Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kasım açıklaması: Kadına yönelik şiddetin karşısındayız

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kasım açıklaması: Kadına yönelik şiddetin karşısındayız

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kası... Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne ilişkin bir açıklama yayınladı.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne ilişkin bir açıklama yayınladı.

''Sosyal Hizmet Uzmanları Olarak Söyleyecek Sözümüz Var'' başlıklı açıklama şöyle:
''Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yayınlanan istatistiksel verilere göre, 2019 yılında 474 kadın, 2020 yılının ilk 9 ayında ise 369 kadın erkekler tarafından öldürüldü…
Biliyoruz ki, her yıl katlanarak artan kadın cinayetleri ve durmak bilmeyen erkek şiddetine karşı, insan hakları ve sosyal adaleti temel alan sosyal politika uygulamalarına yer verilmediği takdirde, kadına yönelik şiddettin de önüne geçilemeyecektir.
Öncelikle, kadına yönelik şiddetle mücadelede; kadınlar için insan hakları ve sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde ve eşitlikçi yaklaşımlar ışığında, sosyal politikalar hayata geçirilmeli, 6284 Sayılı Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi amacıyla yürürlükte olan yasanın, kadınların insan haklarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW) ve kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi ve mücadeleye yönelik Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin acilen yerine getirilmesi gerekmektedir.
Eşitsizliği toplumun her kesimine indirgeyen ve sadece aile sorunları üzerinden sorunları çözebileceğine inanan muhafazakar neoliberal politikalarla, kadına yönelik şiddetle mücadele edilemeyeceği açıktır. Öncelikle, insan olduğu için haklarını koruyan bir kadın bakışına ve zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır.
Birleşmiş Milletler Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi’nde, kadına yönelik şiddeti; toplumsal cinsiyete dayalı ve sadece kadın olduğu için yöneltilen ya da kadınları orantısız bir şekilde etkileyen bir şiddet olarak tanımlamaktadır.
Özellikle erkek egemen zihniyetten beslenen bu şiddet, kadını sosyal ve ekonomik boyutuyla yoksun bırakmakta, erkek ve kadın arasındaki eşitsizliğin de bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bugün gelinen noktada kadına yönelik şiddet ve her türlü ayrımcılık, eril söylemlerle, dini referanslarla ve cinsiyet eşitsizliğine dayalı kapitalist sosyal politika uygulamaları ile birlikte had safhaya ulaşmıştır.
Kadınlara yönelik her türden sömürü, şiddet ve ölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kadına yönelik şiddet eylemleri evden sokağa, sokaktan işyerine, üniversitelerden toplu taşıma araçlarına kadar hemen hemen her yerde kamusal ve özel alan tanımadan giderek yaygınlaşmakta ve meşrulaştırılmaktadır.
Her 25 Kasım’da olduğu gibi, bugün de Sosyal Hizmet Uzmanları olarak, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın, erkek şiddetinin ve nefret söylemlerinin karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve nefret söylemlerinin son bulması için; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığını, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, alanda hizmet veren tüm sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimleri ve uluslararası kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz... 
SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ''

"Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kasım açıklaması: Kadına yönelik şiddetin karşısındayız" haberi, 25 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kasım açıklaması: Kadına yönelik şiddetin karşısındayız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden 25 Kasım açıklaması: Kadına yönelik şiddetin karşısındayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  2. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  3. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  4. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  5. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  6. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  7. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  8. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  9. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  10. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  11. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  12. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  13. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  14. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  15. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  16. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  17. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  18. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  19. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  20. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
Kadın Haberleri