Koronavirüsten ölen emekçilere dikkat çekmek isteyen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'ne polis müdaha

Koronavirüsten ölen emekçilere dikkat çekmek için Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) üyelerine polis müdahale etti.

ANKA'da yer alan habere göre koronavirüsten ölen emekçilere dikkat çekmek için Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) üyelerine polis müdahale etti. 7 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gazeteci Demet Aran da polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Aran’nın yaşananlara ilişkin görüntülerin yer aldığı telefonuna el konuldu.

İSİG Meclisi, “7.ayında Covid-19” raporunu İbni Sina Hastanesi önünde açıklamak istedi. Polis İSİG Meclis’i üyelerinin açıklama yapmasına izin vermedi. 7 kişiyi darp ederek gözaltına alan polis, gazetecilerin de görüntü almasını engelledi. Gazeteci Demet Aran’ı ters kelepçe ile gözaltına almak isteyen polis, Aran’ın basın kartını göstermesi üzerine onu bıraktı. Aran’ın yaşananlara ilişkin görüntülerin yer aldığı telefonuna el konuldu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜYORUZ DİYOR FAKAT SESLERİ KESİLİYOR"

Hastane önüne CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de geldi. Karaca, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Koronavirüsten en çok ölümler sağlık çalışanları arasında yaşandı. Burada açıklama yapmak istediler. Birçok arkadaşları gözaltına alındı. Sağlık çalışanları ölüyoruz diyor fakat sesleri kesiliyor” dedi.

Şeker ise sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak isterken ağır müdahale ile gözaltına alındığını vurgulayarak, “İnsanlar ölüyoruz bile diyemeden ölüyorlar. Bu polislere emir verenler polislerin ve sağlıkçıların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Zaten riskli ortamda çalışan sağlık emekçileri seslerini duyurabilsinler” diye konuştu.

Gözaltanı alınmak istenen Gazeteci Aran ise polislere basın kartını göstermesine rağmen gözaltına alınmak istendiğini söyleyerek, “Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Aran, güvenlik şube müdürlüğüne giderek telefonunu alabildi. Telefonundan çıkan görüntülerde bir emniyet amirinin Aran’a müdahalesi yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!