Bebeğin hayatı tehlikede: Ameliyata, korona aşısı olmuş birinden kan bağışlatmam diye karşı çıktılar

Yeni Zelanda'da yaşanan olayda sağlık yetkilileri mahkemeye başvurdu

T24 Dış Haberler

Yeni Zelanda’da bir aile dört aylık bebeklerinin hayatını kurtaracak bir kalp ameliyatı için Covid aşısı olmuş bir kişiden alınacak kanın kullanımına karşı çıktı. Sağlık hizmetleri, ailenin bebeğin hayatını tehlikeye atan kararı karşısında mahkemeye çocuğun koruma altına alınması başvurusu yaptı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, dört aylık bebeğin ailesi oğullarının sağlık durumunu ve tıbbi isteklerini bir aşı karşıtı kampanyacıya anlattı. Aile, bebeklerinin ağır damar tıkanıklığı olduğunu ve “acilen” ameliyata ihtiyacı olduğunu ancak doktorların kullanacağı kandan “endişe duyduklarını” söyledi.

Aile, “Aşılamayla kirlenmiş kan istemiyoruz. Durum bu. Onun dışında doktorların yapacağı her şeyi kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda’nın kan servisi, herhangi bir Covid-19 aşısının enjeksiyondan sonra kanda kırıldığını açıklamıştı. 

Auckland’in sağlık hizmetleri, Yüksek Mahkeme’ye başvuruda bulunarak çocuğun velayetinin ailesinden alınıp başka birine verilmesini, kan bağışı yapılabilmesini talep etti.

Duruşmanın görüldüğü gün mahkeme salonu önünde 100 aşı karşıtı kampanyacı toplandı. 

Sağlık yetkililerinin avukatı Paul White, mahkemeye tıbbi profesyonellerin böyle bir durumdaki çocuğun normal şartlarda birkaç hafta önce tedavi edilmiş olması gerektiğini söylediğini aktarırken ailenin avukatı aşı karşıtı kampanyacı Sue Grey, ebeveynlerin devletin sunduğundan daha iyi bir bakım sağladığını savundu. Grey, “Müvekkillerimi ‘komplo teorisyeni’ olarak damgaladıkları için söyledikleri her şey gözardı edilebiliyor” dedi.

Yeni Zelanda kan servisi mahkemedeki açıklamada bağışlanan her kanın süreç içinde filtreden geçtiğini ve kimseye bir tehdit teşkil etmediğini savundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!