Maliye Bakanı Ağbal: FETÖ'ye ait bin şirket var

Bir yandan FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyon sürerken diğer yandan AKP mensuplarından bu yapıya dair itiraflar gelmeye devam ediyor. 81 emniyet müdürünün 74'ünün FETÖ'cü olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı...

Bir yandan FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyon sürerken diğer yandan AKP mensuplarından bu yapıya dair itiraflar gelmeye devam ediyor. 81 emniyet müdürünün 74'ünün FETÖ'cü olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan sonra bu kez de Maliye Bakanı Naci Ağbal, örgüte ait bin şirketin olduğunu açıkladı.

HaberTürk'e konuşan Ağbal, devletin kurumlarının doğrudan doğruya FETÖ'nün kontrolünde olan, onlardan aldıkları emir ve talimatla iş yapan şirketleri, kurum ve kuruluşları tespit ettiğini ifade etti ve bu şirketlerin sayısını bin olarak verdi.

Sahipleri farklı insanlarmış gibi gözüken bu şirketlerle ilgili savcılıklar ve emniyet güçlerinin işlemlerine devam edeceğini anlatan Ağbal, iş dünyasının FETÖ bağlantılı şirketlerden uzak durmasını isteyerek "Bu şirketlerin bugününü değil dününü de biliyoruz. Vatandaşlarımız normal ticareti yaptı diye yarın öbür gün başına gelmez ama bunlardan uzak durmak lazım." diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı
Otomobil devi, kepenk indiriyor! İflas başvurusuyla birlikte çok sayıda kişi işsiz kalabilir!
Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!