Selülit geçirmek için doğal çözümler nelerdir?

Selülitli bölgeyi fırçalamak da selülite karşı başvurabileceğimiz doğal yöntemlerden biri arasında yer alır. Kuru fırçalama diye tabir ettiğimiz çoğu kozmetik marketlerde bulabileceğiniz genellikle at kılı olan fırçalardan yardım alabilirsiniz.

Doğal çözümler neler

Maalesef selülitler bir gecede ortaya çıkmıyor ve selülitlerden kurtulmak da düzenli ve azimli bir süreç gerektiriyor. Tabii estetik operasyonlara başvurarak da selülitlerden kurtulmak mümkündür fakat doğal yollar her zaman en iyi alternatiftir.

Eğer liposuction gibi tıbbi yöntemlere başvurmak istemiyorsanız selülit için doğal tedavi yöntemleri de uygulayabilir ve selülitlerinizden uzun vadede de olsa sağlıklı şekilde kurtulabilirisiniz.

Elma sirkesi uygulaması

Pek çok kadında selülit oluşumu östrojen ve progesteron dengesinden kaynaklanmaktadır. Elma sirkesi içinde yer alan bileşenler selüliti azaltmaya ve yok etmeye yardımcı olurlar.

Fırçalama yöntemi

Selülitli bölgeyi fırçalamak da selülite karşı başvurabileceğimiz doğal yöntemlerden biri arasında yer alır. Kuru fırçalama diye tabir ettiğimiz çoğu kozmetik marketlerde bulabileceğiniz genellikle at kılı olan fırçalardan yardım alabilirsiniz.Düzenli olarak bir cilt fırçası ile selülit olan bölgeyi fırçaladığınız da bölgede bulunan kan dolaşımı hızlanacaktır ve bölgedeki yağlar yavaş yavaş yakılacaktır. Her gün cildinizi düzenli olarak fırçalarsanız ölü deri temizliğini de sağlamış olur ve daha sağlıklı bir renk tonuna sahip olursunuz.

Kahve ve şeker peeling uygulaması

Kahve ve şekerden elde ettiğiniz bir peeling maskesini günde 2 defa selülitli bölgeye uyguladığınız da kan dolaşımı hızlanacağından selülit azalmasını gözlemleyebilirsiniz.

Bu yöntemleri düzenli periyotlarda uyguladığınız ve beslenmenize, sıvı alımınıza dikkat ettiğiniz sürece selülitlerden kolayca kurtulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sivilce çukurları,izleri için doğal maske tarifi!
Yüz için sabun alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Selülit nedir? Nasıl oluşur?

Cilt Bakımı Haberleri

Partisine üye olan kadınlara ücretsiz cilt bakımı yapılacak
Sivilce çukurları,izleri için doğal maske tarifi!
Yüz için sabun alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Selülit nedir? Nasıl oluşur?
Güneş yanığına ne iyi gelir? Kaç gün de geçer?