Meyve suyu fabrikasında ‘tiksindirici’ görüntüler: Halk sağlığı hiçe sayıldı!

Meyve suyu fabrikasında çalışan bir yurttaşın, imalathaneden çektiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

 

Aykırı'dan Berat Temiz ve Furkan Uludağ'ın haberine göre; Kayseri Yahyalı'da 20 yıldır elma üreticiliği yapan Fethullah Yavuz, vatandaşların sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Y

avuz, meyve suyu firmaları tarafından alınan kasalar dolusu çürük elmaların görüntülerini paylaştı. Yavuz'un paylaştığı görüntülerde, yenmeyecek durumda olan kasa kasa elmaların "meyve suyu" yapılmak üzere toplandığı görülüyor. Kendisine yaşananları sorduğumuz Yavuz çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Görüntüler ne yazık ki doğrudur ve benim tarafımdam çekildi. 20 yıldır elma üreticiliği yapıyorum ve 20 yıldır da bu gibi çürük meyveler kasalarla firmalar tarafından satın alınıyor. Biz firma olarak böyle bir uygulama yapmıyoruz, çünkü bu insan sağlığıyla açıkça oynanıyor."

DENETİM YAPILMIYOR

Yavuz, çürük elmaların meyva suyu firmalarına uygun fiyatlarla satıldığını ifade ederek, "Denetimler yeterli değil. Eğer İl Sağlık Müdürlükleri bu konuya el atsa meyve suyu üreticileri böyle bir şeye kalkışamaz. Bu ürünleri satın alan firmaların açıklamasını da manidar buluyorum. 'Biz bunları yüksek derecede kaynatıyoruz, böylece mikrobu ölüyor' diyorlar. Yahu bunların içinde böcek de olur, başka canlı da... Meyve sularının içinden çıkan garip şeyler işte hep bu çürük meyvelerden kaynaklı. İl Sağlık Müdürlüklerinin çok sıkı denetim yapması gerekiyor'' dedi.

NE KENDİM İÇERİM NE AİLEME İÇİRİRİM

Yavuz ayrıca, meyva sularını tüketilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu işin ucu kaçmış durumda. Sağlıklı elma alan neredeyse yok gibi. Çok düşük fiyatlara içinde ne olduğu bile belli olmayan bu elmaları tonlarla alıp, meyve suyu haline getiriyorlar. Gördüğüm manzaralar karşısında hazır meyve suyu tüketmem imkansız. Hâl böyle olunca ne kendim, ne aileme hazır meyve suyu içiriyorum. Çünkü bunların içinde bozukluğun ötesinde her türlü mikrop var" diye konuştu.

O görüntüler şöyle:

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sağlığınızla Kumar Oynamayın: Elektronik Sigaradan Uzak Durun!
Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!
81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu