Avrupa Birliği (AB) Konseyinden "Adil Dönüşüm Fonu"

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, doğa dostu dönüşümden en fazla etkilenecek sektör ve grupları desteklemeye yönelik 17,5 milyar Euro'luk fonun kurulmasına onay verdi.

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, doğa dostu dönüşümden en fazla etkilenecek sektör ve grupları desteklemeye yönelik 17,5 milyar Euro'luk fonun kurulmasına onay verdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, AB'nin 2050 senesine kadar doğa dostu ve yeşil bir kıta olması hedefinde kullanılacak "Adil Dönüşüm Fonu" düzenlemesinin üye ülkeler tarafından kabul edildiğini açıkladı. Buna göre, toplam 17,5 milyar Euro'luk fonla AB ülkelerinde fosil yakıt kullanımını azaltacak projeler ile sera gazı yoğun sektörlerin dönüşümü desteklenecek.

Fon; kömür, linyit, kaya petrolü ile yoğun kirliliğe neden endüstri tesislerinin bulunduğu bölgeler de yerel ekonomiyi canlandıracak farklı temiz yatırımlara katkıda bulunacak. Söz konusu tesislerin kapanmasının ardından işsiz kalacak kişilerin başka alanlara yönlendirilmesine de destek verecek.

Fondan özellikle kömür madenlerini kapatmayı planlayan Polonya ve Almanya gibi ülkelerin büyük oranda yararlanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
Vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdi ve ölümünün peşinden Ortadoğu'da ne beklenmeli?
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Bu özel tarif için müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor