Sezai Temelli: Öcalan'ın muhataplığı önemlidir, HDP elbette meşru muhataptır

Sezai Temelli: Öcalan'ın muhataplığı önemli... HDP'li Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunun çözümüne ilişkin olarak HDP'yi meşru bir organ olarak görme açıklamasına karşılık olarak, çözümün "asıl muhatabı İmralıdır" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümüne ilişkin açıklaması için "asıl muhatap İmralıdır" ifadesini kullanmıştı. Temelli, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'a sözleriyle ilgili açıklamada bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununda devleti, İmralı ile muhatap kıldığını söylemiş ve İmralı'nın meşru bir organ olmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu, çözüm için Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) meşru bir organ olarak görebileceklerini ifade etmişti. Temelli, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına yönelik Twitter hesabı üzerinden, HDP'nin Kürt sorununda bir "aktör" olduğunu ve "demokratik çözümün adresi"nin ve "asıl muhatabı"nın İmralı olduğunu söylemişti.

Temelli'nin bu açıklamasına Edirne F tipi Cezaevin'de tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter üzerinden tepki göstererek şunları söylemişti:

"Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir."

 

Sezai Temelli'nin Halk TV  Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'a yaptığı açıklama şöyle:


"Meselesinin çatışma tarafının sonlandırmanın yolu müzakare zemini yaratılmasıdır. Müzakarede bir meşrutiyeti zorunlu kılar. Toplum nezninde karşılığı varken yokmuş gibi ortaya koymak diğer adımları atmaması engeller. Öcalan'ın muhataplığı bu bağlamda önemlidir. Çatışmayı önleme ve demokratik bir çözüm bağlamına dikkat çektim. HDP elbette meşru muhataptır. Meclisin üçüncü büyük partisidir ve bu konularda çözüm üretme anlamında en önemli partidir. "

Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu'nın açıklamalarını olumlu buluyoruz

HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'da muhatap tartışmalarına ilişkin olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını belirterek, “Çözümün adresi Meclis’tir, hiçbir aktör göz ardı edilemez”  söylemiş ve "İmralı’nın da bu konuda bir rolü olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli: Türkiye'de Kürt sorunu yoktur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununa ilişkin olarak HDP'yi meşru muhatap olarak görme açıklamasına ilişkin olarak bir basın açıklaması yayımlamıştı. Bahçeli, “HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir" ifadelerini kullanmış ve Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söylemişti.

Bahçeli: "Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir."

 

 

"Sezai Temelli: Öcalan'ın muhataplığı önemlidir, HDP elbette meşru muhataptır" haberi, 21 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli: Öcalan'ın muhataplığı önemlidir, HDP elbette meşru muhataptır haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli: Öcalan'ın muhataplığı önemlidir, HDP elbette meşru muhataptır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  2. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  3. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  4. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  5. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  6. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  7. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  8. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  9. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  10. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  11. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  12. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  13. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  14. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  15. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  17. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  18. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  19. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  20. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
Politika Haberleri