Alzheimer'a bile iyi geliyor! Uzmanlar onlara 'süper baharatlar' diyor: İşte o 3 baharat...

Süper baharatlar arasında kabul edilen bu 3 baharat unutkanlık sorunlarına karşı etkili çözümler sunuyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun önerdiği bu baharatlar, günlük yaşamın koşuşturmacasında hafıza sorunları yaşayanlar için doğal destek olarak öne çıkıyor.

Süper baharatlar olarak bilinen zerdeçal, safran ve kimyon, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun önerdiği üç baharat arasında yer alıyor. Her evde bulunabilen bu baharatlar, unutkanlık sorunlarına karşı doğal bir çözüm sunuyor. Zerdeçalın beyin fonksiyonlarını koruduğu belirtilirken, safranın yoğun aroması ve lezzetiyle bilinen bir baharat olduğu vurgulanıyor.

PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU: "BU 3 BAHARAT HAFIZA İÇİN MUCİZE!"

Günlük yaşamın koşuşturmacasında unutkanlık sorunuyla karşılaşanlar için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, mutfaklarda sıkça bulunan 3 baharatı öneriyor. Zerdeçal, safran, ve kimyonun düzenli kullanımının hafızayı güçlendirdiğini belirten Müftüoğlu, bu baharatların sağlık açısından birçok faydasının olduğunu ifade ediyor.

1. ZERDEÇAL

Alman bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, zerdeçalın içeriğindeki bir maddenin beynin iyileşmesinde etkili bir rol oynadığını gösteriyor. Günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmenin beyin fonksiyonlarını koruduğu ve yaşlanmaya bağlı beyin fonksiyonlarında bozulmayı azalttığı belirtiliyor.

2. SAFRAN

​​​​​​​

Safran, çeşitli yemeklere lezzet katmanın yanı sıra hafızayı güçlendirmeye yardımcı olan bir baharat olarak öne çıkıyor. Renk verici özelliği ve yoğun aromasıyla bilinen safran, pirinç yemeklerinden tatlılara kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor.

3. KİMYON

​​​​​​​

Demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, C vitamini ve A vitamini bakımından zengin olan kimyon, sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Baharat, yağ ve tohum formunda tüketilebileceği gibi çay olarak da kullanılabiliyor. Mayıs ve Haziran aylarında açan kimyonun sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!