Güneş yanığına ne iyi gelir? Kaç gün de geçer?

Eğer yanıklar çok ciddi ve ağrılı ise mutlaka en yakın bir sağlık ocağı veya polikliniğe gidin doktorların verdiği merhemlerin içerisinde ağrı kesici bulunduğundan en iyi yöntem ilaçlardır.Fakat ufak tefek yanıklar ise doğal yöntemler işinizi görecektir.

Güneş yanığına ne iyi gelir?

Güneş yanığı vücudun uzun süre güneş ışıklarına doğrudan maruz kalması sonucu belirli bölgelerin akut iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Uzun süre güneşte kalan açık tenli insanlar için yaz aylarını çekilmez hale getirebilir. Bu nedenle güneş yanıklarına karşı dikkatli olması gerekmektedir. Eğer yanıklar çok ciddi ve ağrılı ise mutlaka en yakın bir sağlık ocağı veya polikliniğe gidin doktorların verdiği merhemlerin içerisinde ağrı kesici bulunduğundan en iyi yöntem ilaçlardır.Fakat ufak tefek yanıklar ,tatlı minik sızlamalar var ise aşağıda ki doğal yöntemleri de doktora gitmeden tercih edebilirsiniz.Bunların yanında bol bol su içmeniz vücudunuzun nem seviyesini arttırmanız için büyük fayda sağlar.

Yoğurt: Hepinizin de bildiği gibi yoğurt güneş yanıklarına karşı en çok kullanılan uygulamalardan biridir. Cildi soğutarak rahatlama hissiyatı verir. Dolapta bekletilmiş soğuk yoğurdu vücudunuza doğrudan sürdükten birkaç dakika sonra ılık bir duşa girerseniz bu uygulamadan iyi bir verim alabilirsiniz.

Zeytinyağı: Kurumuş olan cildinizi yumuşatıp ağrıları hafifletmek için yanıklarınıza zeytinyağı sürebilirsiniz. Zeytinyağını sürdükten sonra ılık suyla ıslattığınız bir havluyu üstüne örtebilirsiniz. Bir süre beklettikten sonra havluyu cıkartıp ılık duşa girmenizi öneriyoruz.

Salatalık: Güneş yanığına maruz kalmış bölgelere ezdiğiniz salatalığı koyup yarım saat beklettikten sonra yıkamanız iltihaplı cildinizin rahatlamasına ve soğumasına katkı sağlayacaktır.

Güneş yanığı kaç günde geçer?

Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde direkt güneş ışığına çıkmamaya özen gösterip, güneş kremi kullanırsanız yanıklarınız bir hafta ile iki hafta içinde iyileşecektir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sivilce çukurları,izleri için doğal maske tarifi!
Yüz için sabun alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Selülit geçirmek için doğal çözümler nelerdir?