Kılıçdaroğlu: Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankasının faiz indirme kararı sonrası döviz kurlarının yükselişi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bugün haftalık gösterge repo faizinde 100 baz puan indirime gitmesi ile döviz kurları yükselişe geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın bu kararını eleştirdi ve bu durumla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi fakirleştirdiğini öne sürerek, "Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! " ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı şöyle:

 

"Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!

 

Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!
Artık tank gibi! TOGG araçları zırhlandı... 45 kalibreye kadar dayanıklı!
Temassız kart sahiplerine önemli uyarı: Limit değişiyor!
Akbank, artan faiz oranlarının etkisiyle ilk çeyrekte elde ettiği kârını açıkladı
Uzman Uyarıyor: Altın Fiyatlarındaki Düşüşler O Tarihte Tersine Dönebilir!