CHP'si ruhu yeniden kurulabilir. CHP kuruluş ilkelerine dönmedikçe, bu tür saldırılara ve her türlü entrikalara açıktır.

CHP tabanı kuruluşundan bu yana Atatürk devrimlerinden asla ayrılmamış iken, Atatürk sonrası CHP'yi yönetenler koltukları uğruna Köy Enstitülerini kapamakla başlayıp, vatansever örgütlerin

aydınlar ve köylülerden oluşturduğu 75 kişilik milletvekili listesini yırtıp, toprak ağalarının listesini Meclis'e taşımıştır. Ardından 1946 seçimlerinde iktidarı bırakmamak için sandıklara hile

karıştırarak Atatürk'ün dürüstlük ve halkın iradesi ilkesine karşı entrikaya sarılmışlar, bunu gören seçmenlerin tepki oyları ABD'ye peşkeş çekilen dönemi başlatmıştır.

Olan bitenler; Atatürkçü CHP tabanına rağmen, 1938 den sonra toprak ağalarına, günümüzde ise güce ve paraya yaslanan yöneticilerin beceriksizlikleri ve kişisel hesaplarından ibarettir.

CHP'nin gerçek savunucuları halk olarak, içi rahat ve haklı duruşuyla yapıcı eleştirini sürdürmelidir.

Medyadaki CHP tartışmalarında, tüzüğün değiştirilmesi gerektiğine bağlı olarak önceki yıllara doğru gittiğini görüyoruz.. CHP tabanı konuyu 2 açıdan değerlendirmek zorundadır.

1.Bu krizi çözmek için mevcut yönetimin söylemleri etrafında toplanarak tabanda kırgınlığa bağlı enerji ve motivasyon kaybını önleyerek kurultayda parti içinde demokrasiyi güçlendirmek.

2.Her 10 yılda bu tür yıpranmaya neden olan Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşan yönetimleri Köy Enstitülerini kapatan, 1946 seçimlerinde hileye başvuranları en azından zihniyet

olarak masaya yatırıp, 10 Kasım 1938 deki CHP devrimciliğini kaldığı yerden sürdürmek.

Atatürk'te birleşen Cumhuriyet ve Demokrasi savunucuları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nda CHP'nin devrimciliğini ve yönetimde dürüstlük, zeka, inandığı konuda inatçılık, eğitimde bilimi önceleyen ve hoşgörü gibi Atatürk'ün bıraktığı başarılı yeri yakaladılar. Bu başarı ülkedeki vatanseverlerin sadece CHP seçmeninden ibaret olmadığını apaçık göstermiştir.

2. Dünya savaşında tarafsız görünerek "Sizi babasız bırakmadım" diyenler, aslında savaşın en ateşli yerinde İngiliz ve Fransızları desteklediğini söyleyerek Türkiye'yi Hitler'in 3 aşamadaki

hedefi yapmışlardı. Almanların Rusya bozgunu olmasaydı tarih farklı yazılacaktı. Bu ve diğer gerçekler Atatürk sonrası CHP'yi yönetenlerin ülkeyi bugüne taşıdığını göstermiyor mu?

CHP'de yapılan/yapılacak olan tüm yeniliklerde hedef; Atatürk'ün kurduğu ve yönettiği ilkelere dönmek olmalıdır.

"Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için fırsat olabilir mi?" haberi, 26 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için fırsat olabilir mi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şahin Ciner | Bu entrika ülke geleceği için fırsat olabilir mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
ABC Kritik Haberleri