TKP'den zam protestosu: "Soyguncular belli, tek çözüm, hemen devletleştirme!"

TKP'den zam protestosu:

TKP'den zam protestosu: "Soyguncular belli, ... TKP üyeleri yüksek elektrik zamlarını protesto etmek için Ankara Ulus Meydanı’nda eylem yaptı

Türkiye Komünist Partisi (TKP), “Soyguncular belli, özel şirketler... Tek çözüm hemen devletleştirme” çağrısıyla elektriğe gelen zamların geri çekilmesi, elektrik şirketlerin kamulaştırılması için eylem yaptı. 2 bin 180 lira ile geçinmeye çalıştığını söyleyen Pakize Sümer, “Ben ne doğalgaz ne de elektriği açamıyorum. Odanın birinde gaz lambasıyla idare ediyorum. Geçen ay 680 TL doğalgaz, 360 lira da elektriğim geldi. Aynı eşofmanla evin içerisinde geziyorum ki makinayı çalıştırmayayım. Çocuklarımın okul kıyafetlerini de elimde yıkıyorum” diye konuştu.

 “Soyguncular belli, özel şirketler... Tek çözüm hemen devletleştirme” pankartı açan TKP’liler, "Fatura değil, soygun düzeni", "Karanlığa mahkum olmayacağız" sloganları attı.

"Çamaşırları elimizde yıkayacağız, buna yaşamak diyeceğiz"

TKP’li bir kadın üye, “Şu kara kışta gazımızı elektriğimizi kesen şirketlerin patronları bizleri soğukta yaşamaya, tek odada yaşamaya mahkum ediyorlar. Emekli maaşlarımızla faturaları ödeyemez olduk. Bizlerden enerji tasarrufu yapmamız bekleniyor. Hay hay efendim. çamaşırları elimizde yıkayacağız. Buz gibi odalarda kurutmaya çalışacağız ve buna yaşamak diyeceğiz. Neden? Sarayın bin odası aydınlansın diye bizler karanlıkta yaşamaya mahkum edileceğiz” diye konuştu.

Parti adına basın açıklamasını Ali Ufuk Arikan yaparak şunları söyledi:

“Türkiye’de emekçiler, milyonlar, evimizdeki gazı, ışığı açmaktan imtina ettiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bu soygunun her ay tekrar tekrar önümüze geldiğini görüyoruz. Ve bizim buna hiç ses çıkarmayacağımıza dair öngörüleri var bu soygunun duyurması için her şekilde b bu soygunun durdurulması için tek lafımız var. Hemen devletleştirme. Bir avuç patron zenginleşecek bu ülkede vatandaş evindeki gazı açamayacak. O patronlar keyiflerini çatsınlar, öyle yağma yok. Bu fatura soygunu halk ayağa kalktığında düzelecek.”

"810 lira yaşlılık maaşı alıyorum, faturayı hükümet nasıl alacaksa alsın benden"

Faturalarını ödeyemediklerini, geçinemediklerini söyleyen vatandaşlar ANKA Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı.

“Hükümet kendi gelsin ödesin” diyerek elektrik faturasını ödemeyeceğini söyleyen Murat Özkan, “Devletten aldığım 810 lira bir yaşlılık maaşı. Evim kira, başka gelirim yok. Bundan sonra kuruş elektrik parası, su parası ödemeyeceğim. Hükümet nasıl alacaksa alsın benden. Kendileri saraylarda otururken, onların cebinde bol bol paraları varken biz akşam titreyerek, battaniyenin altında yatıyoruz. Sayın cumhurbaşkanının kulağı duysun” diye konuştu.

"Çocuklarımın okul kıyafetlerini de elimde yıkıyorum"

Pakize Sümer, eşinin engelli, kendisinin de 2 bin 180 lirayla malulen emekli olduğunu belirterek, “İster inanın ister inanmayın gelin evime… Ben ne doğalgaz ne de elektriği açamıyorum. Gittim gaz lambası aldım. Odanın birinde gaz lambasıyla idare ediyorum. Geçinemiyorum. Yok. Geçen ay 680 TL doğalgaz faturam geldi. 360 lira da elektriğim geldi. Aynı eşofmanla evin içerisinde geziyorum ki makinayı çalıştırmayayım. Çocuklarımın okul kıyafetlerini de elimde yıkıyorum. İnanmayan evimin adresini açık açık vereyim gelip benim halimi görsünler” diye konuştu.

"Ben neden üretirken aç kalayım"

Kamil Çağaloğlu, “Emekliyiz. Fatura ve gıda ihtiyaçlarımızı alamıyoruz. Yıllarımızı emeğimizi bu ülkeye verdik katma değer yarattık lakin şu anda bu insanlar aç. Biz açlığa sefalete niye mahkum olalım? Ben bu ülke için üretmişim ve aç kalmak istemiyorum. Kiralar olmuş 2.000- 2.500 lira. Nasıl geçinecek bu insanlar? Bu ülkenin vatandaşıyız. Ben neden üretirken aç kalayım”

"Kızımın besininden kısıyorum; en göç gücüme giden de bu"

330 lira elektrik faturası geldiğini söyleyen Mehtap adlı bir vatandaş ise şunları söyledi:

Eski alışkanlıklarımda fırın çalıştırırken, günlük çamaşır makinasını çalıştırırken artık bunların hiçbirini yapmadım tamamen dikkat ederek 330 lira geldi. eskisi gibi çalıştırsaydım fırını falan kesinlikle iki katıydı. Elektrikle kalmıyor. Ödeyemiyorum. Ödeyemediğim zamanda gecikmeli ödüyorum. Yaklaşık 3-4 aydır ödeyemediğim için 120 liralık internet faturasını 160 lira ödüyorum. Kızıma daha önceden iki yumurta kaynatırdım. Şimdi bir yumurta. Evde 4 kişi yaşıyoruz. Yumurtanın kolisi olmuş 45-50 TL. Kızımın besininden kısıyorum. En çok gücüme giden de bu.

 

"TKP'den zam protestosu: "Soyguncular belli, tek çözüm, hemen devletleştirme!"" haberi, 13 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TKP'den zam protestosu: "Soyguncular belli, tek çözüm, hemen devletleştirme!" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TKP'den zam protestosu: "Soyguncular belli, tek çözüm, hemen devletleştirme!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Politika Haberleri