Sağlık bakanından itiraf: Zorluk çekiyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'İl Sağlık Değerlendirmeleri Toplantıları' kapsamında yapılan toplantıya katıldı.Beyoğlu ve Fatih'te bulunan kamu hastanelerinin yönetim kadrosuyla, İl Sağlık Müdürlüğü ile bakanlık görevlilerinin...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'İl Sağlık Değerlendirmeleri Toplantıları' kapsamında yapılan toplantıya katıldı.

Beyoğlu ve Fatih'te bulunan kamu hastanelerinin yönetim kadrosuyla, İl Sağlık Müdürlüğü ile bakanlık görevlilerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda Recep Akdağ basına konuştu. Akdağ, sağlık hizmetlerinin yerli yerinde verilebilmesi ve hizmetlerin erişilebilir olması için kamuya ait hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akdağ, sağlık hizmetleri açısından İstanbul'un özellik arz ettiğini belirterek "Uzman doktorların büyük bir çoğunluğu özel sektörde çalışıyor. Dolayısıyla İstanbul'da halen daha kamu sağlık hizmetlerini kuvvetlendirmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Hızla ilerleyen birçok yatırımımız, hastanelerimiz var. İstanbul'da mükemmel hastaneler yapıyoruz. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde bunların hepsini tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

2020'DE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Gelecek dönem icraatları hakkında konuşan Akdağ, "Bunlardan sadece Samandıra, Sancaktepe bölgesine yapacağımız şehir hastanesi külliyesi süre olarak biraz daha uzayabilir. Geri kalan hastanelerin 2020 itibariyle tamamını bitirmiş olacağız. Böylece kamu sağlık hizmetleri hem hastane alanında hem de aile hekimliği alanında sağlıklı yaşam merkezleriyle birlikte iyice kuvvetlenmiş olacak" dedi.

İSTANBUL'A ÖZEL KURALAR YAPILACAK

"Biz nakil kuraları yaptığımızda ki bunlara dönem tayinleri diyoruz. Genellikle yer değiştirmeler, ülkenin sosyo-ekonomik göstergeleri açısından daha az gelişmiş bölgelerinden daha çok gelişmiş bölgelerine oluyor. Bu atamaları yaptığımız tarihlerde İstanbul'a atama için yer açsak da genelde İstanbul tercih edilmiyor. Muhtemelen yaşam şartlarının İstanbul'da biraz daha ağır oluşundan dolayı... Mesela Bursa'ya, Aydın'a, Muğla'ya, İzmir'e, Eskişehir'e, Manisa'ya kadro açmışsanız buralara gitme arzusu daha fazla oluyor. İstanbul'da kadroları doldurmakta zorluk çekiyoruz. İstanbul'a açık pozisyonlara oluşturacağız ve biz de puanlara göre bu nakiller yapılır. Bu puanlarla İstanbul'daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir şekilde inşallah kapatacağız."

SAĞLIK ATAMALARI SÖZÜ VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Mart tarihinde yaptığı konuşmasında, “12 bin 500 sağlık personeli ataması iki ay içerisinde yapılacak'' vaadinde bulunmuştu. Atama bekleyen sağlıkçılar bu vaadin yerine getirilmesini bekliyor. Beklentilerini sosyal medyaya taşıyan sağlıkçılar, Recep Akdağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu devlet yöneticilerinin Twitter hesaplarını etiketleyerek hükümete çağrıda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!