Threads etiketleme nasıl yapılır?

Threads etiketleme nasıl yapılır?

Threads etiketleme nasıl yapılır? Sosyal ağlarda paylaşım yapılırken etiketleme işleminin tercih edilmesi threads etiketleme nasıl yapılır? Öğrenilmesini gerekir. Uygulama ortalama 1,5 aydır kullanıldığından tüm özellikleri keşfedilmemiştir. Bu özellikler arasında etiketleme de yer alır. Bu nedenle etiketleme işleminin...

THREADS ETİKETLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İnstagram’ın alt uygulaması olarak kabul edilen Threads diğer sosyal ağlar gibi etiketleme yapılabilen bir uygulamadır. Etiketleme işlemi gönderi paylaşımından önce yapılır. Bunun için mobil uygulama açılır ve yazışma bölümüne ulaşılır.

Yazışma bölümünde gönderi oluşturulur ve etiketlenecek isim veya konu yazılır. Etiketle yazılan konu veya adlar sonrasında gönderinin paylaşımı yapılır.

THREADS ETİKETLEME ŞEKİLLERİ NELERDİR?

Etiketleme işlemi Threads’ta iki şekilde gerçekleşir.

Bunlar;

Hesap etiketleme: Hesap etiketleme paylaşılacak gönderiye hesap isminin etiketlenmesini kapsayan bir işlemdir. Threads üzerinde açılmış bir hesabı etiketleyerek gösterilen içeriklerin o hesapla bağlantısı olduğu anlatılabilir. Hesap etiketlemesi için @hesapismi yazılır. Etiket yazıldıktan sonra gönderi paylaşılır.Hashtag etiketleme: Hashtag etiketleme gönderinin konusunu belirten etiketleme işlemini kapsar. Bu işlemin yapılması için #konu yazılır. Konu özel gün, tebrik, kutlama veya diğer konulardan oluşabilir. Böylelikle o konu üzerinde arama yapan kişilerin gönderiye ulaşmaları kolaylaşır. Ayrıca hashtag etiketleri gönderinin daha geniş alana yayılmasına yardımcı olur.

Etiketleme şekilleri gönderi içeriğine bağlı olarak tercih edilir. Ayrıca her iki etiketin tek gönderide kullanılması da mümkündür. Böylelikle hem hesap hem de konu görülür hale gelir.

THREADS METİNLERDE ETİKETLEME YAPMA

Threads etiketleme işlemi metinlerde kullanılabilir. Uygulama metin paylaşımı yapılacaksa metni anlatan etiketleme kullanılabilir. Örneğin çiçekle ilgili bir metin yayınlanacaksa #çiçek hashtag etiketinden yararlanmak mümkün olur. Yapılan bir aktivite paylaşılacaksa aktivitede eşlik eden kişi @ etiketi ile belirtilir.

THREADS FOTOĞRAFLARDA ETİKETLEME YAPMA

Instagram fotoğraflar üzerine kişilerin etiketlemesine imkan tanır. Bu nedenle instagramın alt uygulaması olan threads da fotoğraf etiketlemesi yapılmak istenir. Ancak bu uygulamada fotoğraf üzerine etiket yapılması mümkün değildir. Bunun yerine fotoğrafta bulunan kişi yazışma veya yorum bölümlerinde etiketlenir.

THREADS YAPILAN ETİKETLEME NASIL KALDIRILIR?

Hazırlanan threads gönderilerinde @ veya # simgeleri ile etiketleme yapılmış olabilir. Gönderi paylaşıldıktan sonra yapılan etiketlemeler çeşitli nedenlerle rahatsızlık yaratmış olur. Bu durumda etiketleme işleminin geri alınması zorunluluğu ortaya çıkar.

Ancak Threads kullanıcılara etiketlemeyi iptal etme hakkı vermez. Gönderinin düzenlenmesi mümkün olmadığı için etiketleme işlemi iptal edilecekse paylaşılan gönderinin silinmesi gerekir. Silinen gönderi etiketsiz olarak yeniden hazırlanarak paylaşılır. Böylelikle etiketlerden kurtulmak mümkün olur.

Etiketleme işleminin iptal edilmesi için gönderinin silinmesi gerektiğinden yanlış etiket kullanmamaya dikkat etmek gerekir. Böylelikle zaman kaybı yaşatacak gönderi silme ve yeniden paylaşma durumları yaşanmaz. Ayrıca yazılan etiketlerin sorun yaratacağı bir durum var ise etiket yapmaktan kaçınılarak gönderinin etiket olmadan paylaşılması sağlanmalıdır.

"Threads etiketleme nasıl yapılır?" haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Threads etiketleme nasıl yapılır? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Threads etiketleme nasıl yapılır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:34 Ünlü çift evlendi: Melisa Aslı Pamuk evliliğini yeni soyadıyla duyurdu
  2. 08:30 İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici'nin katılacağı parti belli oldu
  3. 08:26 Adalet Bakan Yardımcısı Gürlek, Ankara Emniyet Müdürü’nü aramış: ‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
  4. 08:21 Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
  5. 08:17 Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
  6. 08:15 Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
  7. 08:06 Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı
  8. 08:02 Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış uyarısı
  9. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  10. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  11. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  12. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  13. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  14. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  15. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  16. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  17. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  18. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  19. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  20. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
Teknoloji Haberleri