Uğur Dündar sosyal medyada gündem olan görüntülerin perde arkasını anlattı: İşçiler kıdem tazminatlarını kaybe

Uğur Dündar sosyal medyada gündem olan görün... Toplumun sesi olan Uğur Dündar'ın olağanüstü yaşam öyküsü Tele1 ekranlarından yayınlandı. Usta gazeteci Uğur Dündar sosyal medyanın gündemine

Toplumun sesi olan Uğur Dündar'ın olağanüstü yaşam öyküsü Tele1 ekranlarından yayınlandı. Usta gazeteci Uğur Dündar sosyal medyanın gündemine oturan o görüntülerin arka planını gazeteci Gökmen Ulu'ya anlattı!

Toplumsal vicdanın sesi olan Uğur Dündar’ın olağanüstü yaşam öyküsü,  Tele1'de!  Demokrasi Arenası bu hafta bir ilk gerçekleşti.

TELE1 ekranlarında her hafta Cuma günü yayınlanan ekran klasiği Demokrasi Arenası bu hafta bir sürprize imza atıyor. Demokrasi Arenası'nda Gazeteci Uğur Dündar, Gazeteci Gökmen Ulu  birlikte belgesel tadında bir program gerçekleşti. Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın olağanüstü yaşam öyküsü bu programda gün yüzüne çıktı.  Dündar sosyal medyada gündem olan görüntülerin arka planını anlattı, "İşçiler kıdem tazminatlarını kaybetmişti, onlara söz verdim" dedi.

[caption id="" align="alignnone" width="690"] Uğur Dündar, sosyal medyada gündem olan ‘kavga’ görüntüleriyle ilgili konuştu[/caption]

Usta Gazeteci Uğur Dündar, dün sosyal medyada dolaşıma girerek gündem olan iş insanı Halil Bezmen ile arasında geçen küfürlü kavgaya ilişkin açıklama yaptı. Uğur Dündar dün sosyal medyada konuşulan kavga görüntülerini bugünkü köşesine de taşıdı.

Görüntülerde Uğur Dündar para kaçırdığı söylenen iş insanı Halil Bezm en’in ABD’deki evine gidiyor. Kendisini çalışan olarak tanıtan kişi “çekim yapamazsınız” diyerek müdahale ediyor. Sonrasında Dündar ve çalışan arasında küfürlü kavga başlıyor.

Uğur Dündar sayıların ardındaki tabloyu aktardı: ‘Bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım’

Sinkaflı küfür ettiği görülen Uğur Dündar’ın olayla ilgili yazısı şöyle:

“Türkiye’den götürdüğü paralarla Amerika’da, dolar milyarderlerinin yaşadığı kentte keyif süren kaçak bir iş adamının, kıdem tazminatlarını ödemek yerine, ellerine karşılıksız senetler tutuşturduğu işçileri çağırıyor bizi.

“Gelin” diyorlar. “Gelin de nasıl sefil, perişan durumda olduğumuzu görün!..” Biz de onları dinlemeye gidiyoruz…Ama o da ne?

Edirne’ye vardığımızda karın çoktan diz boyunu aştığını görüyoruz. Soba dumanının göz gözü görmez hale getirdiği izbe bir kahvehanede bizi bekleyen işçilerle buluşuyoruz.

Avurtları çökmüş, sakalları uzamış ve o karlı günde geleceğimizden ümitlerini kesmiş emekçiler, bizi gördüklerinde sevinç çığlıkları atıyorlar.

Hepsinin derdi ortak:

“Biz bu adamın fabrikasına yıllarımızı verdik. Ama o hakkımız olan, bir nevi hayat sigortamız sayılan kıdem tazminatlarımızı ödemek yerine bu senetleri bırakıp kaçtı. Hepsi karşılıksız. Ama kendisi ABD’deki malikanesinde lüks bir yaşam sürüyor. Durumumuzu ve çaresizliğimizi birçok gazeteciye yazdık, ama onların çoğu vaktiyle bu iş adamının içki masalarında meze olduklarından, yani gebe kaldıklarından yazamadılar. Size yalvarıyoruz. Gidin Amerika’ya, bu adamın yaşadığı yeri bulun ve çoluğumuzun çocuğumuzun haklarının takipçisi olun. Yeminle söylüyorum ki açız aç!..”

O adresi bulduğumda ilk işimin Amerika’ya gitmek, klor yolsuzluğundan tutuklanacağını anlayınca devlete yığınla vergi borcu takıp kaçan bu iş adamına mikrofonu uzatmak olacağını söyleyerek Edirne’den ayrılıyoruz.

Çok geçmeden adresi tespit ediyoruz. Bunun üzerine kameraman kardeşim Gökhan Acun’la birlikte ABD’ye, New-York yakınlarında, dolar milyarderlerinin yaşadığı semtteki malikaneye gidip, kapıyı tıklatıyoruz.

Amacımız evrensel meslek ilkelerimizin gerektirdiği birkaç soruyu yöneltmek ve işçilere verdiğimiz sözü tutmak… Ancak içeridekiler, kapıyı açmak yerine üzerimize çalıştırdıkları bir kişiyi gönderiyorlar.

Uğur Dündar’ın yıllar önceki bu görüntüleri neden gündem oldu? 

“TAM BİR GERİLİM FİLMİ”

Mali polisin, bu iş adamının Türkiye’den kaçırmak üzere bir Bulgar gemisine yüklettiği değerli eşyaları ortaya çıkardığı operasyonda, adı eşyaların alıcısı olarak geçen çalışana mikrofonu uzatıp, “Buyurun mikrofon sizin, konuşun aynen yayınlayalım” dememize karşın o, hakaretler savurmayı yeğliyor. İş adamı ve eşinin doldurduğu kişi bununla da yetinmeyip “Şimdi sizi parça parça edeceğim” diyerek kameraman Gökhan’a saldırıyor. Sonrası, karakolda biten, tam bir gerilim filmi…”

<>

"Uğur Dündar sosyal medyada gündem olan görüntülerin perde arkasını anlattı: İşçiler kıdem tazminat." haberi, 05 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Uğur Dündar sosyal medyada gündem olan görüntülerin perde arkasını anlattı: İşçiler kıdem tazminat.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uğur Dündar sosyal medyada gündem olan görüntülerin perde arkasını anlattı: İşçiler kıdem tazminat.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  2. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  3. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  4. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  5. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  6. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  7. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  8. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  9. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  10. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  11. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  12. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  13. 01:57 Facebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  14. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  15. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  16. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  17. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  18. 01:33 Dilan Polat'ın mektubunu Erdoğan'a ulaştırmamasının nedenini avukatı açıkladı
  19. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  20. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
Otomotiv Haberleri