Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı iddia edildi

Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı iddia edildi

Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı ... Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken, Muğla Milas’ta yakalanan ve Ankara’ya getirilen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın ülkeden ev satın aldığı, bu yolla vize sahibi olduğu iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada dün Muğla'nın Milas ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

Ankara istihbarat ve asayiş ekiplerince takip altında bulunan Ban’ın, her zaman kullandığı aracı bırakarak, daha önce kullanmadığı başka araçla Muğla’ya doğru yola çıktığı belirlendi. Ban'ın, olası polis uygulamalarından kurtulmak için dağ yollarını kullandığı tespit edildi. Muğla'ya böyle ulaşan Ban'ın, 'Betina' isimli yat ile Yunanistan'a kaçma hazırlığı yaparken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile istihbarat destekli operasyon sonucu yakalanması sağlandı.

Kaptan da gözaltında 

Öte yandan 'Betina'nın kaptanının, yatı Yunan kara sularında bırakarak 'Betina One' isimli, daha küçük sürat motoru ile Bodrum Marina'ya geldiği, Ünsal Ban'ı bu motor ile ülke kara sularında bulunan 'Betina'ya taşıyacağı belirlendi. Tespitler üzerine Ban’ın kaçış yapacağı, Malta bandıralı yatta görevli ve Ban’ın aile şirketinde SGK kaydı bulunan kaptan ile mürettebat da gözaltına alındı.

Hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaştığı, tehdit ve şantajda bulunduğu şikayeti olan ayrıca THK Üniversitesi’ni zarara uğratmaktan çok sayıda davası bulunan Ünsal Ban’ın, deniz yoluyla ev satın aldığı, bu sayede golden vize sahibi olduğu ve çocukları için de 3 hafta önce golden vize aldığı Yunanistan’a gideceği tespit edildi. 

Ne olmuştu? 

Hakkında organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, "Deli Çavuş” isimli Twitter hesabından eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı. Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

 

"Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı iddia edildi" haberi, 30 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı iddia edildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ünsal Ban'ın Yunanistan'dan ev satın aldığı iddia edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  2. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  3. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  4. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  5. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  6. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  7. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  8. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  9. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  10. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  11. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  12. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  13. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  14. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  15. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  16. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  17. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  18. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  19. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  20. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
Gündem Haberleri