Haftanın Yatırım Şampiyonu Belli Oldu! Altın, Dolar, Euro, Borsa.. Kazandıran Yatırım Aracı Hangisi

Piyasa hareketliliğini yakından takip eden yatırımcılar için bu hafta önemli kazanç fırsatları sundu. Altın, dolar, euro ve borsa gibi farklı yatırım araçlarında dalgalanmalar yaşanırken, haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri bu hafta ortalama yüzde 0,63 oranında değer kaybetti. BIST 100 endeksi, hafta boyunca en düşük 9.768,60 ve en yüksek 10.159,21 puan seviyelerini görürken, haftayı 9.771,16 puandan kapattı. Bu kapanış, bir önceki haftaya göre yüzde 0,63 oranında düşüş anlamına geliyor.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,29 oranında gerileyerek 2.749 TL'ye düştü. Cumhuriyet altını ise yüzde 2,02 değer kaybederek 18.343 TL seviyesine indi. Çeyrek altının satış fiyatı ise geçen haftaki 4.617 TL’den bu hafta 4.605 TL’ye geriledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ HAREKETLENMELER

ABD doları, bu hafta yüzde 0,26 oranında değer kaybederek 33,9790 TL seviyesine düştü. Euro ise yüzde 0,03 artışla 37,6970 TL'ye yükseldi. Döviz kurlarındaki bu değişimler yatırımcılar tarafından dikkatle takip edildi.

YATIRIM VE EMEKLİLİK FONLARINDAKİ GELİŞMELER

Bu hafta yatırım fonları yüzde 0,44 oranında değer kazanırken, emeklilik fonları yüzde 0,50 oranında artış gösterdi. Yatırım fonları arasında hisse senedi fonları, yüzde 1,09’luk artışla en çok kazandıran yatırım aracı olarak öne çıktı.

Haftanın en kazançlı yatırım aracı olarak hisse senedi fonları dikkat çekerken, altın ve dövizdeki dalgalanmalar yatırımcıları düşündürdü. Hisse senedi fonları bu hafta yatırımcılar için en yüksek getiriyi sağlayarak, yatırım dünyasında öne çıkan bir konu oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.