Boy Uzatma Yöntemlerindeki Ciddi Risklere Dikkat Çekiliyor! İşte Nedenleri

Boy uzatma konusundaki çeşitli yöntemlerin, potansiyel risklere yol açabileceği uyarısında bulunuluyor. Uzmanlar, bu tür yöntemlere başvurmanın, sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Huri, zorunluluk dışında yapılan boy uzatma ameliyatlarının bir dizi risk içerdiğini belirtti. Huri, kişinin keyfi bir şekilde boy uzatma operasyonlarına başvurmasının sağlık açısından uygun olmadığını vurgulayarak, bu tür müdahalelerin kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Zorunlu Olmadıkça Yapılmamalı

Prof. Dr. Gazi Huri, standart bir kemiği uzatmanın ilaç alınarak değil, kontrollü bir kırık oluşturularak gerçekleştirildiğini ve bu süreçte kemiğin yavaşça ayrıldığını, ardından bu ayrılan bölgeden kemik kaynamasının sağlandığını açıkladı. Ancak, zorunluluk dışında yapılan operasyonlarda dışarıdan yapılan uygulamaların ve kemik içine yerleştirilen tellerin ciddi enfeksiyon riski taşıdığını belirtti.

Huri'nin uyarıları, boy uzatma ameliyatları konusunda bilinçsizce hareket edilmesi durumunda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu tür cerrahi müdahalelere başvurmadan önce detaylı bir şekilde uzman görüşü almanın ve risklerin bilincinde olmanın önemini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!