Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!

Elektrikli otomobil devi BYD, sınır tanımıyor ve yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyor. Son olarak devrim niteliğindeki süspansiyon özelliklerini tanıtan BYD, bu sayede şarj olabilen yeni modeliyle Türkiye'de yoğun ilgi görmeye başladı.

Elektrikli Otomobillerde Devrim! BYD'den Şarj Edici Süspansiyon Sistemi: Enerji Kazanımı ve Daha Düşük Maliyetler

Otomotiv sektöründe heyecan verici gelişmeler devam ediyor! Milyonların ilgisini çeken elektrikli otomobil piyasasında devrim niteliğindeki bir yenilik BYD'den geldi. Şirket, yeni süspansiyon sistemini tanıtarak, aracın hareket enerjisini kullanarak bataryayı şarj edebilme özelliğini paylaştı.

Hareket Enerjisinden Şarj Olacak Elektrikli Araçlar

Çinli otomobil üreticisi BYD, Pekin Otomobil Fuarı'nda göz kamaştıran bir yenilikle karşımıza çıktı. Geliştirdiği yeni süspansiyon sistemi DiSus-Z ile elektrikli araçların bataryalarını şarj edebilecek olan şirket, otomotiv sektöründe bir ilke imza attı.

DiSus-Z Nasıl Çalışıyor?

BYD'nin DiSus-Z adını verdiği süspansiyon sistemi, geleneksel sistemlerin aksine dört motorlu bir platform üzerine kurulu. Bu motorlar, aracın her bir tekerleği için 10 milisaniye gibi rekor bir tepki süresiyle hareket ederek, yoldaki duruma göre 50 kez düzenleme yapabiliyor. Bu süreçte, tekerleklerin hareketlerinden enerji üretilerek aracın bataryası şarj ediliyor.

Türkiye'ye Büyük Fırsat

Özellikle Türkiye gibi bozuk yolların sıkça yaşandığı ülkelerde, DiSus-Z süspansiyon sistemi, yol üstündeki her türbülansı enerjiye dönüştürme potansiyeliyle çok daha fazla işe yarayabilir. Sistemin bozuk ve düzensiz yollarda daha fazla enerji üretme kapasitesi, bu ülkelerdeki elektrikli araç kullanıcıları için fazladan menzil ve daha verimli bir sürüş deneyimi sunabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı
Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi