Almanya'da Rüzgar Enerjisi Bir Kez Daha En Önemli Elektrik Kaynağı Oldu

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafınca piyasaya çıkan verilere nazaran rüzgar enerjisi bir kez daha ülkenin en mühim elektrik deposu olarak kömürün yerini aldı. Geçen senenin aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında elektrik üretimindeki ufak bir düşüşe rağmen Avrupa'nın en büyük ekonomisinde rüzgar enerjisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 32,2'lik bir paya ulaştı. Almanya, 2030 yılına ka

Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki rüzgar türbinleri görülüyor, 15 Eylül 2022. (Fotoğraf: Ren Pengfei/Xinhua)

Geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında elektrik üretimindeki küçük bir düşüşe karşın, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde rüzgar enerjisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 32,2'lik bir paya ulaştı.

BERLİN, 8 Haziran (Xinhua) -- Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yayımlanan verilere göre rüzgar enerjisi bir kez daha ülkenin en önemli elektrik kaynağı olarak kömürün yerini aldı.

Çarşamba günü yayımlanan verilere göre geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında elektrik üretimindeki küçük bir düşüşe karşın Avrupa'nın en büyük ekonomisinde rüzgar enerjisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 32,2'lik bir paya ulaştı.

Almanya Rüzgar Enerjisi Birliği (BWE) Genel Müdürü Wolfram Axthelm, Çarşamba günü Xinhua'ya verdiği demeçte, "Net şekilde tanımlanmış genişleme hedefleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarına açıkça öncelik verilmesi, son dört yılda halihazırda görünür olan trendi hızlandıracaktır" diye konuştu.

Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki rüzgar türbinleri görülüyor, 15 Eylül 2022. (Fotoğraf: Ren Pengfei/Xinhua)

Almanya, 2030 yılına kadar, yani Avrupa Birliği (AB) hedefinden 5 yıl önce elektrik arzında yenilenebilir enerjiyi yüzde 80'lik bir paya ulaştırmayı hedefliyor. Hükümet bu hedefin gerçekleştirilmesinde kara rüzgar enerjisinin kilit rol oynayacağını sıklıkla vurguluyor.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, dönüşümü sorunsuz gerçekleştirmek için Mayıs ayı sonlarında kara rüzgar enerjisine yönelik geniş tabanlı bir strateji planı sundu. Bakan, "Şu anki genişleme hızını dört kattan fazla artırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Destatis'e göre kömür, doğal gaz ve nükleer enerji gibi konvansiyonel enerji kaynakları yine de Almanya'nın yılın ilk üç ayındaki elektrik üretiminin yarısından fazlasını oluşturdu.

Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki rüzgar türbinleri görülüyor, 15 Eylül 2022. (Fotoğraf: Ren Pengfei/Xinhua)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı
Otomobil devi, kepenk indiriyor! İflas başvurusuyla birlikte çok sayıda kişi işsiz kalabilir!
Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!