Tatil dönüşü yıpranan saçlara ne iyi gelir?

Saçlarınıza yeniden eski canlılığı geri kazandırmak adına yapmanız gereken ise bitkisel yağlara başvurmak olacaktır. Hafta da en az 1 defa olmak kaydıyla bu işlemi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Yıpranan saçlar için bol su tüketimi

Tatil dönüşün de yıpranmış olan saçlar sizleri doğal olarak huzursuz etmeye başlayacaktır. Böyle bir durumda izlenmesi gereken birçok yol vardır. Bu yollara başvurarak yıpranan saçlarınızı yeniden canlı hale dönüştürmeniz çok zor olmayacak. Yıpranan saçlar için yapmanız gerekenlerden bir diğeri olarak ise bol su içmek olduğunu söyleyebiliriz. Bol su içerek dıştan olduğu kadar içeriden de saçlarınızı nemlendirmeye başlamış olursunuz. Bu yüzden gün içerisinde yeterli oranda su içip içmediğinizden mutlaka emin olmaya çalışın.

Sağlıklı beslenmek

Sağlıklı saçlara kavuşmanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Gün içerisinde daha çok Fındık, somon, tavuk gibi besinleri alabilirsiniz. Aynı zamanda da B12 ve A vitaminleri bakımından oldukça zengin olan besinlerden de faydalanmaya başlayabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek yalnızca vücut sağlığı için sınırlı kalmayarak saç sağlığının korunması adına da önemli bir konudur.

Doğal yağlarla saç bakımı yapmak

Yıpranan saçlar için doğal yağlar en iyi çözüm yollarından birisi olacaktır. Çünkü güneş, tuzlu su ve klor gibi etkenlere bağlı olarak saçlarda yıpranma, kopma gibi durumlar oldukça fazla olur. Saçlarınıza yeniden eski canlılığı geri kazandırmak adına yapmanız gereken ise bitkisel yağlara başvurmak olacaktır. Hafta da en az 1 defa olmak kaydıyla bu işlemi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Böylelikle bozulan saç yapısının direncini yeniden arttırabilmeye başladığınız gibi ayrıca da saçınızın toparlanmasına yol açmış olursunuz.

Doğru şampuan kullanımı

Tatil dönüşünde saçınızda ki klorlu suyun atılmasını sağlamak için duşa girersiniz. Fakat burada da doğru şampuanı kullandığınızdan emin olmalısınız. Daha çok saçınızı besleyip bakım yapacak bitkisel özlü ,içinde sls,paraben olmayan, nemlendirme özelliğine sahip şampuanları kullanın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Evde doğal yüz temizleyici krem tarifi!
Evde doğal krem yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Takma kirpik nasıl takılır? 

Güzellik Haberleri

Sağlık Bakanlığı 371 kozmetik ürünü inceledi
Popo kaldırma ameliyatı oldukları için uçakta dizüstü seyahat ettiler
Sadi Kaddafi İstanbul’da
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan: Elin Amerikalısının himayesinde ordu kurarsan işte böyle çözülürsün
Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!”