MHP, CHP'nin galip geldiği Kütahya'daki sonuçlara itiraz etti

Kesin olmayan sonuçlara göre şehir merkezinde 137 bin 111 geçerli oy kullanıldı. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. MHP İl Başkanlığı, CHP adayı Eyüp Kahveci'nin kesin olmayan sonuçlara göre 602 oy farkla kazandığı sonuçlarına itiraz etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre şehir merkezinde 137 bin 111 geçerli oy kullanıldı. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. MHP İl Başkanlığı, CHP adayı Eyüp Kahveci'nin kesin olmayan sonuçlara göre 602 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

'İPTAL EDİN YA DA YENİDEN SAYIN'

Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuran parti temsilcileri, Kütahya'daki belediye seçiminin iptalini veya 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Kütahya Adliyesi önünde basına açıklama yapan MHP'li Alim Işık, oy kullanma ve sayım süreçleriyle ilgili mevzuata aykırı durumlara ve yanlış değerlendirilebilecek sonuçlara itiraz ettiklerini ifade etti.

'SANDIKLARIN YÜZDE 65'İNDE DELİLLİ EKSİKLER TESPİT ETTİK'

Seçimin iptalini gerektirebilecek ihlaller olduğunu iddia eden Işık, şunları belirtti: "Seçimlerin öncelikli iptalini ve peşinden da olmuyorsa tüm sandıkların yine sayılmasını gerektiren bulgularımız var. Oy kullanılan 549 sandığın ortalama yüzde 65'inde delilli eksikler tespit ettik. Birden fazla işaretlenme, boş ve çift oy, çift mühür, çift pusula, boş pusula, çoklu oy, fazla mühür, çift işaret, yanlış oy, çift tercih ve çok damga basma gibi nedenlerle geçersiz sayılan oyların tamamının kontrol edilerek yine sayılıp değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok da önemli bir diğer husus da seçmen olamayacağı açıkça hüküm altına alınan, kısıtlı bulunan kişilerin oy kullandığı tespit edilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
Vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdi ve ölümünün peşinden Ortadoğu'da ne beklenmeli?
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Bu özel tarif için müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor